Web Analytics
Jump to content

Pedaler!


Recommended Posts

Heisann! Er ferdig med pedal brettet mitt nå! Lurte bare på om hva folk tenker ang. rekkefølge på pedaler.

Jeg har: Dunlop Cry baby wah wah, Ibanez tube screamer, Blackstar distx, boss tremolo, boss acoustic simulator, boss digital delay, boss tuner, boss flanger, og en ernie ball volume pedal. Noen som tenker en bra rekkefølge på pedalene fra gitar til amp??

Link to comment
Share on other sites

Dette med rekkefølge på pedaler er det mange meninger om :P Finnes egentlig ikke noen "riktig" måte å gjøre det på, men en plass må man jo starte. JEG ville prøvd: Boss tuner -> Cry Baby -> Tube Screamer -> Blackstar Distx -> Boss Flanger -> Boss Tremolo -> EB Volume -> Boss Digital Delay. Når det gjelder den "acoustic simulator" greia, så aner jeg ikke. Er det noe form for pitch-effekt?

Kan også være lurt å kjøre delay i effektloopen på ampen (om du har det). Volumpedalen kan også plasseres i loopen. Mye smak og behag egentlig. Prøv deg litt frem med forskjellige plasseringer av pedalene :)

Link to comment
Share on other sites

er bare å prøve seg fram, se hva man liker best!

jeg pleier alltid og ha wah først, så overdrive pedaler, etterfulgt av fuzz/distortion så evt "modulation" pedaler som reverb og chorus, så delay til slutt.

men jeg heiv ut "alle" pedalene mine etter jeg kjøpte med vox tonelab ex, kjører en joyo british pedal foran den som er 80% av lyden, så bruker jeg bare vox'n til delays og andre effekter ;P

Link to comment
Share on other sites

Står mye nyttig info angående pedalrekkefølge på tråden "vwh's lille effektguide" som er øverst på siden for effekter & forsterkere på dette forumet. Men det er alltid gøy å forske seg litt frem! Phaser foran distortion er som sagt tøft som f... i noen settinger. Den eneste no-go jeg kommer på er kompressor ETTER tremolo.... Ellers så er noen fuzzpedaler glad i å plasseres før wah for å unngå selv oscillering når begge er i bruk hvis det ikke er en buffer i mellom dem.

Pedaler er gøy. Kos deg!

Edited by Erkny
Link to comment
Share on other sites

Create an account or sign in to comment

You need to be a member in order to leave a comment

Create an account

Sign up for a new account in our community. It's easy!

Register a new account

Sign in

Already have an account? Sign in here.

Sign In Now
 • Recently Browsing   0 members

  • No registered users viewing this page.
 • Siste aktive tråder

  • Jeg liker ferske strenger og bytter gjerne når jeg må, til Ernie Ball eller DA som er reimeligere.  Spiller ikke live eller i band lenger, men vet om et par som spiller mye mer enn meg og verdsetter den ekstra kosten med Elixir for å slippe å bytte så ofte. Går litt på bekostning av lyd, da Elixir har "mindre klang" i seg men til gjengjeld varer lenger.
  • Takk. Mener å huske at Elixir ble regnet som å være best blant mange.. Men hvordan er synes å dette nå? Og dersom man f.eks spiller en del live og bytter strenger ofte så har det vel mindre å si eller?
  • Det er ikke lenge siden en 25 - bulk kostet 12-1300,- hos Evenstad. Den svake krona og prisstigning generelt, har sannelig gjort seg gjeldende.
  • Hei søker vokalist til Calzada, vi hører til i Stavanger.  spiller rock for det meste 
  • Det må du forvente, men prisene har vært betydelig lave når de har tilbud, selv med moms og frakt etc. Men det må du undersøke og ta en totalvurdering på. Spesielt nå som dollarkursen er dårlig, mot NOK. Skal du handle i Norge, må du bare følge med på hva de har av tilbud på de forskjellige nettbutikker/butikker og handle deretter. Det hender det er tilbud på f.eks spesifikke merker, eller "bundle packs".  Vi hadde Strenger.no før som leverte gode priser, men de ble lagt ned.  Her er f.eks 65-69kr per pakke, det mener jeg er helt innenfor. Du finner sikkert flere lignende tilbud til tider. https://evenstadmusikk.no/d-addario/1084076/d-addario-exl110-b25-bulkpakke-25-stk-010-046-pakke-med-25-stk-exl-110?gad_source=1&utm_source=daisycon&utm_medium=affiliate&utm_campaign=daisycon_Onlinepriser.no https://www.musikkhuset.no/products/daddario-exl110-b25-010-046-bulk-25-set?gad_source=1&gclid=Cj0KCQjwpNuyBhCuARIsANJqL9Oid7wNzTU4xgLnLVllxOStnwHxS9wGBKVbHsHRQ3-f9rLxRdLZxtoaAmciEALw_wcB   Ellers kan jeg anbefale Ernie Ball strenger. De er ofte rimeligere hvis du benytter standard-størrelser - men har like god kvalitet som andre "gode strenger".  https://evenstadmusikk.no/ernie-ball/1009722/ernie-ball-eb-2221-regular-slinky-010-046?gad_source=1&gclid=Cj0KCQjwpNuyBhCuARIsANJqL9OfpfJAOtjW1PJjdIAvs6CT9CT-A9EJJeulO5OVlYeEllFcn3AGszgaAjfmEALw_wcB
 • http://www.BILDELERstore.co.no

 • Støtt driften av GitarNorge


 • Https://Www.AutoDELER.co.NO
×
×
 • Create New...

Important Information

By using this site, you agree to our Terms of Use.