Web Analytics
Jump to content

Marshall JMD:1 Head - plutselig ikke noe lyd fra kabinett?


Recommended Posts

Hey!

Hadde bandøving idag som vanlig og tok med meg ampen inn på bandrommet og plugget inn speaker-kablene til kabinettene og skrudde på ampen og lot den varme seg opp mens jeg koblet til de andre jack'ene. Så når bandet mitt og jeg skulle begynne å spille så gikk det ikke mer en et minutt så plutselig kom det ikke noen lyd ut fra kabinettet sånn helt plutselig. Har sjekket sikringen og den er inntakt har også prøvd med en ny sikring og ingen ting skjer. Det er heller ingen rør som er gått så lurer litt på om det er noe i utgangene til ampen. Har noen vært borti noe lignende før??

Link to comment
Share on other sites

Jada. Mange ganger.

Her må du starte med å feilsøke. Du har flere ting i kjeden her som kan slutte å virke.

Start med å koble vekk ev. pedaler, og koble gitaren rett i forsterkeren. Her er vi ikke ute etter "godlyd", men "lyd"

Start med gitaren.

- Ta den, og koble den til en annen forsterker med den ledningen du bruker. Koble den til noe annet, som en bassforsterker, miksepult eller noe slikt, og sjekk om det virker. Virker det, så vet du at gitaren og kabelen fungerer. Virker det ikke, så skift ut kabelen med en du vet fungerer, for eksempel bassisten sin. Sjekk igjen. Ingen lyd-> problemer med gitaren.

Neste skritt blir å koble en bass eller en annen gitar til anlegget ditt. Bruk andre kabler du vet virker om du kan.

Får du lyd, er det gitaren eller ledningen eller brettet. Nå sier du ikke noe om pedaler, men dropp de i første rekke når du tester. La brettet være i første omgang.

Hvis du ikke får lyd, så skru av forsterkeren, trekk ut kabelen fra forsterkeren, og ta et nivoltsbatteri ut av en av pedalene dine. Sett polene på jacken slik at den ene har kontakt med den ene metallflaten, og den lange hylsen har kontakt med den andre. Hører du knitre/dunkelyder når du fører de to sammen litt sånn "sjokka, sjokka", ikke så veldig sterkt, så er kabelen og kabinettet i orden.

Virker det ikke, så skift ut høyttalerkabelen, og i dette tilfellet og IKKE vanligvis, er det greit å bruke en gitarkabel du vet funker. Prøv igjen. Virker det, så er det høyttalerkabelen, og da får vi satse på at rørforsterkeren din har overlevd. :)

Virker det ikke, så har det skjedd noe med kabinettet ditt.

Får du laget "sjokkasjokkalyden", er det noe i veien med forsterkeren din.

For å dobbeltsjekke kan du teste med en annen forsterker hvis du har mulighet for det, men det bør ikke være nødvendig strengt tatt.

Håper noe ikke har surret seg til i redigeringen, men dropp alt som ikke trengs for å få til lyd, og skift ut en og en ting med noe du vet virker. Det er den korte versjonen.

 • Like 1
Link to comment
Share on other sites

 • 4 weeks later...

Hadde et lignende problem med samme modell. I mitt tilfelle hadde jeg blåst 3 rør samt en motsand. Hvis du finner ut at det er toppen som er lydløs, så ta den med til en amp-doktor. Få også vedkommende til å sjekke biasen samtidig. Er ikke helt optimalt innstillt fra fabrikken visstnok

Link to comment
Share on other sites

Create an account or sign in to comment

You need to be a member in order to leave a comment

Create an account

Sign up for a new account in our community. It's easy!

Register a new account

Sign in

Already have an account? Sign in here.

Sign In Now
 • Recently Browsing   0 members

  • No registered users viewing this page.
 • Siste aktive tråder

  • Hei. Hvem er dere og hvilke sanger er det snakk om å spille?
  • Hallo. Hver dag tror jeg at jeg har oppnådd noe i dette livet. Ja, jeg har en høyere utdanning og til og med en vitenskapelig grad av en mester, men jeg jobber ikke i min spesialitet. Siden barndommen drømte jeg faktisk om å være psykolog, og derfor begynte jeg å tenke på å motta den andre høyere. Men for dette trenger jeg en meget betalt jobb, så nå leter jeg etter interessante ledige stillinger. Allerede samlet en CV på denne malen https://www.cvmal.no/cv-eksempel/ , og nå må du sende den til flere selskaper. Vi må jobbe noen år til for å endelig begynne å gjøre det du elsker.
  • Hei. Vi søker etter en bassist til et band i Arendal. Vi har tilgang til øvingslokale. Sjanger, rock. Vi er på utkikk etter en bassist som deler lidenskap for musikk og som har god teknikk og samspill. er åpen for å eksperimentere med ulike stilarter og låter, men vi ønsker også å ha et fast repertoar som vi kan øve på og fremføre. Vi er fleksibel når det gjelder øvingstider, men vi håper du er seriøs og engasjert. Hvis dette høres ut som noe for deg, vil vi gjerne høre fra deg snarest. Vi ser frem til å snakke med deg og finne ut mer om din musikkbakgrunn og interesser.
  • Lagde en hals av alm, og holder på med en jazzmaster kropp av samme planken . Underste kroppen er av surnet lønn.
  • Takk for det. Har brukt bjørk i toppen, alm i halsen og er usikker på kropp men tror det kan være sitka gran. Fikk en stor bit fra en arbeidskollega som ikke visste hva det var.
 • http://www.BILDELERstore.co.no

 • Støtt driften av GitarNorge


 • Https://Www.AutoDELER.co.NO
×
×
 • Create New...

Important Information

By using this site, you agree to our Terms of Use.