Web Analytics
Jump to content

Råd til kjøp av gitar


storform
 Share

Recommended Posts

Hei!

Jeg er på jakt etter en ny akustisk gitar (stålstrenger). Jeg har spilt i ca 20 år. Har spilt mye forskjellig opp gjennom. Vurderte en stund både Takamine og Yamaha. Mitt inntrykk er at disse egner seg bedre på en scene enn i stua. Blir tett og slett litt tam lyd akustisk

Nå trenger jeg et råd i forhold til hvilken gitar jeg skal kjøpe.

Her er mine krav til gitaren:

Stålstrenger

Dreadnought form

God akustisk lyd og god spillbarhet

Mic/pickup. Gitaren blir for det meste brukt unplugged (90% av tiden). Men ønsker mulighet til å koble den til en forsterker/pa-anlegg, da den innimellom vil bli brukt til div. arrangementer. Er imidlertid viktigst at den låter godt akustisk/unplugged, så trenger ingen high-end pickup-løsning. Jeg spiller en del fingerspill (viser ala Jan Eggum), men drar gjerne på med strumming ved allsang i festlige lag.

Er ganske kresen i forhold til lyd og ønsker fin klang og fyldig bass. Hadde i utgangspunktet et tenkt max. Kr. 6000-7000. Men om det finnes meget gode argumenter for å hive på et par tusen til, så gjør jeg kanskje det.

Har gjort en del research allerede og sett meg ut noen interessante modeller:

Martin DRS1. Har hørt en kar spille en vise på denne. Låt flott på fingerklimpring. Tåler den (lydmessig) litt heftigere strumming? I forhold til utførelsen: Hvordan tåler den matte overflaten bruk/slitasje? Kantene på gitaren har ikke bånd/binding. Er ikke dette en svakhet?Martin D-1GT. Hvordan låter denne? I forhold til DRS1? Her er ikke noen mic. Men har forstått at dere kan montere dette på. Trenger ikke en spesielt påkostet pickup. Hva blir totalprisen på en denne gitaren med mic?

Martin D-16GT. Nå begynner budsjettet å sprekke kraftig. Er det verdt det? Må jo ettermonteres mic på denne modellen også? Hva blir totalprisen med enkel micløsning?

Martin DCPA4. Har ikke sett denne i norske butikker. Er denne i det hele tatt mulig å få tak i? Denne har jo elektronikken på plass. Hvordan er denne lydmessig? Og prismessig?

Taylor 210E. Skal jeg tenke på Taylor, er det ikke mulig for meg å sikte på noen bedre spesifisert dreadnought-serie prismessig. Hvordan står denne seg lydmessig og spillemessig i forhold til Martingitarene jeg har vært innom. Vet jo at 210E har laminat i bunnen og på sidene, men det låter gjerne bra? Alle Martin-modellene er heltre i kassen (vet at deMartin bruker kunstfiber på hals/gripebrett, OK for meg).Martin gitarer med kunstfiber (HPL) i bunn/sider som f.eks. DCPA5K eller DCX1RE. Faller disse igjennom i forhold til Martingitarene med heltre kasse som jeg referer til?

Hører noen snakke varmt om Furch Durango d40. Noen formening om denne?

Håper mitt bruksområde kommer klart frem og at du kan gi noen gode (klare!) råd i forhold til hva jeg bør velge. Ønsker best mulig lyd og spillbarhet i en akkustisk dreadnought i mitt prisleie (helst kr6000-7000, men mulig med et par/tre tusen til hvis er verdt det).

Link to comment
Share on other sites

Guest
This topic is now closed to further replies.
 Share

  • Recently Browsing   0 members

    • No registered users viewing this page.
×
×
  • Create New...

Important Information

By using this site, you agree to our Terms of Use.