Web Analytics
Jump to content

Hva skyldes knepplyden i Cubase?


Sorg
 Share

Recommended Posts

Har koblet Axe FX 2'en til lydkortet og spiller via Cubase, monitor på et spor der.

Med jevne mellomrom kommer det pop/knepp-lyder. Dette skjer selv om jeg ikke spiller, dvs kun lar gitaren ligge med volumkontrollen på selve gitaren på fullt.

Hvis jeg tar opp er det ikke noe vrengt signal og det er langt fra å lyse rødt.

Link to comment
Share on other sites

Sjekk latency/bufferstørrelse og om du mister synk der. Det pleide å være grunnen hos meg da jeg hadde det problemet.

Takker. Sjekke i kontrollpanel eller i device setup i Cubase?

Jeg har buffer på 256. Input og output latency på 8.29 i Cubase.

Link to comment
Share on other sites

Det finnes jo ikke noe fasit på "hva man skal ha" på disse innstillingene. Skal man få så lav latency som mulig, så må man ha:

-Ryddige og defragmenterte disker, gjerne en egen disk på en egen kontroller til selve lyden

- Godt med minne ledig

- Så få bakgrunnsprogrammer som mulig kjørende. Få vekk skrot som antivirus (stopp den når du spiller inn og napp ut nettverkskabelen), skru av brannmur, få vekk all dritt som ligger og lurer på om du trenger oppdatering (windows update og alle små programmer fra Adobe, kameraprodusenter, scannerprodusenter, skriverprodusenter, skype, messenger, hurtigstart for office, skjermkort og fanden og hans oldemor. Egentlig bør du ha bare Cubase på maskinen. Ferdig arbeid.

Dette er jo noe som er utopi for de fleste av oss, så sant man har en maskin og ikke kan ha en egen maskin til innspilling. En løsning er å lage en egen installasjon på en harddisk, der man har kun DAW-en. Så forandrer man bootrekkefølge når man spiller inn, og booter til "musikkmaskinen". Koster en snau tusenlapp for en ekstra disk. :)

Link to comment
Share on other sites

Det kan "klikke" og "poppe" som bare det selv om CPU står og drar seg. Det det er snakk om, er stort sett I/O- aktivitet, og hva som ligger i kø for å bli skrevet til disker. Det jeg har skrevet i en tidligiere post løser problemet.

Jo større latency man godtar, jo mindre sjans for at problemet oppstår er det.

Vil man forsøke å fikse dette i stedet for å reinstallere, er rådene jeg har gitt gode, faktisk. Videre kan man ha nytte av MKN task explorer, men det er ikke et verktøy for amatører..

Til gjengjeld er det gratis. http://www.mkn-software.de/en/software/desktop/taskexplorer/

Link to comment
Share on other sites

Hm- det følger med et lite program man finner på startmenyen i noen versjoner. Ellers kan det være en funksjon i kontrollpanelet til Asio-driveren på andre versjoner og andre lydkort. Sitter ikke på DAWen nå, så jeg får ikke sjekket.

Hva heter det programmet? Tror jeg prøver det før jeg bruker det avanserte programmet..

Link to comment
Share on other sites

Create an account or sign in to comment

You need to be a member in order to leave a comment

Create an account

Sign up for a new account in our community. It's easy!

Register a new account

Sign in

Already have an account? Sign in here.

Sign In Now
 Share

 • Recently Browsing   0 members

  • No registered users viewing this page.
 • Siste aktive tråder

  • Godt tenkt! Ofte fint å bli kvitt en del ting "rimelig" så lenge andre kan gi det et nytt liv  
  • Jeg studerer nå på lyd og musikkproduksjons-linjen i Oslo. Jeg har en del ting å si om linjen, men hovedsakelig er det det at: - Nivået på de andre elevene suger, som er veldig dumt når ALT man får er gruppeoppgaver. (altså ingen en til en undervisning.) Dette har jo selvsagt å gjøre med at det ikke er noen krav for å kunne gå der (Noe jeg syns de burde endret på). Du ender mest sansynelig opp med å gå klasse med mange kriminelle som stjeler utstyr og så stikker av når skolepengene skal betales en måned etter at du starter - anbefaler IKKE å gå der om du gikk musikklinjen, da lærer man ikke noe nytt (unntatt tekniske greier). Det er ille fordi man kan ende opp med å vite mer teori enn lærerne der. Igjen også, ikke verdens beste lærere. Når du først har en god lærer, så trår de til permisjon fordi dems egt. jobb ble viktigere og de ditcher på Noroff i et halvt år. - Det er DYRT! Å ta en bachelor der krever at du ender opp med 400k i lån. Dette er ikke i beregning med de 120k EXTRA  hvert år for å ha et sted å bo og penger til å leve. Jeg tenker nå bare å ta ett, men ender fortsatt opp med 120k i lån, pluss 120k i å ha bodd ett sted. - Lokalene er fine og lyd-utstyret du får leid er ganske nice, så det er nå det. Hvis du er flink til å bruke studiene selv og lærer deg selv mye på tiden, som ikke har undervisning, så kan man få noe ut av det. Men igjen- nå tror jeg egt. ikke Noroff er så veldig imponerende å ha på CV-en sin, grunnet det ugudelige ryktet skolen har. Jeg så mye reklame om at skolen garanterer jobb før ferdig skolegang, men ingen av disse kan gjelde lyd og musikkproduksjon. Det kan bare ikke være. - Man kan utnytte lokalene og ta betalt for å spille inn for enkelt personer. Noroff lærerne bryr seg ikke litt, for de oppfordrer deg faktisk til å ta med andre musikere til å spille inn musikk. Men dette innebærer at du klarer å få kontakter og folk som kan tenke seg dette. Jeg sliter med kontakter, nå som Oslo er en helt ny by for meg. Kjenner jo ingen her. Jeg satser på ordentlig studier neste år, på musikkhøgskolen eller UIO. Begynte bare så jeg hadde noe å gjøre på dette året, ettersom jeg var får sen å bestemme med på høyere studier etter fristen gikk ut.  Konklusjon- Noroff lyd og musikk- er bare sykt dyre lokaler man alltid har tilgang på, og lite til ingen læring- hvis du gikk musikklinjen.
  • Ok. Tusen takk før svare. Legger den ut for 800kr så får den forhåpentligvis et nytt hjem😁
  • Du bør nok ikke ha veldig høye forventninger. Ser det ligger et par ute på danske sider, samt noen nettauksjonssider har solgt. Prisene ligger på godt under 1000 danske.
  • Hei. Er ny her inne så det er mulig jeg legger dette ut i feil forum. Men det jeg lurer på er hva verdien på en gitar jeg har arvet er.  Merket er Santana å model nr er 1570 laget i Japan. Ingen synlige skader så pent brukt. Kan absolutt ingen ting om gitarer sjenerelt så ønsker å selge den til noen som kan ha bruk for denne istedenfor at den skal samle støv legger ved et bilde av den.
 • http://www.BILDELERstore.co.no

 • Støtt driften av GitarNorge


 • Https://Www.AutoDELER.co.NO
×
×
 • Create New...

Important Information

By using this site, you agree to our Terms of Use.