Web Analytics
Jump to content

Bygge opp en oversadel....


Recommended Posts

Jeg trengte å bygge opp en oversadel, den tynne E-strengen var nesten helt gjennom. Husket at dette hadde vært diskutert noen ganger før på forumet, men det var litt frem og tilbake om man skal bruke bakepulver eller natron!

Noen hadde oversatt baking-soda til bakepulver....

Vel, for slå det fast: Baking-soda = Natron

(I følge min språkkyndige amerikanske kone..)

Altså slik:

DSC03826-800.jpg

Edited by askret
Link to comment
Share on other sites

Kanskje litt off-topic, men det er vel jeg som er synderen bak dette.

Jeg har nok ikke oversatt selv, jeg er klar over at baking soda er natron, men leste på et sånn radiobilforum at man skulle bruke bakepulver.

Bare for å ha nevnt det, bakepulver funker det også, men ikke like bra.

Regner med at vi får vite hvordan det gikk. :)

Link to comment
Share on other sites

Har fyllt opp sporet med superlim og strødd natron på nå. Det ser ut som at det herdet til steinhardt øyeblikkelig.
Tar resten i morgen tenker jeg!

Edit: Klarte ikke å vente til i morgen nei...

Det ble helt ok dette, hardt og greit å file i. Kunne se merker etter det gamle sporet, så det gikk greit å file nytt. Brukte en av filene fra et Biltema-sett, tror jeg..

Har ikke kamera som klarer noe fint nærbilde hvor man kan se noe, så det ble heller dette bildet! En 70-talls Ibanez LP som jeg har byttet bånd på, og måtte ta oversadelen i samme slengen.

Vanskelig gitar å bytte bånd på forresten.. Binding, og bånda går ikke helt ut til kanten. Ble en del filing på disse, men det ble jammen bra til slutt!

DSC03827-800.jpg

Edited by askret
Link to comment
Share on other sites

Var lit for kjapp her! Strengen skar seg nedover i det gamle sporet....

Så har gjort limingen om igjen, og slukket og gått fra roterommet! NÅ skal jeg vente til i morgen....

Link to comment
Share on other sites

 • 3 weeks later...

Dette endte opp med en ny nut i bein fra StewMac.. Pre-slotted, men måtte file den ned endel på høyden.

Og sporene for de to tykkeste strengene måtte også files litt dypere.

Men nå ble det veldig bra!

Edited by askret
Link to comment
Share on other sites

Det tør ikke jeg svare på Aph, det ble jo helt mislykket for meg! Men tror at jeg bygde opp for mye for fort, og at det derfor ikke herdet skikkelig gjennom hele før jeg hadde på strengene. Det avhenger nok av hvor mye du bygger opp!

Link to comment
Share on other sites

Natronen fungerer som aksellerator for superlimet. Det blir hardt med en gang. Som Askret nevner, er det smart å bygge "lagvis" for at natronen skal bli mettet. Tynt lim er også lurt. Jeg har gjort dette et par ganger, og da har jeg ventet til dagen etterpå. Det er sikkert mer enn lenge nok, jeg tipper man kan sette i gang nesten umiddelbart.

Link to comment
Share on other sites

Tynne lag? Det er jo ikke mulig. Én dråpe fylte hele sporet, og vel så det :P Nå har jeg fått kjøpt natron og ordna noe som i beste fall ser ut som skikkelig fjøsmekk, men jeg satser på at det funker inntil videre :)

Edited by Aphelion
Link to comment
Share on other sites

Den natronen der er dårlig, sannsynligvis for grove partikler, har heller brukt den i pose med den fantastiske sveleoppskrifta på. :D

Først filer jeg opp sporet slik at limet får feste. Jeg legger i en liten dråpe superlim, så strør jeg natron i og presser kjapt sammen med en tannpirker. Så en dråpe superlim på tannpirkeren og press igjen. Lar det størkne i ca en røyk og en kaffikopp før jeg filer bort overskuddet og lager nytt spor.

Grunnen til at natron + superlim funker er at superlimet inneholder syre for at det ikke skal størkne umiddelbart. Natron er en base som nøytraliserer syra og limet størkner med en gang, i tillegg er partiklene såpass små og binder limet. Man kunne sjølsagt brukt bare superlim, men det tar en stund å bygge såpass mange lag.

Det er dessverre ikke alle plastmaterialer som er venn med denne blandinga, men til beinsadler funker det greit. Har også måtte repetere operasjonen da det ser ut som om det av og til blir små hull som stjeler lyd fra strengen og den høres dempa ut.

Edited by Ichi
Link to comment
Share on other sites

Bare litt mer info- selv om man kjøper "ferdig" aksellerator, blir jo superlimet grått og ruglete. Regner med at det er akkurat det samme som skjer, bare at man betaler x10 for basen når det står "super glue accellerator" på boksen.

Har dummet meg ut på det der en gang der jeg skulle fikse en lakkfeil, og brukte min nye supre sprayboks for å få fart på sakene. Det var ikke mye vellykket, for å si det slik.

Edit- her var det mye nyttig info.

http://www.relekta.no/Default.aspx?ID=41&M=News&PID=34&NewsID=293

Edited by CastorFiber
Lagt til lenke
Link to comment
Share on other sites

Create an account or sign in to comment

You need to be a member in order to leave a comment

Create an account

Sign up for a new account in our community. It's easy!

Register a new account

Sign in

Already have an account? Sign in here.

Sign In Now
 • Recently Browsing   0 members

  • No registered users viewing this page.
 • Siste aktive tråder

  • Hei Noen erfaringer her? Postivt? Negativt? Er kabinettet stort nok for et 25kvm øvingslokale? Spiller stort sett rock, metal og mye forskjellig mellom. 
  • Her kan dere høre lyden i gitaren. Jeg spiller uten plekter på en Fender Mustang 2 forsterker    
  • Det @CastorFiber sa. Forskjellene mellom merker som produseres på tilsynelatende samme fabrikker eller i samme land er som oftest to ting: Kvaliteten på delene som brukes, og hvor nøyaktig kvalitetskontrollen er. Generelt er det null poeng i å basere en avgjørelse på hvilken fabrikk et instrument produseres i.   Når det gjelder Morgan generelt så er det vanskelig å si noe objektivt om hva et instrument er verdt, men jeg har testet en del Morgan gjennom årene, og eid minst én Morgan-gitar, og kvaliteten er slett ikke verst, spesielt i nyere tid. Jeg vil ikke personlig sammenligne dem med Harley Benton i alle fall. Så hvis det ikke absolutt må stå Fender eller Gibson på headstock tror jeg de er vel verdt en kikk. Det beste er selvsagt å teste før du kjøper, men de fleste nettbutikker har gode returordninger (som oftest 30 dager fri retur), så risikoen er liten uansett.
  • Hey, Jeg har ikke all verdens erfaring med Morgan gitarer.. men kjøpte nylig en Morgan på Finn av typen "Morgan W420SE". En Parlor-størrelse gitar. Jeg har aldri eid en Morgan-gitar før men har alltid hatt litt fordommer mot de (billig Kina-gitarer  ) Men denne gitaren viste seg å være en fantastisk gitar. Prøver fortsatt å finne ut litt mer om den, men det ser ut til at den er heltre både topp, sider og bunn hvorav sider og bunn er av Mahogny og toppen virker å være gran. Lyden jeg får av denne gitaren er også helt fantastisk både tilkoblet og ikke. Klarer ikke finne tilsvarende den jeg har noe som helst sted så den kan virke å være spesiallaget på noe vis, hvilket ville forklare den høye kvaliteten den virker å ha. Men dersom noen er ute etter en god Morgan vil jeg anbefale denne: https://gitarsenteret.no/morgan-w-420-se.html  
  • Nå skal ikke jeg legge ut noe som helst om min erfaring med Morgan gitarer. Det jeg har noe erfaring med, er at hvis man skal få produsert gitarer i Kina, så er det veldig viktig med "styring fra mottakerlandet", og gjerne også kontroll av varene. Jeg har ikke noe grunnlag til å si noe om kinesiske produsenter på bred skala, men har snakket og hørt erfaring fra flere med slik erfaring, både når det gjelder instrumenter og andre varer. Produsenter av varer i østen har fra tid til annen et litt annet syn på når "man har gjort en god nok jobb", og hva som er akseptable snarveier for å oppfylle produksjon- og kvalitetsmål. Dette er det faktisk skrevet tykke bøker om. Jeg regner med at grunnen til at Morgan har en høyere pris, er at de legger mer penger i å administrere og kontrollere produksjon og vare. Dette er for all del ikke noen fasit, bare min mening.
 • http://www.BILDELERstore.co.no

 • Støtt driften av GitarNorge


 • Https://Www.AutoDELER.co.NO
×
×
 • Create New...

Important Information

By using this site, you agree to our Terms of Use.