Web Analytics
Jump to content

Boss GT-8 med Laney VC50 4 cabel method.


stensen

Recommended Posts

Fikk nettopp tak i en Laney VC50 rør amp som sparker bra. Sliter litt med å få god vreng lyd med Boss GT-8 og 4 cabel method.

Er det noen som har skrudd i timesvis som kan gi meg tips om pre amp mode eq osv. Hva jeg skal trykke og rekkefølge.

Synes vreng lyden foreløpig blir litt pinglete. Clean er bra.

Link to comment
Share on other sites

skal du bruke vreng på ampen eller gt'n? Jeg bruker også 4 kabl metoden på min Gt-6 koblet til en Mashall Jcm-800, da bruker jeg vreng fra amp. På extern (send/return) booster jeg bass og gain (send) virker som boost, level (return) er bare volum boost som patch level.

Effekt chain er viktig så du får inn enten laney eller gt preamp tidlig i kjeden.

Skal du ha god drive må du nok ha rør preamp, eller Axe greier til mye dollars.

Edited by jonta
Link to comment
Share on other sites

Etter hva jeg har forstått/misforstått så låses alle knappene på Laney bortsett fra effect for hver kanal ved 4 cable method. Mao for jeg ikke satt opp gain eller aktivert drive for amp vreng.

Endret pre amp mode fra dynamic til dual L/R det ble litt mindre "boks" lyd da. Så forløping blir det vreng fra Boss.

Link to comment
Share on other sites

Alle knappene på Laney "låses" hvis du ikke bruker Gtns drive modulen i ext modus, da aktiverer du send/retur i Gt'n. Ved 4 kabl metode. kan du koble inn Laney preamp som en slags extern effekt til Gt'n. Preampen i Gt slår du av.

Gitaren plugger du i Gt', Og hvis du setter in drive modulen, altså send/ return i Gt'n først (ev. etter wah/comp osv)i effektkjeden, kobler send på Gt til innp på amp da skal du få Laney preampen i bruk, før signalet går tilbake til Gt fra send på ampen, så går sign gjennom ev chorus dly og slikt før sign går ut via output på gt og retur (kraftamp) på Laney.

Husk output select skal stå ca. på "retur combo"

Kanskje noen har rotet til "glob Q" på Gt'n din eller eq er feil innst. skru den av.

Edit: ser jo at det er litt anderledes på Gt 8 enn på Gt 6. Du skal aktivere LOOP sett den på normal(skru av DRIVE) side 50 i manualen. Husk at send level boster og virker som gain/drive på ampen din og retur level er som en master vol. om du setter de på 100 så tipper jeg at det er nøytralt. Men slik jeg beskrev tilkobling og effektchain, er riktig for Gt-8.

Edited by jonta
Link to comment
Share on other sites

Ok. Takk for tålmodighet og svar. Jeg har koblet følgende: Gitar-----------input Boss L mono Boss-----------return Laney

send Boss----------------input Laney reurn Boss--------------------send Laney.

Når jeg trykket på loop knappen på Boss'n fikk jeg brukt alle knottene på Laney igjen. Men mistet effektene delay chorus osv.

Er det fordi de er satt opp feil i FX Chain. Man må vel ikke gå inn på hver eneste databank og gjøre endringer i FX Chain.

Bor like ved Sandvika så hvis du tar deg tid en gang til litt skru hjelp skal jeg alltids betale en fair timepris.

Edited by stensen
Link to comment
Share on other sites

Du har koblet riktig, men for å få kontroll på dette er det er viktig å forstå hvor signalet går hele veien, slik:

Gitar innput Boss so far so good, send Boss til innput Laney, send Laney til return boss, output L Boss til return Laney.

Du må nok endre effektchain på de patcher du vil bruke med 4 kabelmetode, hvis du vil bruke Laneys preamp. ved å legge inn LOOP tidlig i kjeden.

Jeg har en cleanchorus patch hvor jeg bruker preamp på GT'n, da er loop (drive-extern på gt-6) ikke på, så da er de to send og return kablene fra gt ikke i bruk. Dette for å slippe å både skifte kanal på ampen og skifte patch, da holder det bare å skifte patch, så skifter den preamp samtidig. Det var noe på side 51 om ampstyring fra gt på din gt-8, det er jo kjekt, men til clean er jo gt*n helt grei.

Husk å være forsiktig med patch volum/mastervolum i 4kabelmodus, med det har du kanskje oppdaget allerede.

Ja, vi kunne sikkert møtes der eller her en dag....

Edited by jonta
Link to comment
Share on other sites

Create an account or sign in to comment

You need to be a member in order to leave a comment

Create an account

Sign up for a new account in our community. It's easy!

Register a new account

Sign in

Already have an account? Sign in here.

Sign In Now
 • Recently Browsing   0 members

  • No registered users viewing this page.
 • Siste aktive tråder

  • Hadde Guitar Rig 3(?) for mange år siden. Prøve alt mulig - ink Amplitube, men syns GR var desidert best og enklest i bruk. Skal teste det nye også   Jeg bruker mest Bias FX of Bias FX2, men sliter litt med latency. Hvilken type PC bruker du, og hvordan er forsinkelsene?  
  • For et år siden kom jeg over programmet Guitar rig 6. De hadde en demo med alle funksjoner bare at man ikke kunne lagre, men fullt brukbar til opptak. Den varte i 30 min, så må man starte programmet på nytt. Jeg hadde demoen i tre måneder før jeg så at de hadde sommersalg og jeg fikk hele programmet til halv pris. 1000.- kroner som var latterlig billig med tanke på hvor mange amps, rack, pedaler og muligheter som var der. Det var over 1200 ferdig innstilte lyder i forskjellige sjangere og man kan lagre de i forskjellige filer. Man kan selvsagt justere de å lagre nye, eller lage egne med alt som finnes. Den har også instillinger for vokal, trommer og mye annet. Nå har Guitarrig 7 kommet med cubersalgspris, men jeg venter til Black Friday eller Cybermonday i håp om å få oppgradert billigere. Det er masse nytt. Her er en video   Her er nettsiden: Native Instruments Guitar rig 7 Og her kan du laste ned demoen: Note: The demo version runs 30 minutes per session, and can then be reopend to try again. Save and Total Recall functions disabled. Du klarer deg lenge med den PS. Dette er ikke ment som reklame, men et godt tips. Jeg tjener ikke noe på det, men den demoen er gratis og verdt å teste...
  • Söker rock projekt i Norge att vara med i och framför allt live gig. All rock/metal är intressant.  Smakprov: www.linkedin.com/in/emlu-music-production-983a92296    
  • Heisann! er det noen som vet verdien på denne?  serienummer: US20048978
  • Via dette så endte jeg istedenfor opp med dette.   
 • http://www.BILDELERstore.co.no

 • Støtt driften av GitarNorge


 • Https://Www.AutoDELER.co.NO
×
×
 • Create New...

Important Information

By using this site, you agree to our Terms of Use.