Web Analytics
Jump to content

Bruk av MIDI (GP6 / Cubase7)


Invictus
 Share

Recommended Posts

God kveld!

Jeg lurer på om noen er kjent med bruk av MIDI-filer. Altså:

Jeg har Guitar Pro 6. Og jeg lurte på om det var mulig å få flyttet over det jeg har plottet inn der, i f.eks. Cubase, og spille det

av, slik at det ved hjelp av diverse plugins (Amplitube) høres virkelig ut? At det høres ut som det er noen som spiller det jeg har plottet inn, og ikke høres veldig "data" ut. Slik som når man skriver inn trommer ved hjelp av EZ Drummer eller lignende, at det høres veldig autentisk ut. Er det mulig å få til? I såfall hvordan?

Takker for alle svar!

:)

Link to comment
Share on other sites

Du kan sette det ønskelige instrumentet i solo og så trykke "fil > eksporter > MIDI", og deretter dra/importere filen inn i DAW-prosjektet. Hvis du ikke setter instrumentet i solo så får du hele prosjektet i én midifil, og det er nok ikke ønskelig. Jeg vet ikke om det går an å eksportere alle instrumentene hver for seg ved hjelp av et par klikk, men dette er i hvert fall slik jeg overfører MIDI fra GP6 til Pro Tools. :)

Link to comment
Share on other sites

Hvis det låter bra i GP6, hvorfor ikke eksportere både som lydspor og som midifil? Midifiler er jo bare noteinformasjon, realismen er vel så mye knyttet til midiinstrumentet du bruker i Cubase for å spille av notene du henter inn.

Ved å både overføre audio og midi, så får du muligheten til et lydspor å sammenligne med og kanskje bruke i miksen, samtidig som du får midi-fleksibiliteten med å gjøre om på notesekvensene underveis.

Når det gjelder realisme, så kommer det også av midifilen. "Problemet" med midi er at det ofte er "for perfekt", altså at alle noter kommer eksakt på samme tid i rytmen og har eksakt samme volum og så videre. Det er først når du både har et midiinstrument i DAW som låter realistisk og en midisekvens som ikke er alt for perfekt at det låter realistisk.

Edited by sarge
Link to comment
Share on other sites

Create an account or sign in to comment

You need to be a member in order to leave a comment

Create an account

Sign up for a new account in our community. It's easy!

Register a new account

Sign in

Already have an account? Sign in here.

Sign In Now
 Share

 • Recently Browsing   0 members

  • No registered users viewing this page.
 • Siste aktive tråder

  • Godt tips, men dette er et kit som sannsynligvis ikke er verdt mer enn varmeverdien om en fyrer den i peisen når alle godbitene er tatt av. De originale stemmeskruene var så dårlige at de ikke var brukbare, og en gikk regelrett i stykker. Verdien i denne vil nok først og fremst være gleden den kan gi meg Regner med det er flere enn meg som som har et lite lager med avplukkede deler. De er kjekke å finne til andre prosjekter. Merkelig nok blir man aldri ferdig....  
  • Lang tid uten lyst - og når den er på vei tilbake ser jeg at alt er på vei til å bli borte ... Trist, men leit og ingenting å gjøre med det. Og i mellomtiden har alle bildene i byggetrådene mine mistet seg selv - usikker på hvorfor det har blitt slik, men nå som forumet også er i ferd med å miste seg selv, er det kanskje ikke verdt å reparere? Jeg skal lete opp det nye forumet og se om jeg finner ett sted å poste oppdateringer i der 🙂 Takk for alt og alle her inne!
  • Jo,jo.Som du sier,det er moro å prøve seg fram. Tips:Ta vare på originale pickuper og annet stash fra gitaren,slik at du kan sette den i original stand når du eventuelt selger den.Folk vil helst ha gitarer i original stand,og er ikke villig til å betale det ekstra som du har kostet på den.
  • Tenker litt av poenget er stor forskjell egentlig. Bør bli interessante muligheter for å diale inn diverse toner i midtstilling, spesielt om jeg legger på en coilsplit av humbuckeren og. Risikoen er vel heller ikke superstor siden det går an å kjøpe til en som matcher bedre og ta den som blir til overs i en annen gitar. Eller selge. Får vel alltids igjen noen kroner for sånt. Har jækla lyst til å prøve altså. Titte på videoen nå EDIT: Må vel innrømme at jeg EGENTLIG tenkte å prøve med noe fra Guitar Fetish, men stadig utsolgt det jeg skal ha og da eser budsjettet fort ut....
  • Har prøvd dette selv,Lollar Novel 90 i neck og Seymour Duncan JB i bridge.Det ble for stor forskjell mellom pickupene.Spørs også hva du hovedsakelig spiller (clean/dirty/full distortion).Egentlig trenger du to gitarer,hehe:  
 • http://www.BILDELERstore.co.no

 • Støtt driften av GitarNorge


 • Https://Www.AutoDELER.co.NO
×
×
 • Create New...

Important Information

By using this site, you agree to our Terms of Use.