Web Analytics
Jump to content

Problem!


Mikkel W

Recommended Posts

Hei! Først og fremst, jeg er ny på forumet og beklager hvis jeg bryter noen slags etiske guidelines ved å poste dette feil ellerno sånnt.

Jeg kjøpte en fender akustisk i sommer (regner med den er en av de aller billigste modellene ettersom den kosta ca 1500-2000 kr)

Problemet er at alle toner rundt 12 til 16 fret høres helt likt ut på alle 6 strenger. Er akkurat som om det subber på noen måte...

Det holder stemming fint og ellers er det ingen problemer.

Noen som har noen tanker eller ideer om hva det kan være, og hvordan jeg eventuellt kan fikse det?

- Mikkel

Link to comment
Share on other sites

det hørtes veldig merkelig ut...har du sjekket med en elektronisk tuner hva slags toner det faktisk er??? høres ut som intonasjonen er føkka for å si det mildt.

Har du strengebuzz i området der også eller??

Kan jo være du må få den satt opp skikkelig...har selv en billig akustisk Fender (T-Bucket 300ce) og denne var ganske så perfekt intonert når jeg kjøpte den så jeg tviler på at det har veldig mye med hva slags gitar det er... nei du må nok en tur til GitarDoktorn du;)

Edited by gage1103
Link to comment
Share on other sites

Var den sånn helt fra du kjøpte den, eller har den blitt sånn? Høres veldig ut som gitaren har tørka og strengene hviler mot 16. Bånd (eller et annet bånd) pga ugjevnhet i gripebrettet. Hvis det var sånn da du kjøpte den er det antageligvis en reklamasjonssak. Dersom det har blitt sånn pga feil luftfuktighet kan det være åpent for diskusjon avhengig av om butikken informerte deg om luftfuktighet og potensielle problemer som følge av tørt klima. Hvor kjøpte du den? Bor du i nærheten av en butikk der de kan hjelpe deg?

Link to comment
Share on other sites

Takk for svar, begge to!

Problemet har kommet i vinter, fungerte veldig bra i hele høst, så det kan nok kanskje være noe med temperatur eller fuktighet som dere sier!

Bor i Oslo, men gitaren er kjøpt i Porsgrunn, så reklamasjon er nok både uansynlig og slitsomt :P

Får nok ta turen nedom en av musikk-forretningene i byen, ettersom det virker som et problem som ikke alle helt "vanlig"

Igjen, takk for innspill

- Mikkel

Link to comment
Share on other sites

Høres veldig ut som fukt, ja. Eneste måten det er dekket av reklamasjonsrett er hvis du ikke ble informert om at luftfukting var nødvendig. Kjøp deg en solid luftfukter og håp på det beste. I mellomtiden kan du justere stolen (evt halsen avhengig av hva som er galt) for å slippe de verste symptomene. Husk å justere tilbake når fuktigheten har blitt bedre.

Edited by Morten Larsen
Link to comment
Share on other sites

Create an account or sign in to comment

You need to be a member in order to leave a comment

Create an account

Sign up for a new account in our community. It's easy!

Register a new account

Sign in

Already have an account? Sign in here.

Sign In Now
 • Recently Browsing   0 members

  • No registered users viewing this page.
 • Siste aktive tråder

  • Jeg liker ferske strenger og bytter gjerne når jeg må, til Ernie Ball eller DA som er reimeligere.  Spiller ikke live eller i band lenger, men vet om et par som spiller mye mer enn meg og verdsetter den ekstra kosten med Elixir for å slippe å bytte så ofte. Går litt på bekostning av lyd, da Elixir har "mindre klang" i seg men til gjengjeld varer lenger.
  • Takk. Mener å huske at Elixir ble regnet som å være best blant mange.. Men hvordan er synes å dette nå? Og dersom man f.eks spiller en del live og bytter strenger ofte så har det vel mindre å si eller?
  • Det er ikke lenge siden en 25 - bulk kostet 12-1300,- hos Evenstad. Den svake krona og prisstigning generelt, har sannelig gjort seg gjeldende.
  • Hei søker vokalist til Calzada, vi hører til i Stavanger.  spiller rock for det meste 
  • Det må du forvente, men prisene har vært betydelig lave når de har tilbud, selv med moms og frakt etc. Men det må du undersøke og ta en totalvurdering på. Spesielt nå som dollarkursen er dårlig, mot NOK. Skal du handle i Norge, må du bare følge med på hva de har av tilbud på de forskjellige nettbutikker/butikker og handle deretter. Det hender det er tilbud på f.eks spesifikke merker, eller "bundle packs".  Vi hadde Strenger.no før som leverte gode priser, men de ble lagt ned.  Her er f.eks 65-69kr per pakke, det mener jeg er helt innenfor. Du finner sikkert flere lignende tilbud til tider. https://evenstadmusikk.no/d-addario/1084076/d-addario-exl110-b25-bulkpakke-25-stk-010-046-pakke-med-25-stk-exl-110?gad_source=1&utm_source=daisycon&utm_medium=affiliate&utm_campaign=daisycon_Onlinepriser.no https://www.musikkhuset.no/products/daddario-exl110-b25-010-046-bulk-25-set?gad_source=1&gclid=Cj0KCQjwpNuyBhCuARIsANJqL9Oid7wNzTU4xgLnLVllxOStnwHxS9wGBKVbHsHRQ3-f9rLxRdLZxtoaAmciEALw_wcB   Ellers kan jeg anbefale Ernie Ball strenger. De er ofte rimeligere hvis du benytter standard-størrelser - men har like god kvalitet som andre "gode strenger".  https://evenstadmusikk.no/ernie-ball/1009722/ernie-ball-eb-2221-regular-slinky-010-046?gad_source=1&gclid=Cj0KCQjwpNuyBhCuARIsANJqL9OfpfJAOtjW1PJjdIAvs6CT9CT-A9EJJeulO5OVlYeEllFcn3AGszgaAjfmEALw_wcB
 • http://www.BILDELERstore.co.no

 • Støtt driften av GitarNorge


 • Https://Www.AutoDELER.co.NO
×
×
 • Create New...

Important Information

By using this site, you agree to our Terms of Use.