Web Analytics
Jump to content

Akustisk Levin gitar 1929


TixO

Recommended Posts

Jeg har fått tak i en Levin gitar som etter det jeg har forstått etter å ha sjekka serienummeret er fra 1929.

Den har en sprekk i baksiden av kroppen og mangler to av plastgreine på stemmeskruene.

Det burde ikke være noe problem å fikse, men det jeg lurer på er om noen har peiling på om den er verdt noe.

Etter det jeg har forstått ser det ut som at modellen heter Nr 250 eller 255.

Link to comment
Share on other sites

Iløpet av de årene jeg har hengt her på forumet, er det jevnlig folk innom med en gitar fra femtiårene, og som tror de har funnet pensjonsfondet sitt.. Stort sett har vi tømt kaldt blod i årene på dem. I dette tilfellet er jeg ikke like sikker. Ser bra ut etter de bildene, og for en bakside! Er det der treverk, og ikke beis, så vet ikke jeg..

Altså, jeg er bare en glad amatør, og har ikke stor peiling på så gamle gitarer, men i og med at den virker komplett, og med den fantastiske baksiden, vil jeg tro at dette er et instrument som er verdt en god del kroner. Ikke at jeg ønsker å hausse opp noe, og jeg kan jo ta feil, har ikke supergreie på slike gitarer. Men jeg ser ikke bort fra at den kan være verdt noen titusen kroner, så mye at du bør kontakte noen som har greie på det. Kundegruppen vil også trolig være litt begrenset, men kjøpesterk. For et pent instrument! Noe imot å fortelle hvordan du kom over denne?

Link to comment
Share on other sites

Jeg gikk tur med kona og guttungen også så vi en bruktbutikk vi ikke hadde lagt merke til før. Gikk inn og den var det første jeg la merke til.

Jeg tenkte at noen her på forumet visste mer enn meg angående gamle gitarer så tenkte jeg kunne høre. 1929 er på en måte så lenge siden at jeg vet ikke om jeg burde høre med en luthier eller et antikvariat :P

Link to comment
Share on other sites

Jeg har tittet på den siden, men er vanskelig å identifisere gitaren da ikke alle modellene har bilder. Har nå sendt de en mail på min beste svensk, så får vi se om jeg får et svar som gjør meg klokere :)

 • Like 1
Link to comment
Share on other sites

Tok med gitaren til Øivin Fjeld i Fredrikstad (han som lagde G# gitaren) som anbefalte meg å fikse den opp for ca 2000 eller selge den som den er for minst 3000 kroner. Hadde jeg hatt råd nå skulle jeg fiksa den opp, men da blir nok kona spinnvill :P

 • Like 1
Link to comment
Share on other sites

Create an account or sign in to comment

You need to be a member in order to leave a comment

Create an account

Sign up for a new account in our community. It's easy!

Register a new account

Sign in

Already have an account? Sign in here.

Sign In Now
 • Recently Browsing   0 members

  • No registered users viewing this page.
 • Siste aktive tråder

  • Det er ikke lenge siden en 25 - bulk kostet 12-1300,- hos Evenstad. Den svake krona og prisstigning generelt, har sannelig gjort seg gjeldende.
  • Hei søker vokalist til Calzada, vi hører til i Stavanger.  spiller rock for det meste 
  • Det må du forvente, men prisene har vært betydelig lave når de har tilbud, selv med moms og frakt etc. Men det må du undersøke og ta en totalvurdering på. Spesielt nå som dollarkursen er dårlig, mot NOK. Skal du handle i Norge, må du bare følge med på hva de har av tilbud på de forskjellige nettbutikker/butikker og handle deretter. Det hender det er tilbud på f.eks spesifikke merker, eller "bundle packs".  Vi hadde Strenger.no før som leverte gode priser, men de ble lagt ned.  Her er f.eks 65-69kr per pakke, det mener jeg er helt innenfor. Du finner sikkert flere lignende tilbud til tider. https://evenstadmusikk.no/d-addario/1084076/d-addario-exl110-b25-bulkpakke-25-stk-010-046-pakke-med-25-stk-exl-110?gad_source=1&utm_source=daisycon&utm_medium=affiliate&utm_campaign=daisycon_Onlinepriser.no https://www.musikkhuset.no/products/daddario-exl110-b25-010-046-bulk-25-set?gad_source=1&gclid=Cj0KCQjwpNuyBhCuARIsANJqL9Oid7wNzTU4xgLnLVllxOStnwHxS9wGBKVbHsHRQ3-f9rLxRdLZxtoaAmciEALw_wcB   Ellers kan jeg anbefale Ernie Ball strenger. De er ofte rimeligere hvis du benytter standard-størrelser - men har like god kvalitet som andre "gode strenger".  https://evenstadmusikk.no/ernie-ball/1009722/ernie-ball-eb-2221-regular-slinky-010-046?gad_source=1&gclid=Cj0KCQjwpNuyBhCuARIsANJqL9OfpfJAOtjW1PJjdIAvs6CT9CT-A9EJJeulO5OVlYeEllFcn3AGszgaAjfmEALw_wcB
  • Noen som har prøvd på det? Hva gjorde du og hvordan funka det?
  • Da kom pickupen fra Skottland også, en 1956 Höfner 1505 GR som ble solgt som ekstrautstyr fra Höfner i sin tid. Originalt hadde de 3 meter kabel, men her var kabelen kutta, så jeg skjøta den og satte i jack-input i gitarkroppen "nede til høyre." Innebygd volumbryter som ikke skrapa, og fungerer - så det var grunnen til at det ble denne. Så slipper man potter og flere hull og mer lodding. En forsiktig singlecoil, under 5 Ohm, så man må ta ned mastervolumen på Vox'en før man kobler inn en av Ibanezene 😉 Gitaren er fra 1959, det sto håndskrevet inne i lokket (fant det med speil, lommelykt og mobilkameraet) 19.2.59. Litt uheldig med dremelen da jeg kappa ut hakk i plekterbrettet, men men. Tok mål med brettet på, så måtte jeg flytte festene litt for å få spikrene dypere inn i hullene så brettet skulle sitte fast. Men det har sin egen sjarm det også. Da gjenstår det tidsriktig bridge, og samtidig polere opp bånd og rengjøre og muligens olje inn gripebrettet. Bestefars gamle gyngehest som jeg også har overtatt, og kabel fra PA-høyttaleren skjemmer bildet, men man ser helheten med pickupen likevel.
 • http://www.BILDELERstore.co.no

 • Støtt driften av GitarNorge


 • Https://Www.AutoDELER.co.NO
×
×
 • Create New...

Important Information

By using this site, you agree to our Terms of Use.