Web Analytics
Jump to content

Marshall JMD:1 Head - plutselig ikke noe lyd fra kabinett?


KramerGuy
 Share

Recommended Posts

Hey!

Hadde bandøving idag som vanlig og tok med meg ampen inn på bandrommet og plugget inn speaker-kablene til kabinettene og skrudde på ampen og lot den varme seg opp mens jeg koblet til de andre jack'ene. Så når bandet mitt og jeg skulle begynne å spille så gikk det ikke mer en et minutt så plutselig kom det ikke noen lyd ut fra kabinettet sånn helt plutselig. Har sjekket sikringen og den er inntakt har også prøvd med en ny sikring og ingen ting skjer. Det er heller ingen rør som er gått så lurer litt på om det er noe i utgangene til ampen. Har noen vært borti noe lignende før??

Link to comment
Share on other sites

Jada. Mange ganger.

Her må du starte med å feilsøke. Du har flere ting i kjeden her som kan slutte å virke.

Start med å koble vekk ev. pedaler, og koble gitaren rett i forsterkeren. Her er vi ikke ute etter "godlyd", men "lyd"

Start med gitaren.

- Ta den, og koble den til en annen forsterker med den ledningen du bruker. Koble den til noe annet, som en bassforsterker, miksepult eller noe slikt, og sjekk om det virker. Virker det, så vet du at gitaren og kabelen fungerer. Virker det ikke, så skift ut kabelen med en du vet fungerer, for eksempel bassisten sin. Sjekk igjen. Ingen lyd-> problemer med gitaren.

Neste skritt blir å koble en bass eller en annen gitar til anlegget ditt. Bruk andre kabler du vet virker om du kan.

Får du lyd, er det gitaren eller ledningen eller brettet. Nå sier du ikke noe om pedaler, men dropp de i første rekke når du tester. La brettet være i første omgang.

Hvis du ikke får lyd, så skru av forsterkeren, trekk ut kabelen fra forsterkeren, og ta et nivoltsbatteri ut av en av pedalene dine. Sett polene på jacken slik at den ene har kontakt med den ene metallflaten, og den lange hylsen har kontakt med den andre. Hører du knitre/dunkelyder når du fører de to sammen litt sånn "sjokka, sjokka", ikke så veldig sterkt, så er kabelen og kabinettet i orden.

Virker det ikke, så skift ut høyttalerkabelen, og i dette tilfellet og IKKE vanligvis, er det greit å bruke en gitarkabel du vet funker. Prøv igjen. Virker det, så er det høyttalerkabelen, og da får vi satse på at rørforsterkeren din har overlevd. :)

Virker det ikke, så har det skjedd noe med kabinettet ditt.

Får du laget "sjokkasjokkalyden", er det noe i veien med forsterkeren din.

For å dobbeltsjekke kan du teste med en annen forsterker hvis du har mulighet for det, men det bør ikke være nødvendig strengt tatt.

Håper noe ikke har surret seg til i redigeringen, men dropp alt som ikke trengs for å få til lyd, og skift ut en og en ting med noe du vet virker. Det er den korte versjonen.

 • Like 1
Link to comment
Share on other sites

 • 4 weeks later...

Hadde et lignende problem med samme modell. I mitt tilfelle hadde jeg blåst 3 rør samt en motsand. Hvis du finner ut at det er toppen som er lydløs, så ta den med til en amp-doktor. Få også vedkommende til å sjekke biasen samtidig. Er ikke helt optimalt innstillt fra fabrikken visstnok

Link to comment
Share on other sites

Create an account or sign in to comment

You need to be a member in order to leave a comment

Create an account

Sign up for a new account in our community. It's easy!

Register a new account

Sign in

Already have an account? Sign in here.

Sign In Now
 Share

 • Recently Browsing   0 members

  • No registered users viewing this page.
 • Siste aktive tråder

  • Godt tips, men dette er et kit som sannsynligvis ikke er verdt mer enn varmeverdien om en fyrer den i peisen når alle godbitene er tatt av. De originale stemmeskruene var så dårlige at de ikke var brukbare, og en gikk regelrett i stykker. Verdien i denne vil nok først og fremst være gleden den kan gi meg Regner med det er flere enn meg som som har et lite lager med avplukkede deler. De er kjekke å finne til andre prosjekter. Merkelig nok blir man aldri ferdig....  
  • Lang tid uten lyst - og når den er på vei tilbake ser jeg at alt er på vei til å bli borte ... Trist, men leit og ingenting å gjøre med det. Og i mellomtiden har alle bildene i byggetrådene mine mistet seg selv - usikker på hvorfor det har blitt slik, men nå som forumet også er i ferd med å miste seg selv, er det kanskje ikke verdt å reparere? Jeg skal lete opp det nye forumet og se om jeg finner ett sted å poste oppdateringer i der 🙂 Takk for alt og alle her inne!
  • Jo,jo.Som du sier,det er moro å prøve seg fram. Tips:Ta vare på originale pickuper og annet stash fra gitaren,slik at du kan sette den i original stand når du eventuelt selger den.Folk vil helst ha gitarer i original stand,og er ikke villig til å betale det ekstra som du har kostet på den.
  • Tenker litt av poenget er stor forskjell egentlig. Bør bli interessante muligheter for å diale inn diverse toner i midtstilling, spesielt om jeg legger på en coilsplit av humbuckeren og. Risikoen er vel heller ikke superstor siden det går an å kjøpe til en som matcher bedre og ta den som blir til overs i en annen gitar. Eller selge. Får vel alltids igjen noen kroner for sånt. Har jækla lyst til å prøve altså. Titte på videoen nå EDIT: Må vel innrømme at jeg EGENTLIG tenkte å prøve med noe fra Guitar Fetish, men stadig utsolgt det jeg skal ha og da eser budsjettet fort ut....
  • Har prøvd dette selv,Lollar Novel 90 i neck og Seymour Duncan JB i bridge.Det ble for stor forskjell mellom pickupene.Spørs også hva du hovedsakelig spiller (clean/dirty/full distortion).Egentlig trenger du to gitarer,hehe:  
 • http://www.BILDELERstore.co.no

 • Støtt driften av GitarNorge


 • Https://Www.AutoDELER.co.NO
×
×
 • Create New...

Important Information

By using this site, you agree to our Terms of Use.