Web Analytics
Jump to content

Singelcoil støy


simenandreas

Recommended Posts

Hatt litt støyproblemer med min marcus miller jazz bass. Den støyer når jeg ikke er nær strengene. Når jeg toucher dem kommer det en slags knitrelyd. Holder jeg fingrene på endten strengene, eller et eller annet metal på bassen, er bassen stille. Dette er vel kanskje et slags jording problem? Hvordan kan jeg i så fall enkelt prøve å fikse dette? Jeg har en annen jazz bass som kan spilles støyfritt på samme forsterker fra samme strømuttak, så det kan ikke være det som skaper uroen.

Har sett litt på denne siden, men har vanskeligeter med å forstå det

http://www.talkbass.com/wiki/index.php/Silencing_the_Noise_on_a_Marcus_Miller_Signature_Bass

Link to comment
Share on other sites

Jordingsproblem, ja. Trekk en kabel fra en av potene og/eller stolen til jordingspunktet på jackutgangen (de fleste bassgitarer har allerede en kabel som går fra under stolen til jordingspunktet, men det kan hende din ikke har det, eller at kontakten er brutt). Man må nok rote litt med lodding og ledninger, men det er ingen stor sak i det hele tatt.

Link to comment
Share on other sites

En "ekstra kabel" kan fikse problemet, eller ikke. Jeg hadde heller satset på å ordne opp i jordfeilen som allerede er der i stedet for å introdusere enda flere feilkilder.

Jordfeil kan komme av så mye. Jeg kan ikke skrive en bok her, men nevner noe jeg har vært borte i flere ganger på basser. Så enkelt som dette- neste gang du skifter strenger, så tar du av bridge. Puss ledningen som ligger der. Er det en enleder, er det ekstra viktig. Puss litt med smergel på baksiden av bridge der lederen har kontakt. Skru bridge skikkelig på plass etterpå. Noen ganger holder det bare å stramme disse skruene som holder bridge mot kroppen av bassen.

Det er som sagt ingen garanti for at dette fikser problemet i dette tilfellet, men bare som et eksempel på noe som er feilkilden, og som man kanskje ikke tenker på som grunnen i de fleste tilfeller. Like ofte er det noen som har glemt å koble til jordkabelen, eller at den har ramlet av.

Link to comment
Share on other sites

 • 3 weeks later...

Hvorfor lodder man ikke fast jordingskabelen til strengestolen? Må selvfølgelig slipe på strengestolen for at loddetinnet skal få feste, men da er man jo sikret god kontakt? Eller hva er greia?

Link to comment
Share on other sites

Hvorfor lodder man ikke fast jordingskabelen til strengestolen? Må selvfølgelig slipe på strengestolen for at loddetinnet skal få feste, men da er man jo sikret god kontakt? Eller hva er greia?

Det er jo litt meningsløst å gjøre noe slik noe når det fungerer like greit å bare legge kabelen under stolen ?

Link to comment
Share on other sites

Create an account or sign in to comment

You need to be a member in order to leave a comment

Create an account

Sign up for a new account in our community. It's easy!

Register a new account

Sign in

Already have an account? Sign in here.

Sign In Now
 • Recently Browsing   0 members

  • No registered users viewing this page.
 • Siste aktive tråder

  • Hei,  noen som vet hva denne gitaren er verdt?
  • Hei,  noen som har greie på hva en slik gitar er verdt?
  • Nybegynner her. Arva akkustisk, Ibanez hel-tre fra familie noen genrasjoner tilbake og klimprer, med andre ord nybegynner. Jeg bruker youtube og lærer meg låter jeg liker og det dukker opp spørsmål underveis som jeg ikke vet hvor jeg skal sende. Dermed endte jeg her. Kanskje finner jeg svar eller kanskje kan jeg da spørre og bli klokere=) Målet må bli å oppgradere til elgitar etterhvert da mange av mine favoritt-band har så sjuke gitarsoloer som jeg har sjukt lyst å spille selv! litt hårete mål, men det må til. Gleder meg å bli en del av dette og forhåpentligvis lære av det som står allerde eller fyre av noen merkelige nybegynnerspørsmål som andre i tillegg til meg kan lære av
  • PS, forumet ble egentlig nedlagt for 2 år siden. Av en eller annen merkelig grunn lever det fortsatt, men det er grunnen til at det er ekstremt lav respons her. Utrolig nok havner jeg tilbake her, hver gang jeg googler reviews eller gitarutstyr på norsk. Viser hvor mye historie og kunnskap som ligger lagret her. 
  • Jeg har aldri polert noen av mine gitarer. Tørker de bare av med en bomulsklut ved behov Litt fukt er fint hvis det er mye svette etc på lakken.  Ellers har jeg brukt Dunlop sin lemon oil til å rense ebony og rosentre gripebrett i kanskje 10(+) år? Jeg har kun kjøpt denne flasken, og jeg har fortsatt 1/3 igjen i flasken - har ca 8-10 gitarer til enhver tid. https://evenstadmusikk.no/dunlop/1025860/dunlop-6554-lemon-oil-4oz   Veldig fornøyd. Smører på, venter 1 min - skraper med et gammelt kredittkort - tørker av med bomull-pads og rask runde med tørkepapir for på fjerne overflateoljen. Får vekk det meste av skit på denne måten. Husk at den ikke er til smøring, men til rensing - smører du for mye kan det ha negativ effekt på bånd og inlays. Den etterlatser seg en mørk "behandlet farge" selv ved minimalt med olje, jeg bruker det ca en gang i året per gitar - eller sjeldnere. 
 • http://www.BILDELERstore.co.no

 • Støtt driften av GitarNorge


 • Https://Www.AutoDELER.co.NO
×
×
 • Create New...

Important Information

By using this site, you agree to our Terms of Use.