Web Analytics
Jump to content

Marshall JMD:1 Head - plutselig ikke noe lyd fra kabinett?


KramerGuy

Recommended Posts

Hey!

Hadde bandøving idag som vanlig og tok med meg ampen inn på bandrommet og plugget inn speaker-kablene til kabinettene og skrudde på ampen og lot den varme seg opp mens jeg koblet til de andre jack'ene. Så når bandet mitt og jeg skulle begynne å spille så gikk det ikke mer en et minutt så plutselig kom det ikke noen lyd ut fra kabinettet sånn helt plutselig. Har sjekket sikringen og den er inntakt har også prøvd med en ny sikring og ingen ting skjer. Det er heller ingen rør som er gått så lurer litt på om det er noe i utgangene til ampen. Har noen vært borti noe lignende før??

Link to comment
Share on other sites

Jada. Mange ganger.

Her må du starte med å feilsøke. Du har flere ting i kjeden her som kan slutte å virke.

Start med å koble vekk ev. pedaler, og koble gitaren rett i forsterkeren. Her er vi ikke ute etter "godlyd", men "lyd"

Start med gitaren.

- Ta den, og koble den til en annen forsterker med den ledningen du bruker. Koble den til noe annet, som en bassforsterker, miksepult eller noe slikt, og sjekk om det virker. Virker det, så vet du at gitaren og kabelen fungerer. Virker det ikke, så skift ut kabelen med en du vet fungerer, for eksempel bassisten sin. Sjekk igjen. Ingen lyd-> problemer med gitaren.

Neste skritt blir å koble en bass eller en annen gitar til anlegget ditt. Bruk andre kabler du vet virker om du kan.

Får du lyd, er det gitaren eller ledningen eller brettet. Nå sier du ikke noe om pedaler, men dropp de i første rekke når du tester. La brettet være i første omgang.

Hvis du ikke får lyd, så skru av forsterkeren, trekk ut kabelen fra forsterkeren, og ta et nivoltsbatteri ut av en av pedalene dine. Sett polene på jacken slik at den ene har kontakt med den ene metallflaten, og den lange hylsen har kontakt med den andre. Hører du knitre/dunkelyder når du fører de to sammen litt sånn "sjokka, sjokka", ikke så veldig sterkt, så er kabelen og kabinettet i orden.

Virker det ikke, så skift ut høyttalerkabelen, og i dette tilfellet og IKKE vanligvis, er det greit å bruke en gitarkabel du vet funker. Prøv igjen. Virker det, så er det høyttalerkabelen, og da får vi satse på at rørforsterkeren din har overlevd. :)

Virker det ikke, så har det skjedd noe med kabinettet ditt.

Får du laget "sjokkasjokkalyden", er det noe i veien med forsterkeren din.

For å dobbeltsjekke kan du teste med en annen forsterker hvis du har mulighet for det, men det bør ikke være nødvendig strengt tatt.

Håper noe ikke har surret seg til i redigeringen, men dropp alt som ikke trengs for å få til lyd, og skift ut en og en ting med noe du vet virker. Det er den korte versjonen.

 • Like 1
Link to comment
Share on other sites

 • 4 weeks later...

Hadde et lignende problem med samme modell. I mitt tilfelle hadde jeg blåst 3 rør samt en motsand. Hvis du finner ut at det er toppen som er lydløs, så ta den med til en amp-doktor. Få også vedkommende til å sjekke biasen samtidig. Er ikke helt optimalt innstillt fra fabrikken visstnok

Link to comment
Share on other sites

Create an account or sign in to comment

You need to be a member in order to leave a comment

Create an account

Sign up for a new account in our community. It's easy!

Register a new account

Sign in

Already have an account? Sign in here.

Sign In Now
 • Recently Browsing   0 members

  • No registered users viewing this page.
 • Siste aktive tråder

  • Det er ikke lenge siden en 25 - bulk kostet 12-1300,- hos Evenstad. Den svake krona og prisstigning generelt, har sannelig gjort seg gjeldende.
  • Hei søker vokalist til Calzada, vi hører til i Stavanger.  spiller rock for det meste 
  • Det må du forvente, men prisene har vært betydelig lave når de har tilbud, selv med moms og frakt etc. Men det må du undersøke og ta en totalvurdering på. Spesielt nå som dollarkursen er dårlig, mot NOK. Skal du handle i Norge, må du bare følge med på hva de har av tilbud på de forskjellige nettbutikker/butikker og handle deretter. Det hender det er tilbud på f.eks spesifikke merker, eller "bundle packs".  Vi hadde Strenger.no før som leverte gode priser, men de ble lagt ned.  Her er f.eks 65-69kr per pakke, det mener jeg er helt innenfor. Du finner sikkert flere lignende tilbud til tider. https://evenstadmusikk.no/d-addario/1084076/d-addario-exl110-b25-bulkpakke-25-stk-010-046-pakke-med-25-stk-exl-110?gad_source=1&utm_source=daisycon&utm_medium=affiliate&utm_campaign=daisycon_Onlinepriser.no https://www.musikkhuset.no/products/daddario-exl110-b25-010-046-bulk-25-set?gad_source=1&gclid=Cj0KCQjwpNuyBhCuARIsANJqL9Oid7wNzTU4xgLnLVllxOStnwHxS9wGBKVbHsHRQ3-f9rLxRdLZxtoaAmciEALw_wcB   Ellers kan jeg anbefale Ernie Ball strenger. De er ofte rimeligere hvis du benytter standard-størrelser - men har like god kvalitet som andre "gode strenger".  https://evenstadmusikk.no/ernie-ball/1009722/ernie-ball-eb-2221-regular-slinky-010-046?gad_source=1&gclid=Cj0KCQjwpNuyBhCuARIsANJqL9OfpfJAOtjW1PJjdIAvs6CT9CT-A9EJJeulO5OVlYeEllFcn3AGszgaAjfmEALw_wcB
  • Noen som har prøvd på det? Hva gjorde du og hvordan funka det?
  • Da kom pickupen fra Skottland også, en 1956 Höfner 1505 GR som ble solgt som ekstrautstyr fra Höfner i sin tid. Originalt hadde de 3 meter kabel, men her var kabelen kutta, så jeg skjøta den og satte i jack-input i gitarkroppen "nede til høyre." Innebygd volumbryter som ikke skrapa, og fungerer - så det var grunnen til at det ble denne. Så slipper man potter og flere hull og mer lodding. En forsiktig singlecoil, under 5 Ohm, så man må ta ned mastervolumen på Vox'en før man kobler inn en av Ibanezene 😉 Gitaren er fra 1959, det sto håndskrevet inne i lokket (fant det med speil, lommelykt og mobilkameraet) 19.2.59. Litt uheldig med dremelen da jeg kappa ut hakk i plekterbrettet, men men. Tok mål med brettet på, så måtte jeg flytte festene litt for å få spikrene dypere inn i hullene så brettet skulle sitte fast. Men det har sin egen sjarm det også. Da gjenstår det tidsriktig bridge, og samtidig polere opp bånd og rengjøre og muligens olje inn gripebrettet. Bestefars gamle gyngehest som jeg også har overtatt, og kabel fra PA-høyttaleren skjemmer bildet, men man ser helheten med pickupen likevel.
 • http://www.BILDELERstore.co.no

 • Støtt driften av GitarNorge


 • Https://Www.AutoDELER.co.NO
×
×
 • Create New...

Important Information

By using this site, you agree to our Terms of Use.