Web Analytics
Jump to content

Preamp og XLR til JACK


Arachno

Recommended Posts

Heisan folkens. Lurer på en ting her: Får muligens lånt meg en Universal Audio Solo 610 preamp. Til opptak av gitar, og kanskje vokal. Tenkte jeg kunne ta og plugge denne saken rett i lydkortet, som er et Motu 2408. MEN: Preampen har XLR-utgang, og Motu'n har kun JACK-innganger.. Hva gjør jeg? er det bare å få tak i en "XLR til JACK"-kabel, eller trenger jeg noe helt spesielt? ..Fant noe på nettet om "Balanced xlr to unbalanced 1/4", men... :blink: Håper at noen her på forumet kan svare på dette..

Link to comment
Share on other sites

Så sant inngangene på MOTU-en tar i mot balanced jacks, så er det det beste. Uten at jeg vet, så vil kortet gjøre det. Da blir det slik at jacken tar i mot det balanserte signalet fra XLR til T og R, og jord til S.

Når det er sagt, så er det mulig å koble både XLR og jack som både balansert og ubalansert signal. Bare sånn for å gjøre det enklere for deg :)

Så sant kablene du bruker ikke er "hjemmesnekrede", kan du se dette ved å sjekke om jackpluggene er mono eller stereo.

For å være helt helt sikker, trenger du å kikke i manualen til både preampen og lydkortet. En annen mulighet er å bare prøve. Det er ikke noe som går i stykker. Kan du bruke balansert signal, er det å foretrekke, uten at det nødvendigvis er slik at du hører forskjell hvis du har kurante kabler.

Hele mombojumboen koker i korte trekk ned til om signalet sendes over to eller tre ledere, altså om jord brukes som leder eller ikke, sånn enkelt forklart.

Verre er det egentlig ikke, når man snakker om selve lydoverføringen fra enhetene.

Link to comment
Share on other sites

Create an account or sign in to comment

You need to be a member in order to leave a comment

Create an account

Sign up for a new account in our community. It's easy!

Register a new account

Sign in

Already have an account? Sign in here.

Sign In Now
 • Recently Browsing   0 members

  • No registered users viewing this page.
 • Siste aktive tråder

  • Hadde Guitar Rig 3(?) for mange år siden. Prøve alt mulig - ink Amplitube, men syns GR var desidert best og enklest i bruk. Skal teste det nye også   Jeg bruker mest Bias FX of Bias FX2, men sliter litt med latency. Hvilken type PC bruker du, og hvordan er forsinkelsene?  
  • For et år siden kom jeg over programmet Guitar rig 6. De hadde en demo med alle funksjoner bare at man ikke kunne lagre, men fullt brukbar til opptak. Den varte i 30 min, så må man starte programmet på nytt. Jeg hadde demoen i tre måneder før jeg så at de hadde sommersalg og jeg fikk hele programmet til halv pris. 1000.- kroner som var latterlig billig med tanke på hvor mange amps, rack, pedaler og muligheter som var der. Det var over 1200 ferdig innstilte lyder i forskjellige sjangere og man kan lagre de i forskjellige filer. Man kan selvsagt justere de å lagre nye, eller lage egne med alt som finnes. Den har også instillinger for vokal, trommer og mye annet. Nå har Guitarrig 7 kommet med cubersalgspris, men jeg venter til Black Friday eller Cybermonday i håp om å få oppgradert billigere. Det er masse nytt. Her er en video   Her er nettsiden: Native Instruments Guitar rig 7 Og her kan du laste ned demoen: Note: The demo version runs 30 minutes per session, and can then be reopend to try again. Save and Total Recall functions disabled. Du klarer deg lenge med den PS. Dette er ikke ment som reklame, men et godt tips. Jeg tjener ikke noe på det, men den demoen er gratis og verdt å teste...
  • Söker rock projekt i Norge att vara med i och framför allt live gig. All rock/metal är intressant.  Smakprov: www.linkedin.com/in/emlu-music-production-983a92296    
  • Heisann! er det noen som vet verdien på denne?  serienummer: US20048978
  • Via dette så endte jeg istedenfor opp med dette.   
 • http://www.BILDELERstore.co.no

 • Støtt driften av GitarNorge


 • Https://Www.AutoDELER.co.NO
×
×
 • Create New...

Important Information

By using this site, you agree to our Terms of Use.