Web Analytics
Jump to content

2x12 byggetråden!


kis32

Recommended Posts

Ser ut som jeg får skaffet meg en 15w Vox Night Train rørtopp om ikke så altfor lenge. Da er det jo en fordel med et kabinett å kople den til...

Det er jo et eget kabinett i night train "serien" (V112NT) som ligger litt under 2000 kroner. blant annet Palmer, Blackstar og Laney ser jeg har kabinetter til omtrent nøyaktig samme pris. Har prøvd mange forskjellige gitarer, men gløden er ikke like sterk for gitarforsterkere.

Leter med andre ord etter et 1x12 kabinett til under 2000,- som kan fungere godt med Night Train hodet..

Vet ikke hvordan de forskjellige merkene låter, så hvis noen har noen fine setninger for å sammenligne hvordan de forskjellige kabinettene/merkene låter, er jeg takknemlig for det ;)

----------------------------

EDIT:

Døper om tråden til 2x12 byggetråden.

Sløyfa Night Train idèn min, og bestemte meg heller for å bygge meg et 2x12 kabinett for å apare plass..

Her har jeg lyst på både innspill og hjelp. Hvis det er noen andre som også bygger 2x12 kabs, er det bare å slenge seg på og poste bilder.. For bilder skal det bli!

Info lengere nede ja..

Edited by Carlsenth
Link to comment
Share on other sites

Har kikka litt rundt, og det virker som Voxen gir mest for pengene, da med Celestion G12M. Dette elementet er allsidig, selv om det skal mye til for at et element "suger" til en sjanger. Husk også å se brukt, det er alltid lurest.

Link to comment
Share on other sites

Takker for tips. Det som egentlig gjør meg skeptisk til vox kabinett er min tidligere erfaring med combo forsterkerne deres. De låter noe innestengt og litt ullent. Liker jo trykket i bunnen som de virkelig har, men er jo avhengig av litt mer i litt skarphet i diskanten.. Forsterker toppene deres har jeg sansen for.

MEN, hvis det er voxen som virkelig er mest value for money i denne klassen er det vel ikke mye å hente på de andre modellene.

Link to comment
Share on other sites

Et billig og bra kabinett er Ibanez TSA-112C, kjøpte ett i går. Egentlig overrasket over hvor bra det låter, og 1560 kr fra Gitarhuset er jo billig! Ikke så skarp lyd som i V30 , og det vil jeg tro passer godt til NightTrain.

Link to comment
Share on other sites

Det eneste man trenger når man allerede har et kabinett er jo noen treplater.. Tror for min del det er greiere å bygge det om en å selge det og kjøpe nytt. Får såpass lite penger for det at jeg ender opp med nok til å kjøpe et virkelig kjipt 2x12 : D

Link to comment
Share on other sites

Update:

Ser nesten enklere ut å dele det kabinettet jeg har, og bruke den nederste delen + feste en ny topp..

Noen vil nok kalle dette en dårlig idè, men jeg lærer mye av mine feil. Så om det ikke blir superbra, så har jeg i allefall lært noe..

Uansett!

Selv om jeg bygger fra bunnen av, eller bygger det om, må jeg trekke om kabinettet med ett eller annet. Beising, maling eller spraying takker jeg fint nei til. Har lyst til å arbeide litt utenfor boksen, og droppe det vanlige tolex/tweed trekket.

En butikk i nærområdet tar inn masse forskjellige typer stoff med masse psykedeliske mønstre på, så det er selvfølgelig i tankene. Tenker å feste stoffet med spray lim (?). Så kan man smøre/spraye på med et beskyttende lag med et eller annet over, så det ikke slites og revner.

Noen som har noen andre ider som kunne vert stilig å prøve?

Link to comment
Share on other sites

Create an account or sign in to comment

You need to be a member in order to leave a comment

Create an account

Sign up for a new account in our community. It's easy!

Register a new account

Sign in

Already have an account? Sign in here.

Sign In Now
 • Recently Browsing   0 members

  • No registered users viewing this page.
 • Siste aktive tråder

  • Her kan dere høre lyden i gitaren. Jeg spiller uten plekter på en Fender Mustang 2 forsterker    
  • Det @CastorFiber sa. Forskjellene mellom merker som produseres på tilsynelatende samme fabrikker eller i samme land er som oftest to ting: Kvaliteten på delene som brukes, og hvor nøyaktig kvalitetskontrollen er. Generelt er det null poeng i å basere en avgjørelse på hvilken fabrikk et instrument produseres i.   Når det gjelder Morgan generelt så er det vanskelig å si noe objektivt om hva et instrument er verdt, men jeg har testet en del Morgan gjennom årene, og eid minst én Morgan-gitar, og kvaliteten er slett ikke verst, spesielt i nyere tid. Jeg vil ikke personlig sammenligne dem med Harley Benton i alle fall. Så hvis det ikke absolutt må stå Fender eller Gibson på headstock tror jeg de er vel verdt en kikk. Det beste er selvsagt å teste før du kjøper, men de fleste nettbutikker har gode returordninger (som oftest 30 dager fri retur), så risikoen er liten uansett.
  • Hey, Jeg har ikke all verdens erfaring med Morgan gitarer.. men kjøpte nylig en Morgan på Finn av typen "Morgan W420SE". En Parlor-størrelse gitar. Jeg har aldri eid en Morgan-gitar før men har alltid hatt litt fordommer mot de (billig Kina-gitarer  ) Men denne gitaren viste seg å være en fantastisk gitar. Prøver fortsatt å finne ut litt mer om den, men det ser ut til at den er heltre både topp, sider og bunn hvorav sider og bunn er av Mahogny og toppen virker å være gran. Lyden jeg får av denne gitaren er også helt fantastisk både tilkoblet og ikke. Klarer ikke finne tilsvarende den jeg har noe som helst sted så den kan virke å være spesiallaget på noe vis, hvilket ville forklare den høye kvaliteten den virker å ha. Men dersom noen er ute etter en god Morgan vil jeg anbefale denne: https://gitarsenteret.no/morgan-w-420-se.html  
  • Nå skal ikke jeg legge ut noe som helst om min erfaring med Morgan gitarer. Det jeg har noe erfaring med, er at hvis man skal få produsert gitarer i Kina, så er det veldig viktig med "styring fra mottakerlandet", og gjerne også kontroll av varene. Jeg har ikke noe grunnlag til å si noe om kinesiske produsenter på bred skala, men har snakket og hørt erfaring fra flere med slik erfaring, både når det gjelder instrumenter og andre varer. Produsenter av varer i østen har fra tid til annen et litt annet syn på når "man har gjort en god nok jobb", og hva som er akseptable snarveier for å oppfylle produksjon- og kvalitetsmål. Dette er det faktisk skrevet tykke bøker om. Jeg regner med at grunnen til at Morgan har en høyere pris, er at de legger mer penger i å administrere og kontrollere produksjon og vare. Dette er for all del ikke noen fasit, bare min mening.
  • Hei!  Er det noen der ute som har en formening om hva en Gibson SG Standard fra 1971 kan være verdt? Den har et reparert halsbrudd, originale bånd, stemmeskruer, vibrolaen er erstattet med en stop tailpiece, PAF mikker, og er godt brukt.  Mvh Mats
 • http://www.BILDELERstore.co.no

 • Støtt driften av GitarNorge


 • Https://Www.AutoDELER.co.NO
×
×
 • Create New...

Important Information

By using this site, you agree to our Terms of Use.