Web Analytics
Jump to content

Tips til billig mikrofon (usb?)


Concker

Recommended Posts

Heisann.

Har leket litt med tanken på å prøve og faktisk produsere noe musikk..

i starten bare spille noen div riff, så legge på litt basic trommer osv senere.

Har drevet å lekt meg litt med og bare bruke mikrofonen på headsettet mitt (Sennheiser PC360) gjennom audacity, Også prøvd litt med Boss RC3 pedalen jeg har, men blir så veldig mer distorta lyd kontra det jeg hører med mine egne ører.. så likte ikke det noe særlig.

Funger jo helt ok etter litt tweeking, men mangler noe bass og mids, samt den takler ikke høyere volume nivåer.

Men ja, jeg trenger ikke noe super avanserte og ikke minst dyre greier da dette er bare for litt morro hjemme og evt youtube om noe ut av det.

Har heller ikke noe mikser eller slikt utstyr så da tenkte jeg at en usb mikrofon hadde vært greit.

De viktigste kriteriene jeg ønsker meg:

-Den skal klare uten veldig mye software og jobb ta og komme så likt den lyden som jeg selv hører med mine ører.. må vel gå ann og få noe som ligger i nærheten vertfall?

-Fattig som jeg er så vil jeg helst at den ligger på max 500kr da dette blir bare for litt morro og ikke super seriøst. Kan veldig gjerne ligge under dette også, som nevt trenger jeg ikke noe veldig avanserte greier.

-Den må klare og ta opp "rein" lyd selv på et greit volume, nå spiller jeg ikke på noe enorme marshall stacks, men en søt liten 9w tweed champ clone med 10" element, så kan si et volume som er høyt men ikke ubehagelig i edru tilstand :)

Skader heller ikke om det er mulig å få med noe form for mini stativ til å stå forand en amp, men kan alltids ordne til noe her selv.

Så tips hadde vært fint da jeg har 0 peiling på dette.

Bestilling fra utlandet er heller ikke problem, men helst 500kr og enda bedre under dette ink frakt.

Takk!

Link to comment
Share on other sites

Vel, du har jo ganske strenge krav og pris, så du kan nok ikke forvente og bli superhappy med en mic til 500 kr :) en mic' trenger en preamp for å fungere, om det ikke er usb-drevet. dette trenger du lydkort til, og dette igjen gjør det umulig å presse prisen under 500. sjekk ut merker som Behringer, de har mange finfine greier..

Kan dette være noe? http://www.sound1.com/portal/asp/produktdetalj1.asp?Produkt_ID=5814

Den er jo dyrere, men men...

Link to comment
Share on other sites

Haha, du har jo en Mustang og den har egen USB-utgang. Da kobler du jo bare den rett inn i Pc-en og får kvalitetslyd! :D

Det blir langt fra kvalitets lyd.. får masse distortion i forhold til hva man egentlig hører, samt skulle likt og tatt opp tweed ampen også..

Link to comment
Share on other sites

Spar heller opp litt ekstra spenn, kjøp deg en vanlig Behringer-mikrofon (låter veldig greit), og et enkelt lydkort med mikkpreamp. Da kan du bruke mikrofonen til andre ting etterhvert også :) Samt plugge gitaren rett i lydkortet og kjøre f.eks. Guitar Rig, noe som er den desidert letteste måten å få god lyd på til enkle opptak.

Link to comment
Share on other sites

Create an account or sign in to comment

You need to be a member in order to leave a comment

Create an account

Sign up for a new account in our community. It's easy!

Register a new account

Sign in

Already have an account? Sign in here.

Sign In Now
 • Recently Browsing   0 members

  • No registered users viewing this page.
 • Siste aktive tråder

  • PS, forumet ble egentlig nedlagt for 2 år siden. Av en eller annen merkelig grunn lever det fortsatt, men det er grunnen til at det er ekstremt lav respons her. Utrolig nok havner jeg tilbake her, hver gang jeg googler reviews eller gitarutstyr på norsk. Viser hvor mye historie og kunnskap som ligger lagret her. 
  • Jeg har aldri polert noen av mine gitarer. Tørker de bare av med en bomulsklut ved behov Litt fukt er fint hvis det er mye svette etc på lakken.  Ellers har jeg brukt Dunlop sin lemon oil til å rense ebony og rosentre gripebrett i kanskje 10(+) år? Jeg har kun kjøpt denne flasken, og jeg har fortsatt 1/3 igjen i flasken - har ca 8-10 gitarer til enhver tid. https://evenstadmusikk.no/dunlop/1025860/dunlop-6554-lemon-oil-4oz   Veldig fornøyd. Smører på, venter 1 min - skraper med et gammelt kredittkort - tørker av med bomull-pads og rask runde med tørkepapir for på fjerne overflateoljen. Får vekk det meste av skit på denne måten. Husk at den ikke er til smøring, men til rensing - smører du for mye kan det ha negativ effekt på bånd og inlays. Den etterlatser seg en mørk "behandlet farge" selv ved minimalt med olje, jeg bruker det ca en gang i året per gitar - eller sjeldnere. 
  • Her var det jo overveldende mye respons  Uansett, jeg tenker jeg ender opp med MusicNomad Guitar One og mikrofiber til gitarkroppen, og satser på at det holder i første omgang. Så får man heller se senere, kanskje det ikke trengs mer enn det Så har jeg tre forskjellige rengjøringsartikler til gripebrettet, blir vel å teste D'Addario (Planet Waves?) Lemon Oil snart. Dette skal bli veldig interessant, har aldri prøvd å skikkelig rengjøre et rosewood fretboard før
  • Hei, jeg har nylig oppdaget PRS. Startet dette eventyret med en SE Standard 24 (fra 2018, tror jeg det er), som, imo, er en grei gitar. Det blir nok flere PRS etterhvert Kan også opplyse om at jeg har solgt alle Ibanezene jeg hadde, så jeg er vel muligens ikke noen IbanezFanatic nå.. Uansett, generelt når det gjelder rengjøring så kan det vel holde med å tørke av med en (fuktig?) mikrofiberklut, men har noen noe tips til hva man kan polere med? For å få bort riper og swirls. Skjønner forskjellige PRS har forskjellig finish men noen som har noen generelle råd? Og kan man bruke vanlig carnauba bilvoks (evt hybridvoks) på gitaren? Eller er det noe man skal holde langt borte? Ja, jeg vet det finnes et PRS rengjøringssett.. Og ja, jeg vet hvordan man bruker Google 👍
  • Det er dog vanlig Studio med gloss lakk og humbuckere. Usikker på hva p90s og faded finish har å si.
 • http://www.BILDELERstore.co.no

 • Støtt driften av GitarNorge


 • Https://Www.AutoDELER.co.NO
×
×
 • Create New...

Important Information

By using this site, you agree to our Terms of Use.