Web Analytics
Jump to content

Angående watt...


Gjesp-o-rama

Recommended Posts

Hei hei, første gang på forumet her, og har et enkelt spørsmål :P

Min gitar forsterker har 60 watt (en Roland Cube 60 for å være nøyaktig) som eg bruker til å øve med, no har det seg slik at eg har hørt at til øving på rommet sitt ol lønner det seg med mindre watt, mens de større brukes helst til spillerjobber selvfølgelig. Hvorfor er det slik, og går eg "glipp" av noe med så kraftig forsterker når eg ikkje kan spille på høgt nivå? Rett meg hvis eg har feil.

Takk for svar! ^^

Link to comment
Share on other sites

Du har en transistorforsterker og da er det alltid en fordel med stor utgangseffekt uansett bruksområde. Det du tenker på gjelder stort sett bare rørforsterkere - greia er at man med en rørforsterker med lavere utgangseffekt fortere oppnår forvrengning i utgangsrørene (noe man gjerne ønsker) Man kan si at rørforsterkere låter bedre når de får "kjørt seg litt," derav altså denne teorien om at små utgangstrinn er bedre for hjemmebruk osv.

Hvor mye man nå skal legge i dette kan man vel diskutere. Noen rørforsterkere med store utgangstrinn låter også helt utmerket på relativt lavt volum, så dette med lav utgangseffekt for hjemmebruk er slett ingen fasit, eller nødvendighet. En liten 5watter vil f.eks aldri ha den bunnen og massiviteten i tonen en 50-100 watt rørforsterker med 2 eller 4 høyttalere har (også på lavt volum)

Link to comment
Share on other sites

Create an account or sign in to comment

You need to be a member in order to leave a comment

Create an account

Sign up for a new account in our community. It's easy!

Register a new account

Sign in

Already have an account? Sign in here.

Sign In Now
 • Recently Browsing   0 members

  • No registered users viewing this page.
 • Siste aktive tråder

  • Da kom pickupen fra Skottland også, en 1956 Höfner 1505 GR som ble solgt som ekstrautstyr fra Höfner i sin tid. Originalt hadde de 3 meter kabel, men her var kabelen kutta, så jeg skjøta den og satte i jack-input i gitarkroppen "nede til høyre." Innebygd volumbryter som ikke skrapa, og fungerer - så det var grunnen til at det ble denne. Så slipper man potter og flere hull og mer lodding. En forsiktig singlecoil, under 5 Ohm, så man må ta ned mastervolumen på Vox'en før man kobler inn en av Ibanezene 😉 Gitaren er fra 1959, det sto håndskrevet inne i lokket (fant det med speil, lommelykt og mobilkameraet) 19.2.59. Litt uheldig med dremelen da jeg kappa ut hakk i plekterbrettet, men men. Tok mål med brettet på, så måtte jeg flytte festene litt for å få spikrene dypere inn i hullene så brettet skulle sitte fast. Men det har sin egen sjarm det også. Da gjenstår det tidsriktig bridge, og samtidig polere opp bånd og rengjøre og muligens olje inn gripebrettet. Bestefars gamle gyngehest som jeg også har overtatt, og kabel fra PA-høyttaleren skjemmer bildet, men man ser helheten med pickupen likevel.
  • Jeg har en Peavey Valveking røramp. men plutselig virker ingen knapper, hverken volum eller tone kontroller. Men det er fortsatt lyd i den? Hva er feil? noen tips fra dere mottaes med takk. mvh Jan .  
  • Dette ble omsider greit, bestefars gamle (1958?) Höfner 455/S. Fikk lima halsen i vinter, har fått på ei midlertidig bridge, og den er rett i halsen og lettspilt. 010 Flatwoundstrenger. Venter nå på en 1956-modell floating pickup fra de britiske øyer, en 1505 GR med volumkontroll som spikres fast i gripebrettet. Plekterbrettet er også britisk og kosta sitt, men ble pent. Prøver å få tak på en bridge som ser ut som den originale, men det er lengre mellom de. Denne bridgen var dog lett å intonere, da det er bånd-biter som sitter i smale spor, og de kan tas løs og flyttes.
  • Hei, Jeg har ett Line 6 Relay G50 system men har klart å miste senderen. Line 6 TBP12 Noen som har en de vil kvitte seg med?
 • http://www.BILDELERstore.co.no

 • Støtt driften av GitarNorge


 • Https://Www.AutoDELER.co.NO
×
×
 • Create New...

Important Information

By using this site, you agree to our Terms of Use.