Web Analytics
Jump to content

tuning/intonasjons problem. (PROBLEM LØST)!


Sexual_harrassement
 Share

Recommended Posts

Hovedgitaren min har vært klokkerein i stemming hver eneste gang jg har byttet strenger. Til og med så nøyaktig at det er maks 0.5 heartz fra eller til. Etter strengebyttet i overigår, så har den ikke holdt stemminga så bra. Før så brukte jeg 0.10 - 0.46 i E.. Nå byttet jeg til en hybrid av 09 og 11 sett. Etter det, så er åpen A streng kontra 12 bånd A 20 cent forskjell. Det vil si at åpen A er helt rein,mens 12 bånd A er A+20 hertz. Og nå begynner problemet. Jeg har Gotoh tune o matic bridge. Alle strengene er veldig greit intonerte untatt A. Har skyvd saddlen mot headstocken. MAKS. og da er det 20 Hz sharp. Hva i gjør jeg da?!?! får ikke justert den mer opp.

Er det strenga som er rævva? har ikke hatt dette problemet med Ernie eller Rotosound. Men kjøpte Dunlop på fredagen. vegert meg litt siden de er det billigste butikken hadde, men liker dem utrolig godt! der er skikkelig glatte (g,b og e), og det er masse +++ i boka for min del!

post-13630-0-20275000-1390259559_thumb.j

Edited by Sexual_harrassement
Link to comment
Share on other sites

Nå har jeg skrudd MOT bridgen. Da får jeg 36 cent FLAT. Og da jeg akkurat skrudde den tilbake MOT headstocken, altså kortere lengde, så får jeg 15-16 cent flat. altså at den blir flattere jo mer jeg skrur mot bridgen og sharpere mot headstocken. Problemet er at jeg har den på maks og trenger mer avstand, men det er jo umulig!.. ah, dette er like kjipt at når jeg stemmer BSG med floyden. Når jeg stemmer den litt flatt før jeg tar på nutskruene, så blir den jaggu mer flattere etter jeg har skrudd dem på! helt motsatt av alt annet.

Link to comment
Share on other sites

Dette ser jo helt merkelig ut. Umiddelbart vil jeg si at du har fått en "spøkelsesstreng". Skift den ut og se hva som skjer.

Ellers har denyeverything rett. Lager du strengen kortere, vil intoneringen bli slik at det blir for høyt på 12. bånd, altså "sharp", hvis jeg ikke har misfortstått hvordan du bruker begrepene.

Link to comment
Share on other sites

Spøkelsesstreng høres jo ut som en mulig forklaring. Om jeg leser dette riktig, startet du med at den var for høy, noe som virker rimelig nok, siden du hadde intonert den så høyt som det går, så er problemet nå blitt til at du ikke får den høy nok, i samme posisjon. Dette er jo ikke akkurat etter boken...

Sikkert lurt å prøve med en annen streng først.

Link to comment
Share on other sites

Ja. Da må det være en "spøkelsesstreng". Kjipt, for jeg har aboslutt ikke lyst til å ta hull av det eneste settet jeg har liggendes som er Pyramid Gold. Er ikke riktig størrelse heller,siden jeg trenger en 0.38 i A. jeg kjører 09-11-16-28-38-50. blanding mellom Dunlop 9`sett og 11`sett. Vegrert meg noe jævlig før jeg kjøpte dem, siden de var så billige(ikke at billig=rass) men siden dem ikke hadde str min, så hade jeg ikke så mye annet valg. Vel, etter denne opplevelsen, så blir det ikke Dunlop mer. Men må være veldig klar på at jeg DIGGER G-B-og lys E strengen, siden de er skikkelig glatte!

Vel, blir Thomastik-infeld heretter. Nå gidder jeg ikke mer strenge tull. har pløyd igjennom 1 merke hver 2.uke i 16 uker nå, og har gjortmeg opp en mening om de 3 beste=)

Og CastorFiber: Du bor i Hamar,rigth? Har bestilt meg en BKP MM bridge i dag. Har ikke loddebolt. Er det noe du kunne ha gjort for meg hvis jeg møter deg i Hamar?? får selvsagt belønning for strevet=)

Link to comment
Share on other sites

Perfekt! har faktisk 2 år på elektronikk, så det er lov til å gapskratte nå=)

Høres veldig bra ut for min del! Klart du får betalt=) Legger heller igjen penger til ett forummedlem, istedenfor å gi penga til en som ikke gidder å svare etter 1mnd med lovte datoer i Elverum. Det var jo ang noe annet, men alikevel. Kunne faktisk tenkt meg en singlecoil funksjon slik at jeg kan splitte bill lawrence`n min i neck med Miracle Man hvis det går ann, Men kan også drite i det forsåvidt=) vil engetlig bare ha MM montert, Jeg har loddebolt selv, men jeg må dra laaangt for å hente den, så da er det lettere for meg å dra til Hamar, og betale deg for jobben=) Regner med at jeg får mail fra BKP imorgen om leveringstid, så da kan jeg vel sende deg en PM da jeg har fått dem? går vel rimelig kjapt som alt annet jeg har fått fra England tenker jeg. Som du sikkert har skjønt,så bor jeg på Elverum, så jeg kan komme så fort det passer, etter jeg har fått dem=)..

Link to comment
Share on other sites

Hvis du ønsker at jeg skal fikse mens du er innom, noe som er mulig (har kaffe), så er det greit, men da er det greit om du har hostet opp koblingskjema/fargekoder hvis det er snakk om coilsplit. Da slipper du å se på at jeg søker etter nevnte fargekoder og slikt. Det er ikke så veldig artig, for å si det slik. Lodde kan jeg gjøre, men man må vite hvilke kabler som skal hvor, og uansett hvor dreven man er så er det slik at man ikke kan vite hva som skal hvor så lenge det ikke finnes noen standard på hvor den grønne lederen skal. Altså. skal det kobles om slik at det ikke er bare å lodde ut den gamle og erstatte det, så må man skaffe seg info først. Ikke vanskelig, men det tar tid..

Link to comment
Share on other sites

Create an account or sign in to comment

You need to be a member in order to leave a comment

Create an account

Sign up for a new account in our community. It's easy!

Register a new account

Sign in

Already have an account? Sign in here.

Sign In Now
 Share

 • Recently Browsing   0 members

  • No registered users viewing this page.
 • Siste aktive tråder

  • Hør med Roy Bang,( rbguitars) https://www.facebook.com/rbguitars2/  
  • Har ikke oppgradert elektronikken, her er alt originalt. Husker det er fullsize pots inni der, men ikke så rent lite rotete satt sammen. Mer som et kråkereir i forhold til Gibson`en du deler bilde av. Kan ta et bilde senere og poste, så har du fasiten. Burde sikkert gjort noe, for det er et eller annet funky med måten volum/tonekontroller fungerer sammen. Bare ikke kommet så langt, de siste par dagene har den gamle DBZ`en fått tafsefingrene på seg. Kjøpt i i 2010 hos Powerguitar i Kristiansund. Kinaversjon, men mye å like. Grover tunere, ekte rosewood, en anstendig lønnetopp, perfekt kuttet oversaden (men sikkert plast?), jumbobånd, fullsize pots, coilsplit osv. Pickuper som er til å leve med. Tyngre enn den nevnte HB`en som har masse weight relief. Lav action uten buzzing, noe som er utrolig siden jeg finner fler bånd som er uenige med de andre....blir vel å tape den ned og planslipe i morgen Ville ikke vært redd for å kjøpe HB som et eksperiment, for halsene er som regel veldig bra men trenger ofte båndjobb for å bli skikkelig gode. Geniale moddeplattformer, men for min del er det mest for å få litt "feel" med ulike gitartyper uten å bruke 10-20K for hver en. Og ikke minst øve meg på diverse ting som involverer verktøy.  Har siktet meg inn på 1-2 litt mer "premium" gitarer som skal i samlingen etterhvert  
  • Interessant lesning.Jeg er nysjerrig på Harley Benton og kvaliteten på disse.Ikke at jeg har tenkt å kjøpe en selv,hehe,jeg har vel de gitarene jeg skal ha og er fornøyd med det.Men jeg har skrudd på en del billiggitarer oppigjennom tidene,og har vel dannet meg et bilde av hvordan det ser ut under den skinnende overflaten.Vet ikke om du tok noe bilde av elektronikken før du oppgraderte,men det hadde vært interressant å se hvordan det ser ut. Her er forøvrig et bilde av elektronikken på en Gibson:
  • Ser ut som det er kun i USA du kan få tak i dette.
  • Var redd den SC550-II ` en måtte kasseres etter å ha konstantert at halsen hadde en svak s-form når den ble forsøkt justert rett, men til min store overraskelse ble den veldig bra. Oversadelen var bare slengt nedi hakket uten å renske opp først, deretter hadde de kutta slottene. Tok den av, rensket og satte den i på ny. Da ble den marginalt lavere og et hakk under det jeg ville turt å file selv, men det fungerer helt perfekt. Og da kan det ikke bli bedre Båndene var så ujevne at gitaren ikke var spillbar uten ekstremt mye relief og kjempehøy action. Et bånd var mye høyere enn de andre til tross for at det tilsynelatende var forsøkt slipt allerede. Halsen ble ikke helt rett, som nevnt, ved å justere trussroden, så jeg satset på å kompensere med sliping av båndene. Her var det heldigvis masse å a av, og de er til og med rustfri. Holdt pusten etter at strengene var på, og kunne konstantere at den hadde fått ørlite relief av lasten strengene påførte. Action var svært lav, men - tadaa- ingen choking, unormal buzzing eller noe som helst. Det var ikke nødvendig å justere trussroden tilbake, halsen kom rett i stilling når strengene var spent opp. Justerte broa slik at action ved 1. streng havnet et sted mellom 1,25 og 1,5 og ca 1,75+ ved 6. Fungerte med lavere og, så jeg er veldig fornøyd med denne båndjobben - spesielt med et litt skremmende utgangspunkt. Tittet under pickup`ene og her hadde de på typisk Harley Benton-vis bomma med en skru slik at den stod nede i selve utsparingen. Får vel lime på en beta og bore et skikkelig hull. Ellers så pickupene forseggjorte ut med skikkelig strekkavlastning på kabel og 4 ledere til hver. Så her kan man sette opp coilsplitting om ønskelig. Alle hulrom er skjermet, og pot`ene er fullsize. Lønnetoppen ser ut til å være fullsize, men det er nok en veneer på toppen der igjen selv om den merkelig nok har en slående 3d-effekt. Gitaren låter bra akustisk og jeg høres sikkert dust ut når jeg påstår at disse Tesla-pickup`ene låter grisebra. Utrolig at denne gjengen klarer å selge en sånn haug med det som egentlig er kremdeler til den prisen - men det er dessverre ikke en ferdig gitar uten mye jobb når det er satt sammen på en sånn måte. Spesielt med tanke på at dette var erstatningen for et totalt vrak som ikke kunne reddes og gikk i retur. Vi vet jo at de får det til rett som det er - T-stylen jeg nevner over var nær perfekt i så måte (gitt bort til en ung musikkstudent som måtte flykte fra hjemlandet for et par måneder siden) og en TE40 Redblast (Filtertronsak)  hadde strøken hals og alle bånd sånn de skulle være. Nå må jeg bare få skaffet med en original Strat til samlingen. Og noe kult med floyd som den Solar`en nevnt over. Og få solgt den Big Muff Pi`en. Vi skjønner alle hvor dette bærer, ikke sant?          
 • http://www.BILDELERstore.co.no

 • Støtt driften av GitarNorge


 • Https://Www.AutoDELER.co.NO
×
×
 • Create New...

Important Information

By using this site, you agree to our Terms of Use.