Web Analytics
Jump to content

Akustisk Levin gitar 1929


TixO

Recommended Posts

Jeg har fått tak i en Levin gitar som etter det jeg har forstått etter å ha sjekka serienummeret er fra 1929.

Den har en sprekk i baksiden av kroppen og mangler to av plastgreine på stemmeskruene.

Det burde ikke være noe problem å fikse, men det jeg lurer på er om noen har peiling på om den er verdt noe.

Etter det jeg har forstått ser det ut som at modellen heter Nr 250 eller 255.

Link to comment
Share on other sites

Iløpet av de årene jeg har hengt her på forumet, er det jevnlig folk innom med en gitar fra femtiårene, og som tror de har funnet pensjonsfondet sitt.. Stort sett har vi tømt kaldt blod i årene på dem. I dette tilfellet er jeg ikke like sikker. Ser bra ut etter de bildene, og for en bakside! Er det der treverk, og ikke beis, så vet ikke jeg..

Altså, jeg er bare en glad amatør, og har ikke stor peiling på så gamle gitarer, men i og med at den virker komplett, og med den fantastiske baksiden, vil jeg tro at dette er et instrument som er verdt en god del kroner. Ikke at jeg ønsker å hausse opp noe, og jeg kan jo ta feil, har ikke supergreie på slike gitarer. Men jeg ser ikke bort fra at den kan være verdt noen titusen kroner, så mye at du bør kontakte noen som har greie på det. Kundegruppen vil også trolig være litt begrenset, men kjøpesterk. For et pent instrument! Noe imot å fortelle hvordan du kom over denne?

Link to comment
Share on other sites

Jeg gikk tur med kona og guttungen også så vi en bruktbutikk vi ikke hadde lagt merke til før. Gikk inn og den var det første jeg la merke til.

Jeg tenkte at noen her på forumet visste mer enn meg angående gamle gitarer så tenkte jeg kunne høre. 1929 er på en måte så lenge siden at jeg vet ikke om jeg burde høre med en luthier eller et antikvariat :P

Link to comment
Share on other sites

Jeg har tittet på den siden, men er vanskelig å identifisere gitaren da ikke alle modellene har bilder. Har nå sendt de en mail på min beste svensk, så får vi se om jeg får et svar som gjør meg klokere :)

 • Like 1
Link to comment
Share on other sites

Tok med gitaren til Øivin Fjeld i Fredrikstad (han som lagde G# gitaren) som anbefalte meg å fikse den opp for ca 2000 eller selge den som den er for minst 3000 kroner. Hadde jeg hatt råd nå skulle jeg fiksa den opp, men da blir nok kona spinnvill :P

 • Like 1
Link to comment
Share on other sites

Create an account or sign in to comment

You need to be a member in order to leave a comment

Create an account

Sign up for a new account in our community. It's easy!

Register a new account

Sign in

Already have an account? Sign in here.

Sign In Now
 • Recently Browsing   0 members

  • No registered users viewing this page.
 • Siste aktive tråder

  • Hei. Hvem er dere og hvilke sanger er det snakk om å spille?
  • Hallo. Hver dag tror jeg at jeg har oppnådd noe i dette livet. Ja, jeg har en høyere utdanning og til og med en vitenskapelig grad av en mester, men jeg jobber ikke i min spesialitet. Siden barndommen drømte jeg faktisk om å være psykolog, og derfor begynte jeg å tenke på å motta den andre høyere. Men for dette trenger jeg en meget betalt jobb, så nå leter jeg etter interessante ledige stillinger. Allerede samlet en CV på denne malen https://www.cvmal.no/cv-eksempel/ , og nå må du sende den til flere selskaper. Vi må jobbe noen år til for å endelig begynne å gjøre det du elsker.
  • Hei. Vi søker etter en bassist til et band i Arendal. Vi har tilgang til øvingslokale. Sjanger, rock. Vi er på utkikk etter en bassist som deler lidenskap for musikk og som har god teknikk og samspill. er åpen for å eksperimentere med ulike stilarter og låter, men vi ønsker også å ha et fast repertoar som vi kan øve på og fremføre. Vi er fleksibel når det gjelder øvingstider, men vi håper du er seriøs og engasjert. Hvis dette høres ut som noe for deg, vil vi gjerne høre fra deg snarest. Vi ser frem til å snakke med deg og finne ut mer om din musikkbakgrunn og interesser.
  • Lagde en hals av alm, og holder på med en jazzmaster kropp av samme planken . Underste kroppen er av surnet lønn.
  • Takk for det. Har brukt bjørk i toppen, alm i halsen og er usikker på kropp men tror det kan være sitka gran. Fikk en stor bit fra en arbeidskollega som ikke visste hva det var.
 • http://www.BILDELERstore.co.no

 • Støtt driften av GitarNorge


 • Https://Www.AutoDELER.co.NO
×
×
 • Create New...

Important Information

By using this site, you agree to our Terms of Use.