Web Analytics
Jump to content

[42] Ukens låt!


Kian
 Share

Recommended Posts

Utvalgte låta er:

Rasmus Strand - Goodbye

Hva han skrev i mail til meg:

"Jeg heter altså Rasmus Strand, og er en 21 år gammel student fra Trondheim. Jeg har musikk som hobby, og driver foreløpig på egen hånd. (Jeg kan godt tenke meg å starte et band hvis det er noen likesinnede der ute)

Låta er skrevet og innspilt av meg selv på hybelen min. Vokal og kassegitar er tatt opp med en Røde NT1 kondensatormic. Orgelet er en softsynth, og resten er tatt opp med en Shure SM57. Fra mic går signalet gjennom en liten mixer og til pc'en min."

Last ned låta HER!

Link to comment
Share on other sites

Dette er absolutt ikke noe dårlig forsøk. Ganske catchy sang. Lider kanskje av å ikke ha en tredje del i sangen, kun vers og refreng

Det første som slår meg at jeg synes gitarene er LITT for mye komprimert. Liker ikke helt den pumpinga. Kan hende det er tilsiktet, men personlig likte jeg kke det i denne sangen. Blir unaturlig for meg. Når vokalen kommer inn så tenker jeg med en gang at den låter veldig kjedelig og anonym mot den overkomprimerte gitaren i bakgrunnen.

prøv f.eks å mikse inn to delayer på vokalen, den ene med 15 ms og panorert til høyre og den andre 30 ms og panorert til venstre. De skal kun repetere en gang. Miks så disse inn etter smak ( IKKE for langt frem i lydbildet) så tror jeg du vil merke at du får en mye mer interessant vokal.

Synes også ikke at du bør bruke SÅ mye Auto-tune som du gjør. Prøv å eksperimentere med litt forsiktigere settinger, så at den ikke er fremstår så tydelig.

Noe annet som slår meg er at sangen mister veldig mye energi og fremsdrift hver gang du spiller F-dur (Jeg har ikke sjekket, men det høres ut som om låta går i C-dur for meg).

Et annet tips... nå vet ikke jeg om du har spilt inn to gitarspor, eller om du bare har kopiert det ene over på to kanaler for å skape en stereo effekt. Det fungerer i og for seg, men for en ENDA tøffere effkt (IMHO) så kunne du heller spilt inn to LITT forskjellige versjoner, en slik du har nå som du panorerer til venstre, og en annen, med LITT forkjellig rytmikk og frasering. Panorer denne til høyre, og så vil du finne ut at gitarene spiller mot hverandre og utfyller hverandre på en (forhåpentligvis) spennende måte :)

Men det er mye potensiale i dette. Stå på.

Vegar

PS.. synes også du kan trekke orgelet noen dB lenger bak i mixen, og gi mer plass til rytmene dine. orgelet tar litt mye av frekvensområdet synes jeg

Link to comment
Share on other sites

Tusen takk for gode tips og innspill. Jeg prøver stadig å forbedre produksjonsen av låtene mine, og Goodbye er intet unntak. Jeg tar derfor mot konstruktiv kritikk med stor takk på alle låtene som er å finne på hjemmesida mi.

Link to comment
Share on other sites

 • 4 weeks later...
 • 2 weeks later...

Create an account or sign in to comment

You need to be a member in order to leave a comment

Create an account

Sign up for a new account in our community. It's easy!

Register a new account

Sign in

Already have an account? Sign in here.

Sign In Now
 Share

 • Recently Browsing   0 members

  No registered users viewing this page.

 • Siste aktive tråder

  • HB eller ikke - da jeg vokste opp på 70 og 80-tallet fantes det mye DRITTGITARER. Altså de rimelige. Tror du skal vært sykt uheldig med en hvilket som helst lavprismerke for å komme NED på det nivået mye av skrotet den gang var på.
  • Jeg har et lite verksted og skrur litt i gitarer, hovesakelig egne og for venner og bekjente men tar litt oppdrag utenom også når jeg har tid og anledning. I den forbindelse har jeg skrudd i en håndfull HB`s. Min erfaring er at de billigste er nettopp det, billige gitarer, men kommer man over 200Euro, er det stort sett gullfine nybegynnergitarer som trenger lite hjelp av meg (i motseting til de billigste hvor QC virker ganske fraværende). Hadde ikke nølt med å anbefale en av disse Suhr-aktige til en nybegynner om man trakter mot mer moderne stuk enn Epi og Sq. Når det er sagt, er man femten og har råd til drømmegitaren, skal man kjøpe drømmegitaren og drite i folk som mener HB er best i hele verden, for det er de ikke   
  • Jeg mener at det ikke er snakk om enten eller, men både og her, selv om jeg kjenner meg igjen. Confirmation bias spiller nok en vesentlig rolle. Og alder. Jeg er jo en nokså moden herremann som vokste opp med status-standarden Fender eller Gibson. Så hadde man temmelig mediokre varianter av dette - supplert med andre merkelige variasjoner fra merker som Vantage, Orpheo, Cimar (Ibanez), Hondo etc. Jeg kan huske at Wing-serien fra Washburn var regnet som annenrangs gitarer på den tiden (i min krets), mens jeg i dag ville ha gitt gode penger for en Eagle eller Falcon. (Yamaha SG-serien, Ibanez Artist-serien popper også opp som kvalitetsalternativer i dag) Jeg _tror_ at kvaliteten på det vi i min tid kalte billig-ræl er betydelig bedre nå til dags. Og det er jo hyggelig at man kan prissette velfungerende instrumenter i antall sixpacks:-)
  • Fikk filt til nut i dag, tester ut filer til spor jeg fikk kjøpt av en velvillig forumitt🙂 samme type filer som jeg har lånt av en kjenning tidligere. Setup er ikke 100 prosent foreløpig, men den er godt spillbar nå.det gjenstår stort sett bare elektronikken på denne nå.edit, må mere filing på den nuten
  • Har sett en god del forskjellige slike sider i det siste. Man må jo være komplett idiot for å gå på noe sånt.
 • http://www.BILDELERstore.co.no

 • Støtt driften av GitarNorge


 • Https://Www.AutoDELER.co.NO
×
×
 • Create New...

Important Information

By using this site, you agree to our Terms of Use.