Web Analytics
Jump to content

Akustisk Levin gitar 1929


TixO
 Share

Recommended Posts

Jeg har fått tak i en Levin gitar som etter det jeg har forstått etter å ha sjekka serienummeret er fra 1929.

Den har en sprekk i baksiden av kroppen og mangler to av plastgreine på stemmeskruene.

Det burde ikke være noe problem å fikse, men det jeg lurer på er om noen har peiling på om den er verdt noe.

Etter det jeg har forstått ser det ut som at modellen heter Nr 250 eller 255.

Link to comment
Share on other sites

Iløpet av de årene jeg har hengt her på forumet, er det jevnlig folk innom med en gitar fra femtiårene, og som tror de har funnet pensjonsfondet sitt.. Stort sett har vi tømt kaldt blod i årene på dem. I dette tilfellet er jeg ikke like sikker. Ser bra ut etter de bildene, og for en bakside! Er det der treverk, og ikke beis, så vet ikke jeg..

Altså, jeg er bare en glad amatør, og har ikke stor peiling på så gamle gitarer, men i og med at den virker komplett, og med den fantastiske baksiden, vil jeg tro at dette er et instrument som er verdt en god del kroner. Ikke at jeg ønsker å hausse opp noe, og jeg kan jo ta feil, har ikke supergreie på slike gitarer. Men jeg ser ikke bort fra at den kan være verdt noen titusen kroner, så mye at du bør kontakte noen som har greie på det. Kundegruppen vil også trolig være litt begrenset, men kjøpesterk. For et pent instrument! Noe imot å fortelle hvordan du kom over denne?

Link to comment
Share on other sites

Jeg gikk tur med kona og guttungen også så vi en bruktbutikk vi ikke hadde lagt merke til før. Gikk inn og den var det første jeg la merke til.

Jeg tenkte at noen her på forumet visste mer enn meg angående gamle gitarer så tenkte jeg kunne høre. 1929 er på en måte så lenge siden at jeg vet ikke om jeg burde høre med en luthier eller et antikvariat :P

Link to comment
Share on other sites

Jeg har tittet på den siden, men er vanskelig å identifisere gitaren da ikke alle modellene har bilder. Har nå sendt de en mail på min beste svensk, så får vi se om jeg får et svar som gjør meg klokere :)

 • Like 1
Link to comment
Share on other sites

Tok med gitaren til Øivin Fjeld i Fredrikstad (han som lagde G# gitaren) som anbefalte meg å fikse den opp for ca 2000 eller selge den som den er for minst 3000 kroner. Hadde jeg hatt råd nå skulle jeg fiksa den opp, men da blir nok kona spinnvill :P

 • Like 1
Link to comment
Share on other sites

Create an account or sign in to comment

You need to be a member in order to leave a comment

Create an account

Sign up for a new account in our community. It's easy!

Register a new account

Sign in

Already have an account? Sign in here.

Sign In Now
 Share

 • Recently Browsing   0 members

  • No registered users viewing this page.
 • Siste aktive tråder

  • Godt tips, men dette er et kit som sannsynligvis ikke er verdt mer enn varmeverdien om en fyrer den i peisen når alle godbitene er tatt av. De originale stemmeskruene var så dårlige at de ikke var brukbare, og en gikk regelrett i stykker. Verdien i denne vil nok først og fremst være gleden den kan gi meg Regner med det er flere enn meg som som har et lite lager med avplukkede deler. De er kjekke å finne til andre prosjekter. Merkelig nok blir man aldri ferdig....  
  • Lang tid uten lyst - og når den er på vei tilbake ser jeg at alt er på vei til å bli borte ... Trist, men leit og ingenting å gjøre med det. Og i mellomtiden har alle bildene i byggetrådene mine mistet seg selv - usikker på hvorfor det har blitt slik, men nå som forumet også er i ferd med å miste seg selv, er det kanskje ikke verdt å reparere? Jeg skal lete opp det nye forumet og se om jeg finner ett sted å poste oppdateringer i der 🙂 Takk for alt og alle her inne!
  • Jo,jo.Som du sier,det er moro å prøve seg fram. Tips:Ta vare på originale pickuper og annet stash fra gitaren,slik at du kan sette den i original stand når du eventuelt selger den.Folk vil helst ha gitarer i original stand,og er ikke villig til å betale det ekstra som du har kostet på den.
  • Tenker litt av poenget er stor forskjell egentlig. Bør bli interessante muligheter for å diale inn diverse toner i midtstilling, spesielt om jeg legger på en coilsplit av humbuckeren og. Risikoen er vel heller ikke superstor siden det går an å kjøpe til en som matcher bedre og ta den som blir til overs i en annen gitar. Eller selge. Får vel alltids igjen noen kroner for sånt. Har jækla lyst til å prøve altså. Titte på videoen nå EDIT: Må vel innrømme at jeg EGENTLIG tenkte å prøve med noe fra Guitar Fetish, men stadig utsolgt det jeg skal ha og da eser budsjettet fort ut....
  • Har prøvd dette selv,Lollar Novel 90 i neck og Seymour Duncan JB i bridge.Det ble for stor forskjell mellom pickupene.Spørs også hva du hovedsakelig spiller (clean/dirty/full distortion).Egentlig trenger du to gitarer,hehe:  
 • http://www.BILDELERstore.co.no

 • Støtt driften av GitarNorge


 • Https://Www.AutoDELER.co.NO
×
×
 • Create New...

Important Information

By using this site, you agree to our Terms of Use.