Web Analytics
Gå til innhold

ollis

Medlem
 • Innholdsteller

  194
 • Ble med

 • Besøkte siden sist

Nettsamfunnsomdømme

11 Good

Om ollis

 • Rang
  Viderekommen
 • Bursdag 04. mars 1996

Profile Information

 • Kjønn
  Mann
 • Bosted
  Vest-Agder

Nylige profilbesøk

Blokken for nylige besøkende er slått av og vises ikke for andre medlemmer.

 1. http://www.vintage-guitars.se/Levin/Levin_guitars.htm De har mye informasjon om Levin gitarer. Du kan jo evt. sende de en mail? Nydelig gitar! "Gikk forbi en bruktforretning og der var den liksom" Heldiggris!
 2. Hvordan går det med bygget? Har du kommet noe lengre?
 3. ollis

  Mandolin

  Jeg kjøpte en morgan m-63e med pickup for noen år siden. Den var studiobrukt så fikk litt avslag på den og inkl. kasse var det vel 3500kr tror jeg. Den har funket fint så lenge jeg har hatt den. Gjorde en setup på den for lenge siden, og da ble den mer lettspilt, da den hadde høy action da jeg kjøpte den. En helt grei mandolin og fin å spille på. Pickupen som er i har veldig svakt signal og lyden er veldig spiss, så tone knotten er gull verdt, ruller den ned på ca 2. Var i studio en gang med den og brukte en typisk studiokondensator mikk, husker ikke type, men da låt det krem! I jula kjøpte jeg en morgan monroe squareneck dobro. Go` bluegrasslyd, men kvaliteten var litt så som så da jeg skrudde den opp. Brønnen hadde en sprekk der den ble limt, men ser ut som den holder fint. Ved halsfestet er det en ganske lang lakksprekk. Og jeg har nettopp montert fishman aura pickupen, når jeg tok ut de gamle sadlene var de egentlig for tykke, så treet fliste på sidene. Cone'n satt heller ikke tight på og det gjorde ikke spideren heller helt 100%. Men i ettermiddag skal jeg strenge den opp og teste. Gleder meg! Men prøv i butikk som de andre sier! Man trenger ikke ta opp lån for å kjøpe seg mandolin. Det finnes jo mye bra i den prisklassen du leter etter.
 4. Blir gøy å følge byggene dine! Har også lyst til å lage en liten 4watter eller noe i den duren. Så har allerede et kabinett klart: En gammel høvding radio fra 1939! Blir gøy å se hvordan du vil gjøre det:)
 5. Relic er vel bare en enkel måte å skjule dårlig lakkering? Neida, smaken er jo som baken og delt. Jeg synes ikke noe særlig om gitarere som ser ut som de har blitt slept etter en bil fra Lindesnes til nordkapp, eller "heavy relic". Skal man relice MÅ man ha nitro. jeg prøvde på en gammel strat med polylakk og det virka dårlig. Når man bruker eks nøklene på nitro får man det slik at lakken sprekker av, nitroner jo mer porøst enn poly som er veldig slitesterkt og "seigt". Jeg brukte p400 pussepapir og nøkler for det meste. Når jeg kom til treet brukte jeg svart skopuss for å få treet til å se gammel ut. Siste lag med klarlakk var også tintet med amber beis fra stewmac. påførte litt over alt, og litt mer ikanten så jeg slapp den knallhvite finishen. halsen var samme prosedyre. halsen mattet jeg ned med sånn myk pusseklut. føles mye bedre da. Hadde vært gøy med noe krakkelering, men da må lakken herde noen måneder ihvertfall. Noen som har prøvd det? Har hørt trikset om å legge gitaren i kjøleskapet/fryseren i noen timer, så ta den ved feks ovn eller noe varmt. Får vel prøve en vakker dag.
 6. Tusen takk, gamlinger! Hehe! Decalene bestilte jeg denne gang, men kommer garantert til å lage mine egne senere Det blir nok bare hobby for øyeblikket. "drømmen" blir å få seg reisejobb for da kan jeg holde på med gitarene når jeg er hjemme. Har fått noen henvendelser på om jeg vil lage gitar til dem, men vil jo være 100% fornøyd selv først, og det er noen småting som jeg kunne gjort annerledes.
 7. I går kom pickupsa! Jeg hadde brukt TV jones mal jeg kjøpte fra stewmac, men det ble litt for lite, så måtte tilpasse hullene til pickupene enda mer, tok litt tid men var verdt det når de kom i! Testa på en liten amp jeg har i garasjen med gitarbenken, og der låt den veldig bra, justerte intonasjon og strengehøyde og da ble det bra. Elektronikken kunne jeg gjort litt bedre, men det er vesentlig mye bedre enn første gang jeg lodda. Følger @Emersoncustom på instagram, og den elektronikken de lager er en drøm for både øyet og sjel! Når man først er ferdig er det alltid noe man kunne endret på eller ønske man gjorde bedre, men tatt i betraktning at jeg er en 17 år skole-elev, er jeg laaangt fra utlært og jeg lærer stadig mye nytt. Dersom det er noe dere ville gjort anderledes håper jeg på konstruktiv kritikk! Jeg gidder ikke å ramse opp alle småtingene nå hehe. Senere på kvelden stakk meg og fetteren min bort til den lokale menigheten sammen med gitaren og rørampen. Skrudde på og pusha den ganske høyt, det låt kuler og krutt!! Fin cleanlyd og heftig vreng både med gainen halveis og fult på vrengkanalen til ampen. Eneste gitaren jeg klarer å spille Sweet Child O` mine på uten at det høres fælt ut hehe! Dette blir garantert hovedgitaren min fremover. Lydklikk/video håper jeg at kommer! Jeg er så lur at jeg ikke røyker, så jeg fikk fetteren min til å lage et lite legendarisk sigarettmerke på headstocken! haha ​ Takk for et flott forum med hyggelige folk!
 8. Tusen takk for hyggelige tilbakemeldinger! Gleder meg til å få pickupene i postkassa nå og teste den på amp:)
 9. Lakken har tørket. Noen dager ihvertfall! Klarte ikke å dy meg, så våtpussa den, og ga den litt relic. Håper ingen hater meg nå! Hehe(: Strenget den opp ikveld, hovedsaklig fordi jeg bare måtte og fordi jeg visste den kanskje trengte noe båndjobb/justering, så gjør det før pickupene kommer i postkassa. Når jeg får de satser jeg på at alt er klart til å bare lodde de på. Uten noe som helst justering, kun bittelitt høydejustering på 2 strenger, så låter den veldig bra! Ganske ren hele veien og lite buzzing. Noe er det, spesielt på A-strengen, derfor skal jeg gå over båndene senere. Alt i alt låter den knall unplugged, så satser på at TV jones gjør jobben videre til ampen! Her kommer dett noen #Instafjortiss #bilder
 10. Da var klarlakkeringa i gang! Her har jeg lagt på tinta klarlakk for en mer gyllen vintage look: Og for å gjøre fjøla personlig, trengs decaler: Mangler bare pickupene og klarlakken så monteres den:)
 11. Var deilig å komme i gang med finish! Har høstferie nå, så har som mål og bli ferdig med lakk på kropp og hals inkl. decal innen jeg begynner på skolen igjen. Bestilte også TV jones classic plus i bridge og classic i neck i dag. Blir morro! Ferdig med 3. lag sanding sealer: 1. lag med lakk: 2. lag med lakk: Tenker også veldig på å sette på GFS bigsbyen, den er egentlig mer enn mindre helt lik som B5. Jeg vil først bli ferdig med finish, så kan jeg visualisere om jeg vil bruke den eller ikke:) Man trenger ikke å vinkle halsen dersom man bruker B5 bigsbyen? Og burde man gå opp til 011 strenger eller funker 010 bra? Oppdateringer kommer!
 12. Endelig! Etter 5 mnd venting har endelig pakken med lakk og decaler kommet! Veldig skuffet over TNT, som var shippingfirmaet, for utrolig dårlig håndtering av denne pakken. Men nå er den vertfall endelig i hus og jeg kan begynne på siste steget. Har lakkert noen gitarer før, men det er med vanlig "billakk" eller polylakk. Dette er nitro, både farge og klarlakk og blir gøy å prøve! For de som lurer, så er planen på finish: Hvit blonde kropp, med satin klarlakk. Som blir en mellomting av matt og glossy. Halsen blir tintet med et lag med lakk og får også satin klarlakk. Har lyst til å gi den en lett relic, må gjøre enda litt mer research, så ser vi. Litt blir det vertfall hehe! Porefyller ble også lagt på i går, pusser det ned i ettermiddag og ser om jeg trenger et lag til før sealeren. Håper den kommer til å se ca ut som denne, det var vertfall mitt utgangspunkt. Bigsby fra GFS har jeg også liggende, har ikke noen gitarer med bigsby, så kanskje jeg slenger den på la cab'en
 13. Setter stor pris på de fine tilbakemeldingene deres! Takk! Ja jeg har endel utstyr, men det er alltid noe mer man kunne hatt. Brukte en stor plateknekker til å lage vinkelen på broa, hadde nok ikke blitt koe uten den. Derfor lager jeg bare broer som ikke har kanter på sidene. sliter litt med å få den siste shinen på spesielt halsplata og plata til elektronikken. Må bare prøve meg frem.
×
×
 • Opprett ny...

Viktig informasjon

Dette nettstedet bruker cookies for å gi deg en best mulig brukeropplevelse Bruksvilkår.