Web Analytics
Jump to content

Preamper


Parapluie

Recommended Posts

1: Er det en fordel å kjøpe en preamp med innebygget kompressor? Eller er det liten vits ettersom man kan bruke kompressor som plugins i sequenserprogram?

2: Hva skiller en god preamp fra en dårlig preamp?

3: Noen anbefalinger av gode preamper? (trenger bare èn inngang)

Link to comment
Share on other sites

1.Å bruke mye kompressor under innspilling er uansett en dårlig ide, i og med at hvis det senere i mixingen viser seg å ikke passe så godt i sangen så får man ikke gjort noe med det. Derfpor foretrekker de aller fleste å bruke kompressoren først under mix. Derimot kan det være greit å bruke kompressoren svært LETT under innspilling bare for å hindre at signalet overstyrer. Så det er ikke noen dum ide å ha det på preampen. Jeg ville bare ikke overdrevet bruken

2.Først og fremst skal den låte bra... i dine ører. Og støynivået skal jo være bra. Men så har du forskjellig bruk, noen vil du bruker fordi de låter sånn og sånn og farger lyden masse i den retningen du vil, f.eks mht hvordan du får de til å "overstyre" litt. Andre derimot vil du skal være helt transparante for å få et så ekte lydsignal som mulig.

3.Her bør du nesten prøve litt og se hva du liker. Jeg vet at Nilsefix er fornøyd med en liten billig ART. Husker ikke hva den heter. GJør et søk her på siden. Videre har jeg prøvd en Presonus BlueTube som jeg IKKE ANBEFALER for den låt skikkelig dritt. Men søk litt på nettet og se hva andre sier

Link to comment
Share on other sites

 • 2 months later...

behringern låter helt greit til ting som trommer og evt en utbygging av en digitalmixer i live bruk.. da den låter ganske flatt og rent så er den grei til den bruken, men er ikke akkurat kremen hvis du skal ha en varm og nær vokal eller kassegitar. mener jeg så test av denne i et muskkpraksis i fjord og der fikk den mye ros fordi den var god til den prisen.

Link to comment
Share on other sites

Hvis du går for denne behringer'n så bør du holde deg til den. Problemet er at hvis du kjøper deg en ny varm preamp til "finere bruk" så vil du til slutt synes at behringern ikke låter så bra og bli misfornøyd med den.

Akkurat det har jeg erfaring med. Men for all del, den er helt grei. Hva med en som har mindre kanaler? Kvalitet i stedet for kvantitet?

Skal du ha skikkelig fet lyd så er det helt avgjørende å få et bra signal inn. Jeg mener at det man skal legge mest penger i er lydkort, preamper og mic. Får du først et varmt og fett signal inn så er du nesten i mål, det trenger ikke så mye tweeking i miksen.

Link to comment
Share on other sites

Jeg må nesten ha de kanalene jeg må ha.. Trenger Iallefall 6 til skikkelig oppmikking av trommer! Og da er det greit med noen ekstra i tillfelle ekstra perk en dag! ;)

Men en behringer til trommene og en bra varm til resten kan da vel ikke ha så mye å si?!

Link to comment
Share on other sites

Create an account or sign in to comment

You need to be a member in order to leave a comment

Create an account

Sign up for a new account in our community. It's easy!

Register a new account

Sign in

Already have an account? Sign in here.

Sign In Now
 • Recently Browsing   0 members

  • No registered users viewing this page.
 • Siste aktive tråder

  • Kun gitarkabinett på gitarforsterker, med mindre man er faglig kyndig - et svært fåtall.  Og husk et par ting: - Utgangen på forsterkeren din leverer MYE strøm ut, som potensielt er dødelig - Forsterkeren kan bli totalt skadet av å kjøres uten kabinett, eller med feil kabinett - Du skal alltid bruke egnet høyttalerkabel mellom forsterker og kabinett, aldri instrumentkabel Veldig kjedelig å ødelegge en dyr forsterker pga feil bruk. Kabinett er er veldig billig på bruktmarkedet, da mange har fått over til digitalt. Du kan se etter ENGL, Orange, Marshall, Harley Benton, Framus og andre merker. Ville vurdert Vintage 30 elementer hvis jeg var deg, da har du et kabinett for livet.  Betalt 2000kr for mitt Framus 212 kabinett, det er helt perfekt for mitt bruk. 
  • Det vil hjelpe å gire ned effekten til 50W.  Dette med lyd og effekt er ikke "rett frem" med ohms lov, da lyden kan variere ulinjert fra styrken på forsterkeren i forskjellige frekvenser. Det er derfor 50W forsterker, kan levere mer ut på høyttaleren enn 50% i visse frekvenser. Men det er helt innenfor å ta den "enkle" utgaven bare for å være på den sikre siden og ikke overtenke for mye. - 2x effekt på høyttaler av forsterker er et godt utgangspunkt.  - Det har mye å si hvor mange høyttalere du har i kabinett, da du fordeler lasten på flere høyttalere  - Forskjellige høyttalere har forskjellig styrke. Jeg kjører Marshall JVM i et Framus 212 V30 kabinett på 120W (60W per høyttaler).  - Noen kjører stereo-sluttrinn i et stereo kabinett, andre kjører to forskjerkere i stereo på grunn av effekter, eller for å blende to lyder inn i en. For eksempel - blender du en Marshall JVM med en Mesa Boogie Mark V, så blender du to ganske forskjellige lyder for å få et unikt karakter (Rabea Massaad har et par video på dette på YouTube).   Jeg solgte nylig en ENGL Powerball med et stereo-kabinett, den hadde meget gode instrukser som beskriver mulighetene med stereo.  Personlig har jeg hatt det meste, og falt på at 50W er mer enn nok på rørforsterkere, og at 2x12 er mer enn nok lyd, og samtidig ikke for lite. For meg er det en perfekt kombinasjon.. Skulle helst hatt en lunch amp i tillegg.(ENGl Fireball 25, eller Mesa Mark V 25)  
  • Jeg kan ikke svare på om det kan skade noe, men jeg tror jeg ville latt være om jeg var deg. Uansett vil det låte ganske kjipt. En PA-høyttaler er designet for å gjengi alle frekvenser mest mulig likt, mens en gitarhøyttaler har veldig annerledes respons. Den kutter tonnevis av høye frekvenser, og har generelt en helt annen EQ-kurve på frekvensene som den slipper gjennom. For clean-lyd kan en PA-forsterker kanskje fungere sånn noenlunde, men med en gang du legger på litt vreng så låter det ekstremt kvasst og ubehagelig. Valg av høyttaler vil på mange måter påvirke lyden din mer enn valg av forsterker.
  • Har nettopp kjøpt en marshall dsl 100w forsterker, men kabinettet må vente litt til penga strekker til. En venn av meg har noe greier liggende, en peavey pa høytaler etter hva jeg har skjønt. Dette er hva jeg fant om den på nett: «The Peavey Mod# 112 PT PA Enclosure was produced in 1986 & 1987 and sold for $139.50 each. They are rated at 100 watts Rms and 200 watts Peak Power. The 12 inch Woofer is a EMINENCE Loud Speaker and the 3 inch Tweeter is a MOTOROLA Piezo. The enclosure does not contain crossover components, it is straight wired from the input jacks to the speakers. They will work with a Mixer/Power Amp rated from 125 to 200  Peak Power Wattage @ 8 ohms. (Example - Peavey MP 4 Mixer/Amp Mark III Series).» Kan dette funke som en midlertidig løsning? Jeg er helt nybegynner på dette her. Pa høytalere til gitarforsterker er såklart ikke ideelt, men funker det uten at jeg skader noe? Stemmer watt og Ohm overens med forsterkeren? Forsterkeren kan også kjøres på 50watt istedenfor 100 hvis det er bedre. Bak på høytaleren står det 16 Ohm og det er 2 inputs uten noe tekst, hvordan kobler jeg den sammen med forsterkeren? Hva skal hvor? Legger ved bilde:
  • Jeg er helt ny på dette med rørforsterker og kabinett og prøver å lære meg the basics så jeg kan forsikre meg om at spillesteder har riktig kabinett når jeg kun har med forsterkeren Har en marshall dsl100 på 100 watt. Jeg har forstått det slik at kabinettet helst skal være minst dobbelt så mange watt som forsterkeren så man har nok å gå på. Men jeg har også muligheten til å kjøre forsterkeren på 50 watt, vil dette da bli det samme som å bare ha en vanlig 50 watt forsterker slik at et kabinett på 100watt skal være i orden når jeg har forsterkeren på 50 watt? Har antall høytalere i kabinettet noe å si så lenge den kombinerte watten i kabinettet er dobbelt så mye som forsterkeren, altså vil et 1x12  eller 2x12 kabinett være greit så lenge kabinettet totalt har høy nok watt? Mono/stereo kabinett. Hva er hensikten med å sette et kabinett på stereo? Er det for å kunne bruke 2 forsterkere på ett kabinett? Eller for å koble flere kabinetter til samme forsterker? Skulle gjerne visst litt rundt det. Skulle gjerne hatt en liten innføring i dette med Ohm også, hvordan skal ting kobles sammen, eventuelt andre ting å tenke på Har prøvd å titte litt på YouTube og lest på litt engelske sider men blir liksom ikke helt klok på det. Håper nok kan gi meg det inn med teskje så jeg lærer dette her:)
 • http://www.BILDELERstore.co.no

 • Støtt driften av GitarNorge


 • Https://Www.AutoDELER.co.NO
×
×
 • Create New...

Important Information

By using this site, you agree to our Terms of Use.