Web Analytics
Jump to content

NCD - Eden EX112 (4 ohm)


sarge

Recommended Posts

Jepp, fikk nytt kabinett i dag. Hvorfor trenger det egen tråd, spør du kanskje. Vel, det er lite, relativt lett, relativt rimelig, har temmelig god ytelse og er ganske uvanlig i Norge så langt.

Et bilde av hjemme-/reiseriggen min med nytt kabinett (mobilbilde i dårlig lys):

20131019_edenex112_20131018_225728.jpg

Mer info om kabinettet her: http://www.eden-electronics.com/products/exseries/ex112.asp

Edited by sarge
Link to comment
Share on other sites

Det første døgnet med dette i hus er kanskje ikke nok til å si noe fullstendig om ytelsene til dette kabinettet, men jeg kan si følgende:

 • Det virker solid bygget
 • Overflaten er myk, men virker slitesterk
 • Det har kun en 1/4" jack-inngang. At det ikke har speakon-inngang er det mest negative med dette kabinettet.
 • Bærehåndtaket som sitter på bakkant er beregnet for å kunne bæres med kun en hånd er praktisk, faktisk.
 • Det spiller HØYT. Med 4 ohms element og 300W RMS gir dette mulighet til å hente ut all effekten som bor i TC Electronics BH250.
 • Det er en tendens til booming ved visse dype frekvenser. Det er for tidlig å si om dette er en kobling mellom kabinettresponsen og rommet eller om det resonans i bassporten.
 • Ellers virker kabinettet overraskende nøytralt, og spiller med overraskende kraft i de dype frekvensene. Jeg merker at det spiller generelt bedre enn de andre kabinettløsningene jeg har forsøkt på denne forsterkeren når alt står på nøytralt og jeg ikke bruker effekter. Effektpatcher jeg har tunet for andre kabinettløsninger blir gjerne litt "over the top" på dette kabinettet. Det er litt mindre trykk i diskanten enn på andre kabinetter jeg har (det har ikke eget effekthorn), men klarer seg likevel godt i hele frekvensområdet for alle varianter av basspill jeg kaster på det. I spesifikasjonene står det at dette kabinettet har et frekvensområde på 42Hz-12kHz. Dette er enten veldig konservativt oppgitt, eller så er det en del andre spesifikasjoner der ute som er veldig optimistiske. Jeg stemmer ihvertfall bassene mine DGCF, og den D-en er på 36,7Hz. Det er ikke noe problem for dette kabinettet.
 • Jeg er veldig godt fornøyd så langt. :)
Edited by sarge
Link to comment
Share on other sites

I motsetning til mange andre,synes jeg at det å "spille inn" høyttalere er tull. Det jeg derimot vet, er at elementer "løsner litt" etter at man har brukt dem en periode. Heldigvis er dette stort sett slik slik at lyden blir bedre. Artig post, melder meg inn i klubben som har lyst på noe lite, lett som låter fint.

Angående manglende innganger, så har DealExtreme begynt å føre det som mangler hos deg, til nissepriser. eg har handlet et par forskjellige speakontyper, og etter det jeg kan skjønne, er kvaliteten mer enn bra nok for oss som ikke skal ut på en 36- måneders verdensturné.

Link to comment
Share on other sites

Jeg er helt enig ang. det med innspilling. Siden jeg foreløpig er hjemme, så spiller jeg ikke så høyt uansett, men jeg måtte jo teste litt. ;)

Jeg har allerede en Speakon-kontakt liggende, så om jeg får tid og lyst så monterer jeg den inn. Uansett takk for tipset.

Edited by sarge
Link to comment
Share on other sites

Grattis m fin rigg!

Jeg spilte i et ganske stort lokale i går m en TC 250w kombo m 15" i, gikk på et vis det, tiltross for gitarist m 2 amper og hardtslående trommis. Trikset er å løfte ampen til skulderhøyde.

Takk. :)

Bra tips, brukes ofte, det.

For øvrig er den BG250-komboen med 15" i helt rå. Leser at det er mange som mener den har nok skyv til gigs. Og så har den overraskende lav vekt til tross for størrelsen.

Edited by sarge
Link to comment
Share on other sites

Create an account or sign in to comment

You need to be a member in order to leave a comment

Create an account

Sign up for a new account in our community. It's easy!

Register a new account

Sign in

Already have an account? Sign in here.

Sign In Now
 • Recently Browsing   0 members

  • No registered users viewing this page.
 • Siste aktive tråder

  • Hei,  noen som vet hva denne gitaren er verdt?
  • Hei,  noen som har greie på hva en slik gitar er verdt?
  • Nybegynner her. Arva akkustisk, Ibanez hel-tre fra familie noen genrasjoner tilbake og klimprer, med andre ord nybegynner. Jeg bruker youtube og lærer meg låter jeg liker og det dukker opp spørsmål underveis som jeg ikke vet hvor jeg skal sende. Dermed endte jeg her. Kanskje finner jeg svar eller kanskje kan jeg da spørre og bli klokere=) Målet må bli å oppgradere til elgitar etterhvert da mange av mine favoritt-band har så sjuke gitarsoloer som jeg har sjukt lyst å spille selv! litt hårete mål, men det må til. Gleder meg å bli en del av dette og forhåpentligvis lære av det som står allerde eller fyre av noen merkelige nybegynnerspørsmål som andre i tillegg til meg kan lære av
  • PS, forumet ble egentlig nedlagt for 2 år siden. Av en eller annen merkelig grunn lever det fortsatt, men det er grunnen til at det er ekstremt lav respons her. Utrolig nok havner jeg tilbake her, hver gang jeg googler reviews eller gitarutstyr på norsk. Viser hvor mye historie og kunnskap som ligger lagret her. 
  • Jeg har aldri polert noen av mine gitarer. Tørker de bare av med en bomulsklut ved behov Litt fukt er fint hvis det er mye svette etc på lakken.  Ellers har jeg brukt Dunlop sin lemon oil til å rense ebony og rosentre gripebrett i kanskje 10(+) år? Jeg har kun kjøpt denne flasken, og jeg har fortsatt 1/3 igjen i flasken - har ca 8-10 gitarer til enhver tid. https://evenstadmusikk.no/dunlop/1025860/dunlop-6554-lemon-oil-4oz   Veldig fornøyd. Smører på, venter 1 min - skraper med et gammelt kredittkort - tørker av med bomull-pads og rask runde med tørkepapir for på fjerne overflateoljen. Får vekk det meste av skit på denne måten. Husk at den ikke er til smøring, men til rensing - smører du for mye kan det ha negativ effekt på bånd og inlays. Den etterlatser seg en mørk "behandlet farge" selv ved minimalt med olje, jeg bruker det ca en gang i året per gitar - eller sjeldnere. 
 • http://www.BILDELERstore.co.no

 • Støtt driften av GitarNorge


 • Https://Www.AutoDELER.co.NO
×
×
 • Create New...

Important Information

By using this site, you agree to our Terms of Use.