Web Analytics
Jump to content

Skurring/ klipping i Danelectro Nifty Fifty


Ichi
 Share

Recommended Posts

Kjøpte en Danelectro Nifty Fifty (15w solid state forsterker), og når jeg drar på litt gain blir det en klippelyd i diskanten. Kan kjøre fullt volum med litt gain uten at det blir skurring, men når gain kommer over kvart så legger det altså seg en skurrelyd på toppen når jeg gjør harde anslag. Siden skurrelyden kan reguleres til nesten uhørbar når jeg skrur diskanten ned, antar jeg at problemet ligger i elektronikken og ikke i høytaler.

Noen som har en indikasjon på hvilken komponent som kan være synderen? Har null erfaring med ampelektro, men kommer til å gå over printboardet og sjekke etter dårlige loddinger i alle fall. Antar også at synderen ligger i gaindelen av kretsen, men som sagt: har null erfaring med dette.

Edited by Ichi
Link to comment
Share on other sites

Gikk over ampen og skrudde godt til løse deler, og ingenting skrangler. Kjøpt brukt da ampen ikke lages lenger. Det er heller ikke noen dyr amp da, men den har tonnevis av sjarm. :)

Har hørt på lydklipp av ampen på nett, og de klipper ikke på samme måte. Det er bra skarphet i overdriven (a la rørvreng), men dette er nok mer klipping av signalet som ligger i topp. Hadde hørtes bra ut uten klippingen, men den legger på en skurrete skarphet som er ubehagelig.

Link to comment
Share on other sites

Skjer så fort jeg drar på gain uansett volum. Har nå sjekka høytaler mot en annen forsterker, og den spiller fint. Har muligens identifisert problemet til to 3mm clipping LED's som sitter i preampkretsen. Mulig disse er litt for hissige og klipper ved for lav gain. Skal prøve å bytte dem ut og se om lyden blir bedre i toppen. :)

Link to comment
Share on other sites

Jepp, de lyste, og klippet tydelig ved harde anslag. Problemet er ikke klippinga, men at de legger på fizzen på toppen. Noen som har gode forslag til mindre hissige clipping leds eller dioder som gjør samme jobb? Disse skal vel loddes mot hverandre med motsatt polaritet i serie, skal de ikke? Samme hvilken som settes først, bare de er motsatt?

Lurer nå på å legge inn en miniswitch og lage en krets slik at jeg kan veksle mellom clipping leds og diodevreng. Hvordan funker det å kjøre kretsen også utenom, altså en treveis bryter med henholdsvis bypass, clipping leds og dioder?

Link to comment
Share on other sites

Create an account or sign in to comment

You need to be a member in order to leave a comment

Create an account

Sign up for a new account in our community. It's easy!

Register a new account

Sign in

Already have an account? Sign in here.

Sign In Now
 Share

 • Recently Browsing   0 members

  • No registered users viewing this page.
 • Siste aktive tråder

  • Jeg studerer nå på lyd og musikkproduksjons-linjen i Oslo. Jeg har en del ting å si om linjen, men hovedsakelig er det det at: - Nivået på de andre elevene suger, som er veldig dumt når ALT man får er gruppeoppgaver. (altså ingen en til en undervisning.) Dette har jo selvsagt å gjøre med at det ikke er noen krav for å kunne gå der (Noe jeg syns de burde endret på). Du ender mest sansynelig opp med å gå klasse med mange kriminelle som stjeler utstyr og så stikker av når skolepengene skal betales en måned etter at du starter - anbefaler IKKE å gå der om du gikk musikklinjen, da lærer man ikke noe nytt (unntatt tekniske greier). Det er ille fordi man kan ende opp med å vite mer teori enn lærerne der. Igjen også, ikke verdens beste lærere. Når du først har en god lærer, så trår de til permisjon fordi dems egt. jobb ble viktigere og de ditcher på Noroff i et halvt år. - Det er DYRT! Å ta en bachelor der krever at du ender opp med 400k i lån. Dette er ikke i beregning med de 120k EXTRA  hvert år for å ha et sted å bo og penger til å leve. Jeg tenker nå bare å ta ett, men ender fortsatt opp med 120k i lån, pluss 120k i å ha bodd ett sted. - Lokalene er fine og lyd-utstyret du får leid er ganske nice, så det er nå det. Hvis du er flink til å bruke studiene selv og lærer deg selv mye på tiden, som ikke har undervisning, så kan man få noe ut av det. Men igjen- nå tror jeg egt. ikke Noroff er så veldig imponerende å ha på CV-en sin, grunnet det ugudelige ryktet skolen har. Jeg så mye reklame om at skolen garanterer jobb før ferdig skolegang, men ingen av disse kan gjelde lyd og musikkproduksjon. Det kan bare ikke være. - Man kan utnytte lokalene og ta betalt for å spille inn for enkelt personer. Noroff lærerne bryr seg ikke litt, for de oppfordrer deg faktisk til å ta med andre musikere til å spille inn musikk. Men dette innebærer at du klarer å få kontakter og folk som kan tenke seg dette. Jeg sliter med kontakter, nå som Oslo er en helt ny by for meg. Kjenner jo ingen her. Jeg satser på ordentlig studier neste år, på musikkhøgskolen eller UIO. Begynte bare så jeg hadde noe å gjøre på dette året, ettersom jeg var får sen å bestemme med på høyere studier etter fristen gikk ut.  Konklusjon- Noroff lyd og musikk- er bare sykt dyre lokaler man alltid har tilgang på, og lite til ingen læring- hvis du gikk musikklinjen.
  • Ok. Tusen takk før svare. Legger den ut for 800kr så får den forhåpentligvis et nytt hjem😁
  • Du bør nok ikke ha veldig høye forventninger. Ser det ligger et par ute på danske sider, samt noen nettauksjonssider har solgt. Prisene ligger på godt under 1000 danske.
  • Hei. Er ny her inne så det er mulig jeg legger dette ut i feil forum. Men det jeg lurer på er hva verdien på en gitar jeg har arvet er.  Merket er Santana å model nr er 1570 laget i Japan. Ingen synlige skader så pent brukt. Kan absolutt ingen ting om gitarer sjenerelt så ønsker å selge den til noen som kan ha bruk for denne istedenfor at den skal samle støv legger ved et bilde av den.
  • Hvordan drives potmeteret? Kan jo være noe mekanisk der som har hoppet av.  Alt er jo fiksbart. Spørsmålet er hva du ev. kan gjøre selv. Må du ta den til en proff, skal det jo ikke mye til før det koster mer å reparere enn å kjøpe nytt, men jeg vil si at det i høyeste grad er smart å sjekke.
 • http://www.BILDELERstore.co.no

 • Støtt driften av GitarNorge


 • Https://Www.AutoDELER.co.NO
×
×
 • Create New...

Important Information

By using this site, you agree to our Terms of Use.