Web Analytics
Jump to content

MXR classic 108 fuzz vs. JH-F1 Fuzz Face


Erkny

Recommended Posts

Ny fuzzpedal skal kjøpes inn som et alternativ til Big Muffen som pr nuh er den eneste fuzzen jeg har. Har kokt det hele ned til 2 kandidater, men her har det sagt stopp.

MXR sin fuzz har "moderne" kvaliteter som standard 9V input og led, samt den glir fint inn i ett pedalbrett. Dessuten har den en buffer som gjør at den kan brukes sammen med en Wah (noe jeg sjelden bruker) og etter sigende gjør den brightere på lave gain settinger.

Fuzz Facen derimot ser jo utvilsomt mye tøffere ut, og... ja det var vel det hele ^_^

Er det noen som har har testet begge og kan si noe om det er forskjell lydmessig på disse to, eller er det bare ulik innpakning som skiller dem?

Mvh

Erkny

Link to comment
Share on other sites

Ville kanskje vurderet Eric Johnsen og Bonamassa signatur modellene også i tillegg til den nye Hendrix lmt varianten.

Johnsen sin er vel Germanium mens alle de andre er silikon. Når det er sagt er det vel Jorge Tripps som har designet den JH-f1 reissuen og de jeg har testa/prøvd har lått ganske så fett. MXR classic'en har jeg ikke prøvd.

Link to comment
Share on other sites

Den røde Fuzzfacen da. Har ikke den også germanium transistorer? Er den noe tess...? Æsj - nå vet jeg ikke lengre hva jeg vil ha likevel. Men Johnson og Bonamassa utgavene ligger litt i overkant av hva jeg hadde tenkt å legge ut... Kanskje bare vente på den nye Hendrix fuzz greia fra MXR. Den skal vel være identisk(?) med den blå FF, men ha et mindre footprint enn classic 108. Eller kanskje bare kjøre på og kjøpe en classic 108...... Eller en FF....

Faen - jeg blir gaaal!

Edited by Erkny
Link to comment
Share on other sites

Dude it only gets worse. Jeg har 10 stk. og blir fortsatt helt koko av fuzzpedaler...........

Jeg har ymse fuzzbokser selv, og blir gæærn. Like vanskelig hver gang å plukke fram fuzzboks. haha..

Men, artig skal det være. De siste ukene har analog.man sunlion vært en klar favoritt. NKT275 red dot, med beano boost. king kong!

Link to comment
Share on other sites

MXR sin fuzz har "moderne" kvaliteter som standard 9V input og led, samt den glir fint inn i ett pedalbrett. Dessuten har den en buffer som gjør at den kan brukes sammen med en Wah (noe jeg sjelden bruker) og etter sigende gjør den brightere på lave gain settinger.

Jeg har testet dunlop sin Jimi H FF, little big muff og big muff når det kommer til "moderne" bokser.

og så har jeg teste fuzzy lady (som jeg aldri skulle ha solgt), DbA Fuzz War (som kanskje bør ansees som moderne da man kan dra den fra od -> dis -> fuzz ) analog.man sunlion (som da har sunfuzz, som er analog.man sin versjon på den orginale fuzzfacen).

nå kunne jeg klipt og limt i en evighet fra produktbeskrivelser, og forklaringer på hvorfor fuzzer bør kjøres på carbonzink batterier. men, dette kan dere sikkert.

oppsummeringen min av "moderne" kontra "boutique" fuzzer er vel at det er enklere å spille på en "moderne" boks. Lettere å skru seg til en bra lyd, flere tonemuligheter etc etc.. Jeg er av typen som tror at jo vanskeligere det er å spille på, jo bedre er det (dette er da amper og bokser, IKKE selve gitaren.)

er du hypp på fuzzface-baserte bokser, anbefaler jeg sunface, (med sundial kan du få litt forskjellig tone gjennom sag), fuzzy lady (som og har denne sag-saken), men å anbefale fuzz war er jeg mer usikker på. Den er avhengig av at du spiller i ett jævla høytspillende band, for den er egentlig helt krise. Vanskelig å holde volumet nede med den.

Link to comment
Share on other sites

Føler at jeg ender på en classic 108.... However - en germaniumfuzz frister også. Er ikke desember skattefri måned da? Hmmmm.....

Takker for inspill. Fuzz vekker følelser i folk!

@ iskaffe: den der batteridebatten er sikkert en egen tråd verdig, men i germanium kontra silicon så er det vel silicon som fungerer best med strømadapter av de to...?

Edited by Erkny
Link to comment
Share on other sites

De siste ukene har analog.man sunlion vært en klar favoritt. NKT275 red dot, med beano boost. king kong!

Her er brettet fra helgens spilling på Skuret. Prøver alt jeg kommer over av fuzzer men foreløping har ingen knocket NKT 275 Sunface'n av brettet. Jeg kjøpte en silisium versjon av Sunface'n også men den låter på ingen måte like fett. Litt nedtur faktisk. Dunlop sine låter bedre på disse kilpsene.

post-1540-0-47944500-1353324444_thumb.jp

Link to comment
Share on other sites

Create an account or sign in to comment

You need to be a member in order to leave a comment

Create an account

Sign up for a new account in our community. It's easy!

Register a new account

Sign in

Already have an account? Sign in here.

Sign In Now
 • Recently Browsing   0 members

  • No registered users viewing this page.
 • Siste aktive tråder

  • Da kom pickupen fra Skottland også, en 1956 Höfner 1505 GR som ble solgt som ekstrautstyr fra Höfner i sin tid. Originalt hadde de 3 meter kabel, men her var kabelen kutta, så jeg skjøta den og satte i jack-input i gitarkroppen "nede til høyre." Innebygd volumbryter som ikke skrapa, og fungerer - så det var grunnen til at det ble denne. Så slipper man potter og flere hull og mer lodding. En forsiktig singlecoil, under 5 Ohm, så man må ta ned mastervolumen på Vox'en før man kobler inn en av Ibanezene 😉 Gitaren er fra 1959, det sto håndskrevet inne i lokket (fant det med speil, lommelykt og mobilkameraet) 19.2.59. Litt uheldig med dremelen da jeg kappa ut hakk i plekterbrettet, men men. Tok mål med brettet på, så måtte jeg flytte festene litt for å få spikrene dypere inn i hullene så brettet skulle sitte fast. Men det har sin egen sjarm det også. Da gjenstår det tidsriktig bridge, og samtidig polere opp bånd og rengjøre og muligens olje inn gripebrettet. Bestefars gamle gyngehest som jeg også har overtatt, og kabel fra PA-høyttaleren skjemmer bildet, men man ser helheten med pickupen likevel.
  • Jeg har en Peavey Valveking røramp. men plutselig virker ingen knapper, hverken volum eller tone kontroller. Men det er fortsatt lyd i den? Hva er feil? noen tips fra dere mottaes med takk. mvh Jan .  
  • Dette ble omsider greit, bestefars gamle (1958?) Höfner 455/S. Fikk lima halsen i vinter, har fått på ei midlertidig bridge, og den er rett i halsen og lettspilt. 010 Flatwoundstrenger. Venter nå på en 1956-modell floating pickup fra de britiske øyer, en 1505 GR med volumkontroll som spikres fast i gripebrettet. Plekterbrettet er også britisk og kosta sitt, men ble pent. Prøver å få tak på en bridge som ser ut som den originale, men det er lengre mellom de. Denne bridgen var dog lett å intonere, da det er bånd-biter som sitter i smale spor, og de kan tas løs og flyttes.
  • Hei, Jeg har ett Line 6 Relay G50 system men har klart å miste senderen. Line 6 TBP12 Noen som har en de vil kvitte seg med?
 • http://www.BILDELERstore.co.no

 • Støtt driften av GitarNorge


 • Https://Www.AutoDELER.co.NO
×
×
 • Create New...

Important Information

By using this site, you agree to our Terms of Use.