Web Analytics
Jump to content

Problem!


Mikkel W
 Share

Recommended Posts

Hei! Først og fremst, jeg er ny på forumet og beklager hvis jeg bryter noen slags etiske guidelines ved å poste dette feil ellerno sånnt.

Jeg kjøpte en fender akustisk i sommer (regner med den er en av de aller billigste modellene ettersom den kosta ca 1500-2000 kr)

Problemet er at alle toner rundt 12 til 16 fret høres helt likt ut på alle 6 strenger. Er akkurat som om det subber på noen måte...

Det holder stemming fint og ellers er det ingen problemer.

Noen som har noen tanker eller ideer om hva det kan være, og hvordan jeg eventuellt kan fikse det?

- Mikkel

Link to comment
Share on other sites

det hørtes veldig merkelig ut...har du sjekket med en elektronisk tuner hva slags toner det faktisk er??? høres ut som intonasjonen er føkka for å si det mildt.

Har du strengebuzz i området der også eller??

Kan jo være du må få den satt opp skikkelig...har selv en billig akustisk Fender (T-Bucket 300ce) og denne var ganske så perfekt intonert når jeg kjøpte den så jeg tviler på at det har veldig mye med hva slags gitar det er... nei du må nok en tur til GitarDoktorn du;)

Edited by gage1103
Link to comment
Share on other sites

Var den sånn helt fra du kjøpte den, eller har den blitt sånn? Høres veldig ut som gitaren har tørka og strengene hviler mot 16. Bånd (eller et annet bånd) pga ugjevnhet i gripebrettet. Hvis det var sånn da du kjøpte den er det antageligvis en reklamasjonssak. Dersom det har blitt sånn pga feil luftfuktighet kan det være åpent for diskusjon avhengig av om butikken informerte deg om luftfuktighet og potensielle problemer som følge av tørt klima. Hvor kjøpte du den? Bor du i nærheten av en butikk der de kan hjelpe deg?

Link to comment
Share on other sites

Takk for svar, begge to!

Problemet har kommet i vinter, fungerte veldig bra i hele høst, så det kan nok kanskje være noe med temperatur eller fuktighet som dere sier!

Bor i Oslo, men gitaren er kjøpt i Porsgrunn, så reklamasjon er nok både uansynlig og slitsomt :P

Får nok ta turen nedom en av musikk-forretningene i byen, ettersom det virker som et problem som ikke alle helt "vanlig"

Igjen, takk for innspill

- Mikkel

Link to comment
Share on other sites

Høres veldig ut som fukt, ja. Eneste måten det er dekket av reklamasjonsrett er hvis du ikke ble informert om at luftfukting var nødvendig. Kjøp deg en solid luftfukter og håp på det beste. I mellomtiden kan du justere stolen (evt halsen avhengig av hva som er galt) for å slippe de verste symptomene. Husk å justere tilbake når fuktigheten har blitt bedre.

Edited by Morten Larsen
Link to comment
Share on other sites

Create an account or sign in to comment

You need to be a member in order to leave a comment

Create an account

Sign up for a new account in our community. It's easy!

Register a new account

Sign in

Already have an account? Sign in here.

Sign In Now
 Share

 • Recently Browsing   0 members

  • No registered users viewing this page.
 • Siste aktive tråder

  • Er dette en dyr eller billig gitar? Hvor mye er du villig til å betale for reparasjonen? Er den dyr, eller du er villig til å kaste en del penger på det, er jo proff- svaret riktig. Hvis det hadde vært min, og det ikke er en kostbar gitar, hadde jeg forsøkt dette: 1. Belast gitarhalsen  litt, ved for eksempel å stemme gitaren en tone eller to opp. Ta det sakte, og sjekk om sprekken åpner seg. 2. Forbered deg, og ha alt du trenger klart.. Hvis det ikke åpner seg en tynn sprekk, så er det bare kosmetisk. Åpner det seg en tynn sprekk, så legger du superlim i sprekken. Han en flaske trykkluft klar, blås så på sprekken med den, og fyll på med mer superlim. Så belaster du så fort du klarer (derfor "ha alt klart") halsen den andre veien, slik. 3. Slakk strengene, og sett på for eksempel en lastestropp med passende montering i begge ender, (omtrent passe lengde har du selvsagt gjort klart) og stram opp den andre veien. Bittelitt, du skal ikke "stramme til det knaker", bare slik at limfugen får et mildt press. Det vil trolig fikse en sprekk, hvis det er en der. Er dette en pre-war Martin, er vel rådene om proff å foretrekke.
  • Er nok ikke så mye å hente for den der dessverre. Dette er en gitar som kostet mellom 1500 og 2000 kroner ny i butikk, så hvis du får en tusenlapp på Finn så er du heldig.
  • Jeg har hatt liggende en Ibanez i noen år nå, kanskje rundt 15/16 år. Vurderer å selge denne da jeg ikke har bruk for den mer. Men! Det jeg lurer på, hvor mye kan jeg selge den for? Noen få bruksmerker, men lite. Har ikke greie på sånn så derfor jeg spørr her. Legger ved bilder!  
  • Kjøpte meg en Morgan bass og en Dean Markley amp, har lyst å lære meg litt bass spilling. Stakkars nabo nå🙂
  • Ønsker å bytte en chrome covret (2 leder braided kabel) Gibson 490T pickup i en Gibson 498T pickup. Ikke nøye om den er covret eller ei.
 • http://www.BILDELERstore.co.no

 • Støtt driften av GitarNorge


 • Https://Www.AutoDELER.co.NO
×
×
 • Create New...

Important Information

By using this site, you agree to our Terms of Use.