Web Analytics
Jump to content

Bruk av MIDI (GP6 / Cubase7)


Recommended Posts

God kveld!

Jeg lurer på om noen er kjent med bruk av MIDI-filer. Altså:

Jeg har Guitar Pro 6. Og jeg lurte på om det var mulig å få flyttet over det jeg har plottet inn der, i f.eks. Cubase, og spille det

av, slik at det ved hjelp av diverse plugins (Amplitube) høres virkelig ut? At det høres ut som det er noen som spiller det jeg har plottet inn, og ikke høres veldig "data" ut. Slik som når man skriver inn trommer ved hjelp av EZ Drummer eller lignende, at det høres veldig autentisk ut. Er det mulig å få til? I såfall hvordan?

Takker for alle svar!

:)

Link to comment
Share on other sites

Du kan sette det ønskelige instrumentet i solo og så trykke "fil > eksporter > MIDI", og deretter dra/importere filen inn i DAW-prosjektet. Hvis du ikke setter instrumentet i solo så får du hele prosjektet i én midifil, og det er nok ikke ønskelig. Jeg vet ikke om det går an å eksportere alle instrumentene hver for seg ved hjelp av et par klikk, men dette er i hvert fall slik jeg overfører MIDI fra GP6 til Pro Tools. :)

Link to comment
Share on other sites

Hvis det låter bra i GP6, hvorfor ikke eksportere både som lydspor og som midifil? Midifiler er jo bare noteinformasjon, realismen er vel så mye knyttet til midiinstrumentet du bruker i Cubase for å spille av notene du henter inn.

Ved å både overføre audio og midi, så får du muligheten til et lydspor å sammenligne med og kanskje bruke i miksen, samtidig som du får midi-fleksibiliteten med å gjøre om på notesekvensene underveis.

Når det gjelder realisme, så kommer det også av midifilen. "Problemet" med midi er at det ofte er "for perfekt", altså at alle noter kommer eksakt på samme tid i rytmen og har eksakt samme volum og så videre. Det er først når du både har et midiinstrument i DAW som låter realistisk og en midisekvens som ikke er alt for perfekt at det låter realistisk.

Edited by sarge
Link to comment
Share on other sites

Create an account or sign in to comment

You need to be a member in order to leave a comment

Create an account

Sign up for a new account in our community. It's easy!

Register a new account

Sign in

Already have an account? Sign in here.

Sign In Now
 • Recently Browsing   0 members

  • No registered users viewing this page.
 • Siste aktive tråder

  • Hadde Guitar Rig 3(?) for mange år siden. Prøve alt mulig - ink Amplitube, men syns GR var desidert best og enklest i bruk. Skal teste det nye også   Jeg bruker mest Bias FX of Bias FX2, men sliter litt med latency. Hvilken type PC bruker du, og hvordan er forsinkelsene?  
  • For et år siden kom jeg over programmet Guitar rig 6. De hadde en demo med alle funksjoner bare at man ikke kunne lagre, men fullt brukbar til opptak. Den varte i 30 min, så må man starte programmet på nytt. Jeg hadde demoen i tre måneder før jeg så at de hadde sommersalg og jeg fikk hele programmet til halv pris. 1000.- kroner som var latterlig billig med tanke på hvor mange amps, rack, pedaler og muligheter som var der. Det var over 1200 ferdig innstilte lyder i forskjellige sjangere og man kan lagre de i forskjellige filer. Man kan selvsagt justere de å lagre nye, eller lage egne med alt som finnes. Den har også instillinger for vokal, trommer og mye annet. Nå har Guitarrig 7 kommet med cubersalgspris, men jeg venter til Black Friday eller Cybermonday i håp om å få oppgradert billigere. Det er masse nytt. Her er en video   Her er nettsiden: Native Instruments Guitar rig 7 Og her kan du laste ned demoen: Note: The demo version runs 30 minutes per session, and can then be reopend to try again. Save and Total Recall functions disabled. Du klarer deg lenge med den PS. Dette er ikke ment som reklame, men et godt tips. Jeg tjener ikke noe på det, men den demoen er gratis og verdt å teste...
  • Söker rock projekt i Norge att vara med i och framför allt live gig. All rock/metal är intressant.  Smakprov: www.linkedin.com/in/emlu-music-production-983a92296    
  • Heisann! er det noen som vet verdien på denne?  serienummer: US20048978
 • http://www.BILDELERstore.co.no

 • Støtt driften av GitarNorge


 • Https://Www.AutoDELER.co.NO
×
×
 • Create New...

Important Information

By using this site, you agree to our Terms of Use.