Web Analytics
Jump to content

Lyd i Cubase


Recommended Posts

Hei, og gratulerer til meg selv som medlem av dette utmerkede forum, som jeg har tjuvlest i årevis.

Som hobbymusiker har jeg ofte tenkt at jeg burde ha tatt opp litt av det røret jeg sitter og spiller, derfor har jeg nå tatt i bruk Cubase.

Jeg bruker Cubase 4 Essential - det har lagt etpar år i skuffen før jeg endelig kom meg til og installerte det.

Noe har jeg da klart å spille inn, men det stopper for meg på monitoringen.

Først var problemet at metronomen lød fra PC'ens innebygde høyttalere, mens jeg hørte meg selv spille i headsettet mitt som er koblet til mitt M-Audio lydkort.

Deretter skiftet jeg til MIDI-lyd på metronomen i "VST Connections"-menyen.

Da hadde jeg både metronomen og gitaren på øret i headsettet, men når skal spille av opptaket, er bare metronomen på øret, mens opptaket kommer fra PC-høyttalerne.

Har lagt inn "Stereo Out" under "Sends" på det aktuelle lydsporet, men heller ikke dette hjelper.

Hvordan i huleste får jeg alt sammen inn på headsettet, uten noe mer tull?

På forhånd takk :)

Edited by Pedaltråkker
Link to comment
Share on other sites

Du trenger ikke ha noe på sends for å få monitorering under opptak. Du skal bare trenge å aktivere den knappen som har bilde av en høyttaler for det aktuelle sporet du vil høre på mens du tar opp.

Og sørg for at du har ruta outputen riktig ved å trykke F4.

Edited by davidsen
Link to comment
Share on other sites

Create an account or sign in to comment

You need to be a member in order to leave a comment

Create an account

Sign up for a new account in our community. It's easy!

Register a new account

Sign in

Already have an account? Sign in here.

Sign In Now
 Share

 • Recently Browsing   0 members

  • No registered users viewing this page.
 • Siste aktive tråder

  • Jeg regner med at dette er i seneste laget, men skriver nå innlegget likevel. Liker ikke Finn og det som følger med av "kundkontakt", og forsøker her for å se om det er folk som jeg "kjenner" som kan tenke seg å handle noe. Regner med at dere enten skriver i tråden, eller kontakter meg på PM.  Bryter regelen med pris, regner med at det blir tilgitt i et dødt forum. Selger følgende mer eller mindre snurrige gitarer, pris blir vi enige om vil jeg tro. - Fernandes retrorocket sustainergitar med gammel (og mye bedre Japan produsert) hals, med Roland GR55 gitarsynth. (Må sjekke om synthen fortsatt fungerer) - Ibanez RG 750, sort, hardcase - Ibanez RG 550, sort - Ibanez prestige S2020X, violin burst,  hardcase - Line6 Variax 300, sort komplett med PSU og gigbag - Ibanez M-522S mandolin, limt sprekk i topp, ellers mint - Countryman 5- strengs banjo - Ibanez RD 828 LE, sort bass, original, men med Badass stol
  • Så, hvordan ble det med alt? Musikkprat er fullstendig dødt, det er ikke noe info å finne verken her eller der, men det er fortsatt aktivitet her, selv om forumet skulle stenges. Skal man bare begynne å henge her igjen, da? 🤔
  • Du skriver- When a jack cable is connected, all frequencies below 120KHz are sent to this Jack at line level. Det betyr at dette er et signal som skal sendes til en forsterker, og ikke direkte til en aktiv sub. Det enkleste og greieste er å handle en aktiv sub. Det er mindre ledninger og styr. Jeg har en passiv nesten  ubrukt sub liggende, husker ikke navn og nummer her og nå, men det er en helt grei PA- sub av kjent merke. Har vel blitt brukt i maks 8 timer til sammen. Den er din for 500 kroner pluss porto. Jeg trenger den ikke lenger. PM hvis det er aktuelt.
  • Jeg ville tatt kontakt med Falck musikk i Trondheim, om ikke annet for å spørre. De vet det nok og har eget verksted, så mulig de kan gjøre det. Det koster vel 130 kroner å sende en gitar med posten. Men ærlig talt, jeg vet ikke.    
  • Hei. Jeg er ny her, og om dette skulle vært tatt opp i tidligere tråder, må dere ha meg unnskyldt. Jeg har noen spørsmål angående inlays.  Er det noen her som gjør inlays? Skulle gjerne ha hatt nye inlays på 2 halser som allerede har enkle inlays fra før. Lar dette seg gjøre, eller blir det fryktelig kålete? Hva er evt prisen for å få slikt gjort?
 • http://www.BILDELERstore.co.no

 • Støtt driften av GitarNorge


 • Https://Www.AutoDELER.co.NO
×
×
 • Create New...

Important Information

By using this site, you agree to our Terms of Use.