Web Analytics
Jump to content

tuning/intonasjons problem. (PROBLEM LØST)!


Sexual_harrassement

Recommended Posts

Hovedgitaren min har vært klokkerein i stemming hver eneste gang jg har byttet strenger. Til og med så nøyaktig at det er maks 0.5 heartz fra eller til. Etter strengebyttet i overigår, så har den ikke holdt stemminga så bra. Før så brukte jeg 0.10 - 0.46 i E.. Nå byttet jeg til en hybrid av 09 og 11 sett. Etter det, så er åpen A streng kontra 12 bånd A 20 cent forskjell. Det vil si at åpen A er helt rein,mens 12 bånd A er A+20 hertz. Og nå begynner problemet. Jeg har Gotoh tune o matic bridge. Alle strengene er veldig greit intonerte untatt A. Har skyvd saddlen mot headstocken. MAKS. og da er det 20 Hz sharp. Hva i gjør jeg da?!?! får ikke justert den mer opp.

Er det strenga som er rævva? har ikke hatt dette problemet med Ernie eller Rotosound. Men kjøpte Dunlop på fredagen. vegert meg litt siden de er det billigste butikken hadde, men liker dem utrolig godt! der er skikkelig glatte (g,b og e), og det er masse +++ i boka for min del!

post-13630-0-20275000-1390259559_thumb.j

Edited by Sexual_harrassement
Link to comment
Share on other sites

Nå har jeg skrudd MOT bridgen. Da får jeg 36 cent FLAT. Og da jeg akkurat skrudde den tilbake MOT headstocken, altså kortere lengde, så får jeg 15-16 cent flat. altså at den blir flattere jo mer jeg skrur mot bridgen og sharpere mot headstocken. Problemet er at jeg har den på maks og trenger mer avstand, men det er jo umulig!.. ah, dette er like kjipt at når jeg stemmer BSG med floyden. Når jeg stemmer den litt flatt før jeg tar på nutskruene, så blir den jaggu mer flattere etter jeg har skrudd dem på! helt motsatt av alt annet.

Link to comment
Share on other sites

Dette ser jo helt merkelig ut. Umiddelbart vil jeg si at du har fått en "spøkelsesstreng". Skift den ut og se hva som skjer.

Ellers har denyeverything rett. Lager du strengen kortere, vil intoneringen bli slik at det blir for høyt på 12. bånd, altså "sharp", hvis jeg ikke har misfortstått hvordan du bruker begrepene.

Link to comment
Share on other sites

Spøkelsesstreng høres jo ut som en mulig forklaring. Om jeg leser dette riktig, startet du med at den var for høy, noe som virker rimelig nok, siden du hadde intonert den så høyt som det går, så er problemet nå blitt til at du ikke får den høy nok, i samme posisjon. Dette er jo ikke akkurat etter boken...

Sikkert lurt å prøve med en annen streng først.

Link to comment
Share on other sites

Ja. Da må det være en "spøkelsesstreng". Kjipt, for jeg har aboslutt ikke lyst til å ta hull av det eneste settet jeg har liggendes som er Pyramid Gold. Er ikke riktig størrelse heller,siden jeg trenger en 0.38 i A. jeg kjører 09-11-16-28-38-50. blanding mellom Dunlop 9`sett og 11`sett. Vegrert meg noe jævlig før jeg kjøpte dem, siden de var så billige(ikke at billig=rass) men siden dem ikke hadde str min, så hade jeg ikke så mye annet valg. Vel, etter denne opplevelsen, så blir det ikke Dunlop mer. Men må være veldig klar på at jeg DIGGER G-B-og lys E strengen, siden de er skikkelig glatte!

Vel, blir Thomastik-infeld heretter. Nå gidder jeg ikke mer strenge tull. har pløyd igjennom 1 merke hver 2.uke i 16 uker nå, og har gjortmeg opp en mening om de 3 beste=)

Og CastorFiber: Du bor i Hamar,rigth? Har bestilt meg en BKP MM bridge i dag. Har ikke loddebolt. Er det noe du kunne ha gjort for meg hvis jeg møter deg i Hamar?? får selvsagt belønning for strevet=)

Link to comment
Share on other sites

Perfekt! har faktisk 2 år på elektronikk, så det er lov til å gapskratte nå=)

Høres veldig bra ut for min del! Klart du får betalt=) Legger heller igjen penger til ett forummedlem, istedenfor å gi penga til en som ikke gidder å svare etter 1mnd med lovte datoer i Elverum. Det var jo ang noe annet, men alikevel. Kunne faktisk tenkt meg en singlecoil funksjon slik at jeg kan splitte bill lawrence`n min i neck med Miracle Man hvis det går ann, Men kan også drite i det forsåvidt=) vil engetlig bare ha MM montert, Jeg har loddebolt selv, men jeg må dra laaangt for å hente den, så da er det lettere for meg å dra til Hamar, og betale deg for jobben=) Regner med at jeg får mail fra BKP imorgen om leveringstid, så da kan jeg vel sende deg en PM da jeg har fått dem? går vel rimelig kjapt som alt annet jeg har fått fra England tenker jeg. Som du sikkert har skjønt,så bor jeg på Elverum, så jeg kan komme så fort det passer, etter jeg har fått dem=)..

Link to comment
Share on other sites

Hvis du ønsker at jeg skal fikse mens du er innom, noe som er mulig (har kaffe), så er det greit, men da er det greit om du har hostet opp koblingskjema/fargekoder hvis det er snakk om coilsplit. Da slipper du å se på at jeg søker etter nevnte fargekoder og slikt. Det er ikke så veldig artig, for å si det slik. Lodde kan jeg gjøre, men man må vite hvilke kabler som skal hvor, og uansett hvor dreven man er så er det slik at man ikke kan vite hva som skal hvor så lenge det ikke finnes noen standard på hvor den grønne lederen skal. Altså. skal det kobles om slik at det ikke er bare å lodde ut den gamle og erstatte det, så må man skaffe seg info først. Ikke vanskelig, men det tar tid..

Link to comment
Share on other sites

Create an account or sign in to comment

You need to be a member in order to leave a comment

Create an account

Sign up for a new account in our community. It's easy!

Register a new account

Sign in

Already have an account? Sign in here.

Sign In Now
 • Recently Browsing   0 members

  • No registered users viewing this page.
 • Siste aktive tråder

  • Det er ikke lenge siden en 25 - bulk kostet 12-1300,- hos Evenstad. Den svake krona og prisstigning generelt, har sannelig gjort seg gjeldende.
  • Hei søker vokalist til Calzada, vi hører til i Stavanger.  spiller rock for det meste 
  • Det må du forvente, men prisene har vært betydelig lave når de har tilbud, selv med moms og frakt etc. Men det må du undersøke og ta en totalvurdering på. Spesielt nå som dollarkursen er dårlig, mot NOK. Skal du handle i Norge, må du bare følge med på hva de har av tilbud på de forskjellige nettbutikker/butikker og handle deretter. Det hender det er tilbud på f.eks spesifikke merker, eller "bundle packs".  Vi hadde Strenger.no før som leverte gode priser, men de ble lagt ned.  Her er f.eks 65-69kr per pakke, det mener jeg er helt innenfor. Du finner sikkert flere lignende tilbud til tider. https://evenstadmusikk.no/d-addario/1084076/d-addario-exl110-b25-bulkpakke-25-stk-010-046-pakke-med-25-stk-exl-110?gad_source=1&utm_source=daisycon&utm_medium=affiliate&utm_campaign=daisycon_Onlinepriser.no https://www.musikkhuset.no/products/daddario-exl110-b25-010-046-bulk-25-set?gad_source=1&gclid=Cj0KCQjwpNuyBhCuARIsANJqL9Oid7wNzTU4xgLnLVllxOStnwHxS9wGBKVbHsHRQ3-f9rLxRdLZxtoaAmciEALw_wcB   Ellers kan jeg anbefale Ernie Ball strenger. De er ofte rimeligere hvis du benytter standard-størrelser - men har like god kvalitet som andre "gode strenger".  https://evenstadmusikk.no/ernie-ball/1009722/ernie-ball-eb-2221-regular-slinky-010-046?gad_source=1&gclid=Cj0KCQjwpNuyBhCuARIsANJqL9OfpfJAOtjW1PJjdIAvs6CT9CT-A9EJJeulO5OVlYeEllFcn3AGszgaAjfmEALw_wcB
  • Noen som har prøvd på det? Hva gjorde du og hvordan funka det?
  • Da kom pickupen fra Skottland også, en 1956 Höfner 1505 GR som ble solgt som ekstrautstyr fra Höfner i sin tid. Originalt hadde de 3 meter kabel, men her var kabelen kutta, så jeg skjøta den og satte i jack-input i gitarkroppen "nede til høyre." Innebygd volumbryter som ikke skrapa, og fungerer - så det var grunnen til at det ble denne. Så slipper man potter og flere hull og mer lodding. En forsiktig singlecoil, under 5 Ohm, så man må ta ned mastervolumen på Vox'en før man kobler inn en av Ibanezene 😉 Gitaren er fra 1959, det sto håndskrevet inne i lokket (fant det med speil, lommelykt og mobilkameraet) 19.2.59. Litt uheldig med dremelen da jeg kappa ut hakk i plekterbrettet, men men. Tok mål med brettet på, så måtte jeg flytte festene litt for å få spikrene dypere inn i hullene så brettet skulle sitte fast. Men det har sin egen sjarm det også. Da gjenstår det tidsriktig bridge, og samtidig polere opp bånd og rengjøre og muligens olje inn gripebrettet. Bestefars gamle gyngehest som jeg også har overtatt, og kabel fra PA-høyttaleren skjemmer bildet, men man ser helheten med pickupen likevel.
 • http://www.BILDELERstore.co.no

 • Støtt driften av GitarNorge


 • Https://Www.AutoDELER.co.NO
×
×
 • Create New...

Important Information

By using this site, you agree to our Terms of Use.