Web Analytics
Jump to content

Skurring/ klipping i Danelectro Nifty Fifty


Ichi

Recommended Posts

Kjøpte en Danelectro Nifty Fifty (15w solid state forsterker), og når jeg drar på litt gain blir det en klippelyd i diskanten. Kan kjøre fullt volum med litt gain uten at det blir skurring, men når gain kommer over kvart så legger det altså seg en skurrelyd på toppen når jeg gjør harde anslag. Siden skurrelyden kan reguleres til nesten uhørbar når jeg skrur diskanten ned, antar jeg at problemet ligger i elektronikken og ikke i høytaler.

Noen som har en indikasjon på hvilken komponent som kan være synderen? Har null erfaring med ampelektro, men kommer til å gå over printboardet og sjekke etter dårlige loddinger i alle fall. Antar også at synderen ligger i gaindelen av kretsen, men som sagt: har null erfaring med dette.

Edited by Ichi
Link to comment
Share on other sites

Gikk over ampen og skrudde godt til løse deler, og ingenting skrangler. Kjøpt brukt da ampen ikke lages lenger. Det er heller ikke noen dyr amp da, men den har tonnevis av sjarm. :)

Har hørt på lydklipp av ampen på nett, og de klipper ikke på samme måte. Det er bra skarphet i overdriven (a la rørvreng), men dette er nok mer klipping av signalet som ligger i topp. Hadde hørtes bra ut uten klippingen, men den legger på en skurrete skarphet som er ubehagelig.

Link to comment
Share on other sites

Skjer så fort jeg drar på gain uansett volum. Har nå sjekka høytaler mot en annen forsterker, og den spiller fint. Har muligens identifisert problemet til to 3mm clipping LED's som sitter i preampkretsen. Mulig disse er litt for hissige og klipper ved for lav gain. Skal prøve å bytte dem ut og se om lyden blir bedre i toppen. :)

Link to comment
Share on other sites

Jepp, de lyste, og klippet tydelig ved harde anslag. Problemet er ikke klippinga, men at de legger på fizzen på toppen. Noen som har gode forslag til mindre hissige clipping leds eller dioder som gjør samme jobb? Disse skal vel loddes mot hverandre med motsatt polaritet i serie, skal de ikke? Samme hvilken som settes først, bare de er motsatt?

Lurer nå på å legge inn en miniswitch og lage en krets slik at jeg kan veksle mellom clipping leds og diodevreng. Hvordan funker det å kjøre kretsen også utenom, altså en treveis bryter med henholdsvis bypass, clipping leds og dioder?

Link to comment
Share on other sites

Create an account or sign in to comment

You need to be a member in order to leave a comment

Create an account

Sign up for a new account in our community. It's easy!

Register a new account

Sign in

Already have an account? Sign in here.

Sign In Now
 • Recently Browsing   0 members

  • No registered users viewing this page.
 • Siste aktive tråder

  • Det er ikke lenge siden en 25 - bulk kostet 12-1300,- hos Evenstad. Den svake krona og prisstigning generelt, har sannelig gjort seg gjeldende.
  • Hei søker vokalist til Calzada, vi hører til i Stavanger.  spiller rock for det meste 
  • Det må du forvente, men prisene har vært betydelig lave når de har tilbud, selv med moms og frakt etc. Men det må du undersøke og ta en totalvurdering på. Spesielt nå som dollarkursen er dårlig, mot NOK. Skal du handle i Norge, må du bare følge med på hva de har av tilbud på de forskjellige nettbutikker/butikker og handle deretter. Det hender det er tilbud på f.eks spesifikke merker, eller "bundle packs".  Vi hadde Strenger.no før som leverte gode priser, men de ble lagt ned.  Her er f.eks 65-69kr per pakke, det mener jeg er helt innenfor. Du finner sikkert flere lignende tilbud til tider. https://evenstadmusikk.no/d-addario/1084076/d-addario-exl110-b25-bulkpakke-25-stk-010-046-pakke-med-25-stk-exl-110?gad_source=1&utm_source=daisycon&utm_medium=affiliate&utm_campaign=daisycon_Onlinepriser.no https://www.musikkhuset.no/products/daddario-exl110-b25-010-046-bulk-25-set?gad_source=1&gclid=Cj0KCQjwpNuyBhCuARIsANJqL9Oid7wNzTU4xgLnLVllxOStnwHxS9wGBKVbHsHRQ3-f9rLxRdLZxtoaAmciEALw_wcB   Ellers kan jeg anbefale Ernie Ball strenger. De er ofte rimeligere hvis du benytter standard-størrelser - men har like god kvalitet som andre "gode strenger".  https://evenstadmusikk.no/ernie-ball/1009722/ernie-ball-eb-2221-regular-slinky-010-046?gad_source=1&gclid=Cj0KCQjwpNuyBhCuARIsANJqL9OfpfJAOtjW1PJjdIAvs6CT9CT-A9EJJeulO5OVlYeEllFcn3AGszgaAjfmEALw_wcB
  • Noen som har prøvd på det? Hva gjorde du og hvordan funka det?
  • Da kom pickupen fra Skottland også, en 1956 Höfner 1505 GR som ble solgt som ekstrautstyr fra Höfner i sin tid. Originalt hadde de 3 meter kabel, men her var kabelen kutta, så jeg skjøta den og satte i jack-input i gitarkroppen "nede til høyre." Innebygd volumbryter som ikke skrapa, og fungerer - så det var grunnen til at det ble denne. Så slipper man potter og flere hull og mer lodding. En forsiktig singlecoil, under 5 Ohm, så man må ta ned mastervolumen på Vox'en før man kobler inn en av Ibanezene 😉 Gitaren er fra 1959, det sto håndskrevet inne i lokket (fant det med speil, lommelykt og mobilkameraet) 19.2.59. Litt uheldig med dremelen da jeg kappa ut hakk i plekterbrettet, men men. Tok mål med brettet på, så måtte jeg flytte festene litt for å få spikrene dypere inn i hullene så brettet skulle sitte fast. Men det har sin egen sjarm det også. Da gjenstår det tidsriktig bridge, og samtidig polere opp bånd og rengjøre og muligens olje inn gripebrettet. Bestefars gamle gyngehest som jeg også har overtatt, og kabel fra PA-høyttaleren skjemmer bildet, men man ser helheten med pickupen likevel.
 • http://www.BILDELERstore.co.no

 • Støtt driften av GitarNorge


 • Https://Www.AutoDELER.co.NO
×
×
 • Create New...

Important Information

By using this site, you agree to our Terms of Use.