Web Analytics
Jump to content

Strat pickups og effekter


KimT
 Share

Recommended Posts

Har en fin ny MiM strat nylig kjøpt, som jeg er veldig fornøyd med foreløpig(og en Roland Cube15x med litt lite effekter, savner spesielt en slags reverb...), hadde ingen anelse om at "metal stack" effecten (en slags boss pedal effekt, tror jeg?), skulle fungere så fint med en Stock single coil pickup. Or på "clean", er lyden veldig grei. :)

Hva begrenser muligheten for mest mulig utbytte av vreng og overdrive på en slik strat, om man går for en røramp? Støy fra single coils?

Et annen ide jeg tenkte på, er om jeg om en tenker på å finne en røramp, og deretter oppgradere pickups, vet jeg pickups som "lace sensor" ser allsidige ut, vil noen av dem bevare "Strat" lyden i bro posisjonen, og gi mer allsidig lyd?

Link to comment
Share on other sites

Hvis du er fornøyd er det vel bare å spille på?

Har selv en MIM Strat med single coils'ene den kom med, og kan ikke si jeg har hatt noe problemer med å bruke den med hverken vreng eller røramp.

Det er viktigere med kul lyd enn allsidig lyd.

Link to comment
Share on other sites

Hva begrenser muligheten for mest mulig utbytte av vreng og overdrive på en slik strat, om man går for en røramp? Støy fra single coils?

Single-coil støy er en ting, en annen ting er at strat single-coils får en ganske "skranglete" topp når du kjører på med vreng - som kan bli temmelig skingrende hvis man gainer for mye. "Vrengt strat" er en kul lyd med riktig mengde overstyring, men hvis du vil ha single-coils som "høres Strat ut" er det nok noe begrensninger på hva slags vreng-lyder du kan få ut av dem.

Hvis du leker litt med tonekontrollen kan du nok få litt mer kontroll, men du vil nok ikke få Hetfield-lyd med en single-coil strat.

Et annen ide jeg tenkte på, er om jeg om en tenker på å finne en røramp, og deretter oppgradere pickups, vet jeg pickups som "lace sensor" ser allsidige ut, vil noen av dem bevare "Strat" lyden i bro posisjonen, og gi mer allsidig lyd?

Har ikke erfaring med Lace Sensor spesifikt, men det fins jo mengder av single coil-oppgraderinger med ulike lydbilder.

Jeg hadde sjekka ut Wilde Bill's Noisefree Singles (Bill Lawrence) - er litt forskjellige varianter der. Har vært imponert over de jeg har hørt derfra. http://wildepickups.com/Wilde_Bill_s_NF_Singles.html

Et annet spørsmål er hva som menes med "allsidig".

Strat-lyden er som sagt temmelig særegen, så hvis meningen er å få tilgang til mer "anonym" og/eller kraftig lyd er jo et alternativ å putte en sc-size humbucker/hotrails i brua med mulighet for coilsplitt, f.eks. via push-pull på tone-kontrollen slik at du kan bytte mellom humbucker og single-coil.

Edited by Kaputnik
Link to comment
Share on other sites

Create an account or sign in to comment

You need to be a member in order to leave a comment

Create an account

Sign up for a new account in our community. It's easy!

Register a new account

Sign in

Already have an account? Sign in here.

Sign In Now
 Share

 • Recently Browsing   0 members

  • No registered users viewing this page.
 • Siste aktive tråder

  • Godt tips, men dette er et kit som sannsynligvis ikke er verdt mer enn varmeverdien om en fyrer den i peisen når alle godbitene er tatt av. De originale stemmeskruene var så dårlige at de ikke var brukbare, og en gikk regelrett i stykker. Verdien i denne vil nok først og fremst være gleden den kan gi meg Regner med det er flere enn meg som som har et lite lager med avplukkede deler. De er kjekke å finne til andre prosjekter. Merkelig nok blir man aldri ferdig....  
  • Lang tid uten lyst - og når den er på vei tilbake ser jeg at alt er på vei til å bli borte ... Trist, men leit og ingenting å gjøre med det. Og i mellomtiden har alle bildene i byggetrådene mine mistet seg selv - usikker på hvorfor det har blitt slik, men nå som forumet også er i ferd med å miste seg selv, er det kanskje ikke verdt å reparere? Jeg skal lete opp det nye forumet og se om jeg finner ett sted å poste oppdateringer i der 🙂 Takk for alt og alle her inne!
  • Jo,jo.Som du sier,det er moro å prøve seg fram. Tips:Ta vare på originale pickuper og annet stash fra gitaren,slik at du kan sette den i original stand når du eventuelt selger den.Folk vil helst ha gitarer i original stand,og er ikke villig til å betale det ekstra som du har kostet på den.
  • Tenker litt av poenget er stor forskjell egentlig. Bør bli interessante muligheter for å diale inn diverse toner i midtstilling, spesielt om jeg legger på en coilsplit av humbuckeren og. Risikoen er vel heller ikke superstor siden det går an å kjøpe til en som matcher bedre og ta den som blir til overs i en annen gitar. Eller selge. Får vel alltids igjen noen kroner for sånt. Har jækla lyst til å prøve altså. Titte på videoen nå EDIT: Må vel innrømme at jeg EGENTLIG tenkte å prøve med noe fra Guitar Fetish, men stadig utsolgt det jeg skal ha og da eser budsjettet fort ut....
  • Har prøvd dette selv,Lollar Novel 90 i neck og Seymour Duncan JB i bridge.Det ble for stor forskjell mellom pickupene.Spørs også hva du hovedsakelig spiller (clean/dirty/full distortion).Egentlig trenger du to gitarer,hehe:  
 • http://www.BILDELERstore.co.no

 • Støtt driften av GitarNorge


 • Https://Www.AutoDELER.co.NO
×
×
 • Create New...

Important Information

By using this site, you agree to our Terms of Use.