Web Analytics
Jump to content

2x12 byggetråden!


Carlsenth
 Share

Recommended Posts

Ser ut som jeg får skaffet meg en 15w Vox Night Train rørtopp om ikke så altfor lenge. Da er det jo en fordel med et kabinett å kople den til...

Det er jo et eget kabinett i night train "serien" (V112NT) som ligger litt under 2000 kroner. blant annet Palmer, Blackstar og Laney ser jeg har kabinetter til omtrent nøyaktig samme pris. Har prøvd mange forskjellige gitarer, men gløden er ikke like sterk for gitarforsterkere.

Leter med andre ord etter et 1x12 kabinett til under 2000,- som kan fungere godt med Night Train hodet..

Vet ikke hvordan de forskjellige merkene låter, så hvis noen har noen fine setninger for å sammenligne hvordan de forskjellige kabinettene/merkene låter, er jeg takknemlig for det ;)

----------------------------

EDIT:

Døper om tråden til 2x12 byggetråden.

Sløyfa Night Train idèn min, og bestemte meg heller for å bygge meg et 2x12 kabinett for å apare plass..

Her har jeg lyst på både innspill og hjelp. Hvis det er noen andre som også bygger 2x12 kabs, er det bare å slenge seg på og poste bilder.. For bilder skal det bli!

Info lengere nede ja..

Edited by Carlsenth
Link to comment
Share on other sites

Har kikka litt rundt, og det virker som Voxen gir mest for pengene, da med Celestion G12M. Dette elementet er allsidig, selv om det skal mye til for at et element "suger" til en sjanger. Husk også å se brukt, det er alltid lurest.

Link to comment
Share on other sites

Takker for tips. Det som egentlig gjør meg skeptisk til vox kabinett er min tidligere erfaring med combo forsterkerne deres. De låter noe innestengt og litt ullent. Liker jo trykket i bunnen som de virkelig har, men er jo avhengig av litt mer i litt skarphet i diskanten.. Forsterker toppene deres har jeg sansen for.

MEN, hvis det er voxen som virkelig er mest value for money i denne klassen er det vel ikke mye å hente på de andre modellene.

Link to comment
Share on other sites

Et billig og bra kabinett er Ibanez TSA-112C, kjøpte ett i går. Egentlig overrasket over hvor bra det låter, og 1560 kr fra Gitarhuset er jo billig! Ikke så skarp lyd som i V30 , og det vil jeg tro passer godt til NightTrain.

Link to comment
Share on other sites

Det eneste man trenger når man allerede har et kabinett er jo noen treplater.. Tror for min del det er greiere å bygge det om en å selge det og kjøpe nytt. Får såpass lite penger for det at jeg ender opp med nok til å kjøpe et virkelig kjipt 2x12 : D

Link to comment
Share on other sites

Update:

Ser nesten enklere ut å dele det kabinettet jeg har, og bruke den nederste delen + feste en ny topp..

Noen vil nok kalle dette en dårlig idè, men jeg lærer mye av mine feil. Så om det ikke blir superbra, så har jeg i allefall lært noe..

Uansett!

Selv om jeg bygger fra bunnen av, eller bygger det om, må jeg trekke om kabinettet med ett eller annet. Beising, maling eller spraying takker jeg fint nei til. Har lyst til å arbeide litt utenfor boksen, og droppe det vanlige tolex/tweed trekket.

En butikk i nærområdet tar inn masse forskjellige typer stoff med masse psykedeliske mønstre på, så det er selvfølgelig i tankene. Tenker å feste stoffet med spray lim (?). Så kan man smøre/spraye på med et beskyttende lag med et eller annet over, så det ikke slites og revner.

Noen som har noen andre ider som kunne vert stilig å prøve?

Link to comment
Share on other sites

Create an account or sign in to comment

You need to be a member in order to leave a comment

Create an account

Sign up for a new account in our community. It's easy!

Register a new account

Sign in

Already have an account? Sign in here.

Sign In Now
 Share

 • Recently Browsing   0 members

  No registered users viewing this page.

 • Siste aktive tråder

  • HB eller ikke - da jeg vokste opp på 70 og 80-tallet fantes det mye DRITTGITARER. Altså de rimelige. Tror du skal vært sykt uheldig med en hvilket som helst lavprismerke for å komme NED på det nivået mye av skrotet den gang var på.
  • Jeg har et lite verksted og skrur litt i gitarer, hovesakelig egne og for venner og bekjente men tar litt oppdrag utenom også når jeg har tid og anledning. I den forbindelse har jeg skrudd i en håndfull HB`s. Min erfaring er at de billigste er nettopp det, billige gitarer, men kommer man over 200Euro, er det stort sett gullfine nybegynnergitarer som trenger lite hjelp av meg (i motseting til de billigste hvor QC virker ganske fraværende). Hadde ikke nølt med å anbefale en av disse Suhr-aktige til en nybegynner om man trakter mot mer moderne stuk enn Epi og Sq. Når det er sagt, er man femten og har råd til drømmegitaren, skal man kjøpe drømmegitaren og drite i folk som mener HB er best i hele verden, for det er de ikke   
  • Jeg mener at det ikke er snakk om enten eller, men både og her, selv om jeg kjenner meg igjen. Confirmation bias spiller nok en vesentlig rolle. Og alder. Jeg er jo en nokså moden herremann som vokste opp med status-standarden Fender eller Gibson. Så hadde man temmelig mediokre varianter av dette - supplert med andre merkelige variasjoner fra merker som Vantage, Orpheo, Cimar (Ibanez), Hondo etc. Jeg kan huske at Wing-serien fra Washburn var regnet som annenrangs gitarer på den tiden (i min krets), mens jeg i dag ville ha gitt gode penger for en Eagle eller Falcon. (Yamaha SG-serien, Ibanez Artist-serien popper også opp som kvalitetsalternativer i dag) Jeg _tror_ at kvaliteten på det vi i min tid kalte billig-ræl er betydelig bedre nå til dags. Og det er jo hyggelig at man kan prissette velfungerende instrumenter i antall sixpacks:-)
  • Fikk filt til nut i dag, tester ut filer til spor jeg fikk kjøpt av en velvillig forumitt🙂 samme type filer som jeg har lånt av en kjenning tidligere. Setup er ikke 100 prosent foreløpig, men den er godt spillbar nå.det gjenstår stort sett bare elektronikken på denne nå.edit, må mere filing på den nuten
  • Har sett en god del forskjellige slike sider i det siste. Man må jo være komplett idiot for å gå på noe sånt.
 • http://www.BILDELERstore.co.no

 • Støtt driften av GitarNorge


 • Https://Www.AutoDELER.co.NO
×
×
 • Create New...

Important Information

By using this site, you agree to our Terms of Use.