Web Analytics
Jump to content

Stemming av piano i Oslo


Pledrik

Recommended Posts

  • 1 month later...
  • 2 weeks later...

Du har ikke lekt med tanken om å "grovstemme" det selv først? Eldre piano som har stått ustemt lenge trenger ofte å stemmes opp relativt først for så å "sige" litt i etterkant. Har selv nylig hentet et eldre, ustemt piano. Har nå bestilt en enkel stemmehammer og dempeutstyr fra e-bay. Tar det hele som et "learning by doing-prosjekt"!

Vil nok ikke anbefale det jeg har tenkt å gjøre dersom du har et verdifullt piano. Da bør nok en autorisert pianostemmer ta seg av jobben.

Link to comment
Share on other sites

Vel, tanken slo meg men er veldig usikker på om dette er lurt? Pianoet er ikke verdifullt, men det er veldig kult (er et lite stuepiano fra Forenede Pianofabrikker / Oslo i flammebjerk) og har ikke så lyst til å herpe det. Vi får se hva stemmeren får til:)

Link to comment
Share on other sites

  • 3 weeks later...

Har du prøvd å lære selv å stemme Pianoet med stemme gaffel etc? fins sikkert mange videoer på..

Det tror jeg rett og slett bare er å glemme desverre. (Kjenner noen som får det til, men er jo ikke noe for oss "vanlige" gitarister) Vanvittig vanskelig å stemme et piano skikkelig. Det er bedre å jobbe 3-4 timer ekstra for å betale for en stemmer enn å bruke en drøy uke på å ødelegge et piano. ;)

Link to comment
Share on other sites

Er nok veldig enig med Morten her, gitt. Fikk rask og hyggelig tilbakemelding fra H&B som sa at pianoet mitt er av en kvalitet og epoke som gjør det usikkert om det lar seg stemme (er vel en pen måte å si at det er crap på :( ), og han ba meg sjekke kammertonen for å se hvor galt det er. Har nå funnet ut at det ikke er veldig langt unna, og håper de kommer ila kort tid for å fikse. Begynner å bli litt lei av at alle kattene i nabolaget kommer løpende når jeg spiller:)

Link to comment
Share on other sites

Create an account or sign in to comment

You need to be a member in order to leave a comment

Create an account

Sign up for a new account in our community. It's easy!

Register a new account

Sign in

Already have an account? Sign in here.

Sign In Now
  • Recently Browsing   0 members

    • No registered users viewing this page.
×
×
  • Create New...

Important Information

By using this site, you agree to our Terms of Use.