Web Analytics
Jump to content

gitarhals


Lord Lavalamp

Recommended Posts

Hei, dette er min første post her på forumet! Håper dette er riktig sted å poste. :)

Etter å ha spillt på min Gibson SG Special Faded i ett par år nå, har eg måtte innse at halsen er en smule tykk for mine vakre, små hender. Faktisk er det mange låter eg ikkje klarer å spille rett og slett på grunn av halsen (barregrep og denslags). Eg var på en lokal musikkbutikk her om dagen og fikk prøve en Gibson SG Junior med en såkalt "60 hals/profil". Etter å ha klimpret og riffet på den en stund fant eg ut at halsen passet hendene mine ganske godt, og den var utrolig behagelig å spille på.

Eg ser nå etter alternativer for min gamle gitar og lurer på hvilken andre Gibson gitarer som har en slik hals også? Ikkje at eg må begrense meg til kun Gibson!

Link to comment
Share on other sites

Fendertype halser pleier å passe bedre til folk med mimdre hender (moderne). Men jeg har tømmerstokkfingre og stekepannehåndflater. Jeg bruker en 59-ish strathals.

Det tar lang tid å finne det som er best for deg. Det andre som er kjipt, er at det ikke finnes fasitsvar.

Funker G-style 60's for deg - kjør på!

 • Like 1
Link to comment
Share on other sites

Fendertype halser pleier å passe bedre til folk med mimdre hender (moderne).

Jeg har selv små hender, men er ikke enig. Med korte fingre synes jeg halslengden betyr enda mer enn tykkelsen. Nettopp derfor har jeg gått til anskaffelse av kortere varianter av både T og S-type gitarer de siste årene. Blant de gitarene jeg bruker mest for tiden finner man både en tykkhalset '89 Gibson LPC og en JTV59 (James Tyler Variax). Jeg synes det er vanskelig å gjøre seg opp en mening uten å prøve den aktuelle gitaren. Profilen (D/U/V/asym) spiller også en stor rolle for grepet rundt halsen og produktbeskrivelsene er ofte upresise.

Link to comment
Share on other sites

Føler at jeg har litt samme halspreferanser som trådstarter... Hvis du liker 60's profilen til Gibson, så er nok "modern C" profilen til Fender også innenfor dine preferanser vil jeg tro. Sjekk også ut Hagstrøm sine gitarer hvis du vil ha en gitar med Gibson-ish design og slank hals som ikke koster skjorta, men likevel er en kurant gitar.

Link to comment
Share on other sites

Create an account or sign in to comment

You need to be a member in order to leave a comment

Create an account

Sign up for a new account in our community. It's easy!

Register a new account

Sign in

Already have an account? Sign in here.

Sign In Now
 • Recently Browsing   0 members

  • No registered users viewing this page.
 • Siste aktive tråder

  • Her kan dere høre lyden i gitaren. Jeg spiller uten plekter på en Fender Mustang 2 forsterker    
  • Det @CastorFiber sa. Forskjellene mellom merker som produseres på tilsynelatende samme fabrikker eller i samme land er som oftest to ting: Kvaliteten på delene som brukes, og hvor nøyaktig kvalitetskontrollen er. Generelt er det null poeng i å basere en avgjørelse på hvilken fabrikk et instrument produseres i.   Når det gjelder Morgan generelt så er det vanskelig å si noe objektivt om hva et instrument er verdt, men jeg har testet en del Morgan gjennom årene, og eid minst én Morgan-gitar, og kvaliteten er slett ikke verst, spesielt i nyere tid. Jeg vil ikke personlig sammenligne dem med Harley Benton i alle fall. Så hvis det ikke absolutt må stå Fender eller Gibson på headstock tror jeg de er vel verdt en kikk. Det beste er selvsagt å teste før du kjøper, men de fleste nettbutikker har gode returordninger (som oftest 30 dager fri retur), så risikoen er liten uansett.
  • Hey, Jeg har ikke all verdens erfaring med Morgan gitarer.. men kjøpte nylig en Morgan på Finn av typen "Morgan W420SE". En Parlor-størrelse gitar. Jeg har aldri eid en Morgan-gitar før men har alltid hatt litt fordommer mot de (billig Kina-gitarer  ) Men denne gitaren viste seg å være en fantastisk gitar. Prøver fortsatt å finne ut litt mer om den, men det ser ut til at den er heltre både topp, sider og bunn hvorav sider og bunn er av Mahogny og toppen virker å være gran. Lyden jeg får av denne gitaren er også helt fantastisk både tilkoblet og ikke. Klarer ikke finne tilsvarende den jeg har noe som helst sted så den kan virke å være spesiallaget på noe vis, hvilket ville forklare den høye kvaliteten den virker å ha. Men dersom noen er ute etter en god Morgan vil jeg anbefale denne: https://gitarsenteret.no/morgan-w-420-se.html  
  • Nå skal ikke jeg legge ut noe som helst om min erfaring med Morgan gitarer. Det jeg har noe erfaring med, er at hvis man skal få produsert gitarer i Kina, så er det veldig viktig med "styring fra mottakerlandet", og gjerne også kontroll av varene. Jeg har ikke noe grunnlag til å si noe om kinesiske produsenter på bred skala, men har snakket og hørt erfaring fra flere med slik erfaring, både når det gjelder instrumenter og andre varer. Produsenter av varer i østen har fra tid til annen et litt annet syn på når "man har gjort en god nok jobb", og hva som er akseptable snarveier for å oppfylle produksjon- og kvalitetsmål. Dette er det faktisk skrevet tykke bøker om. Jeg regner med at grunnen til at Morgan har en høyere pris, er at de legger mer penger i å administrere og kontrollere produksjon og vare. Dette er for all del ikke noen fasit, bare min mening.
  • Hei!  Er det noen der ute som har en formening om hva en Gibson SG Standard fra 1971 kan være verdt? Den har et reparert halsbrudd, originale bånd, stemmeskruer, vibrolaen er erstattet med en stop tailpiece, PAF mikker, og er godt brukt.  Mvh Mats
 • http://www.BILDELERstore.co.no

 • Støtt driften av GitarNorge


 • Https://Www.AutoDELER.co.NO
×
×
 • Create New...

Important Information

By using this site, you agree to our Terms of Use.