Web Analytics
Jump to content

Hva skyldes knepplyden i Cubase?


Sorg

Recommended Posts

Har koblet Axe FX 2'en til lydkortet og spiller via Cubase, monitor på et spor der.

Med jevne mellomrom kommer det pop/knepp-lyder. Dette skjer selv om jeg ikke spiller, dvs kun lar gitaren ligge med volumkontrollen på selve gitaren på fullt.

Hvis jeg tar opp er det ikke noe vrengt signal og det er langt fra å lyse rødt.

Link to comment
Share on other sites

Sjekk latency/bufferstørrelse og om du mister synk der. Det pleide å være grunnen hos meg da jeg hadde det problemet.

Takker. Sjekke i kontrollpanel eller i device setup i Cubase?

Jeg har buffer på 256. Input og output latency på 8.29 i Cubase.

Link to comment
Share on other sites

Det finnes jo ikke noe fasit på "hva man skal ha" på disse innstillingene. Skal man få så lav latency som mulig, så må man ha:

-Ryddige og defragmenterte disker, gjerne en egen disk på en egen kontroller til selve lyden

- Godt med minne ledig

- Så få bakgrunnsprogrammer som mulig kjørende. Få vekk skrot som antivirus (stopp den når du spiller inn og napp ut nettverkskabelen), skru av brannmur, få vekk all dritt som ligger og lurer på om du trenger oppdatering (windows update og alle små programmer fra Adobe, kameraprodusenter, scannerprodusenter, skriverprodusenter, skype, messenger, hurtigstart for office, skjermkort og fanden og hans oldemor. Egentlig bør du ha bare Cubase på maskinen. Ferdig arbeid.

Dette er jo noe som er utopi for de fleste av oss, så sant man har en maskin og ikke kan ha en egen maskin til innspilling. En løsning er å lage en egen installasjon på en harddisk, der man har kun DAW-en. Så forandrer man bootrekkefølge når man spiller inn, og booter til "musikkmaskinen". Koster en snau tusenlapp for en ekstra disk. :)

Link to comment
Share on other sites

Det kan "klikke" og "poppe" som bare det selv om CPU står og drar seg. Det det er snakk om, er stort sett I/O- aktivitet, og hva som ligger i kø for å bli skrevet til disker. Det jeg har skrevet i en tidligiere post løser problemet.

Jo større latency man godtar, jo mindre sjans for at problemet oppstår er det.

Vil man forsøke å fikse dette i stedet for å reinstallere, er rådene jeg har gitt gode, faktisk. Videre kan man ha nytte av MKN task explorer, men det er ikke et verktøy for amatører..

Til gjengjeld er det gratis. http://www.mkn-software.de/en/software/desktop/taskexplorer/

Link to comment
Share on other sites

Hm- det følger med et lite program man finner på startmenyen i noen versjoner. Ellers kan det være en funksjon i kontrollpanelet til Asio-driveren på andre versjoner og andre lydkort. Sitter ikke på DAWen nå, så jeg får ikke sjekket.

Hva heter det programmet? Tror jeg prøver det før jeg bruker det avanserte programmet..

Link to comment
Share on other sites

Create an account or sign in to comment

You need to be a member in order to leave a comment

Create an account

Sign up for a new account in our community. It's easy!

Register a new account

Sign in

Already have an account? Sign in here.

Sign In Now
 • Recently Browsing   0 members

  • No registered users viewing this page.
 • Siste aktive tråder

  • Hadde Guitar Rig 3(?) for mange år siden. Prøve alt mulig - ink Amplitube, men syns GR var desidert best og enklest i bruk. Skal teste det nye også   Jeg bruker mest Bias FX of Bias FX2, men sliter litt med latency. Hvilken type PC bruker du, og hvordan er forsinkelsene?  
  • For et år siden kom jeg over programmet Guitar rig 6. De hadde en demo med alle funksjoner bare at man ikke kunne lagre, men fullt brukbar til opptak. Den varte i 30 min, så må man starte programmet på nytt. Jeg hadde demoen i tre måneder før jeg så at de hadde sommersalg og jeg fikk hele programmet til halv pris. 1000.- kroner som var latterlig billig med tanke på hvor mange amps, rack, pedaler og muligheter som var der. Det var over 1200 ferdig innstilte lyder i forskjellige sjangere og man kan lagre de i forskjellige filer. Man kan selvsagt justere de å lagre nye, eller lage egne med alt som finnes. Den har også instillinger for vokal, trommer og mye annet. Nå har Guitarrig 7 kommet med cubersalgspris, men jeg venter til Black Friday eller Cybermonday i håp om å få oppgradert billigere. Det er masse nytt. Her er en video   Her er nettsiden: Native Instruments Guitar rig 7 Og her kan du laste ned demoen: Note: The demo version runs 30 minutes per session, and can then be reopend to try again. Save and Total Recall functions disabled. Du klarer deg lenge med den PS. Dette er ikke ment som reklame, men et godt tips. Jeg tjener ikke noe på det, men den demoen er gratis og verdt å teste...
  • Söker rock projekt i Norge att vara med i och framför allt live gig. All rock/metal är intressant.  Smakprov: www.linkedin.com/in/emlu-music-production-983a92296    
  • Heisann! er det noen som vet verdien på denne?  serienummer: US20048978
  • Via dette så endte jeg istedenfor opp med dette.   
 • http://www.BILDELERstore.co.no

 • Støtt driften av GitarNorge


 • Https://Www.AutoDELER.co.NO
×
×
 • Create New...

Important Information

By using this site, you agree to our Terms of Use.