Web Analytics
Jump to content

Modding og coil split, HSS Strat


Recommended Posts

Har en HSS strat jeg ønsker å modde litt, nærmere bestemt å splitte humbuckeren og kjøre tonekontroll på alle pickupene. Ikke midterste tonekontroll som mastertone. Tenkte på en push/pull pot som deles av neck/ humbucker og en treveis mikroswitch til å splitte humbuckeren med.

Antar at en push/ pull pot funker som en tonekontroll i begge posisjoner? Trenger jeg en separat kondensator til poten? Noen praktiske problemer med å gjøre det slik?

Har også et annet spørsmål:

Har en 70-talls japansk strat med mahognikropp og lønnehals, og med vintage pickups blir den svært hot i bridge, noe a la Texas Special. Har tenkt å koble bridge til tonepot på neck for å kontrollere tonen, men er det hensiktsmessig å også bruke en toveis miniswitch for bypass av tonepoten? Blir det noen lydforskjell på bridge når poten er på maks og tilkoblet neck kontra bypass?

Edited by Ichi
Link to comment
Share on other sites

Bypass kontra "poten på fullt" vil ikke gi deg noen praktisk forskjell i lyd. Slik sett er det bortkastet, så sant du ikke er ute etter å "kaste av og på diskant" i en fei. Jeg synes kanskje dette er en unødvendig modifikasjon.

Forøvrig er vel egentlig coilsplit på den andre gitaren og endring av virkemåte på tonekontroller to adskilte operasjoner som ikke nødvendigvis henger sammen, bortsett fra at det er praktisk å gjøre begge endringene samtidig.

Coilsplit er såre enkelt, lodd en av de to lederne fra pickupen til hver sin pol på switchen, og send en av dem til jord ved hjelp at en kortslutningskabel til jord. Skal du være nøye, kan du jo måle deg fram til at det er coilen som er nærmest bridge som er aktiv. Lydforskjellen er i praksis veldig liten.

Link to comment
Share on other sites

Takker for svar!

Har lite praksis med livespilling på gitar, så jeg tenkte evt hvis man spiller rytme med neck og solo med humbucker, da kan det være praktisk med en switch hvis diskanten på neck er rullet av. Er vel forsåvidt bare en vanesak å slå over venderen og vri på tonekontroll i stedet for å slå over switch...

Jeg aner ikke hvordan lyden er på coilene på humbuckeren, men tenkte en treveis split med full rulle på 1, nord på 2 og sør på 3. Måtte polvende humbuckeren da jeg installerte nye single coiler nylig, så det kan vel også spille inn? Må nok splitte og teste før jeg vet om det er noe vits i, evt. en toveis switch med den som høres best ut. Men det jeg faktisk kan gjøre her er kutte ut push/ pull pot, koble tonekontrollen til humbuckeren via neck på venderen, og bruke en treveis miniswitch som splitter humbuckeren?

Link to comment
Share on other sites

Da lodda jeg en ledningstump fra neck til bridge på venderen, og det funker som det skal. Veldig greit med tonekontroll, fant ut at potene var 500k. Bytta også strenger fra 010 til 011, og det utgjorde en enorm forskjell i hvordan gitaren oppfører seg. Alt ble veldig tight, holder både stemming bedre og tremoloen drar seg lettere på plass. Virka litt flimsy fra før. Mahognien har en dyp klang som gjør at strengene høres ut som 012 samtidig som den gir mye treble.

Link to comment
Share on other sites

OK jeg fant denne:

http://www.seymourdu...p?schematic=ssp

Farger på lederne er her:

http://www.seymourdu...tic=color_codes

Men jeg forstår framdeles ikke hvordan dette funker. På en on/on/on switch, hvordan virker polene når man switcher? Hvilke er aktive i hvilken posisjon? Jeg antar posisjon 1 med serie humbucker er switch opp, og parallell switch ned.

Her er en switch jeg fant:

swm2connections.jpg

I følge SD sitt diagram vil det jo ikke bli kobling med jord eller vender i posisjon 1 eller 2, kun i pos 3... eller er det egen jordkabel, alstå en femte kabel?

Håper at noen gidder å svare.

Edited by Ichi
Link to comment
Share on other sites

Den switchen du fant, er ikke den vanligste typen, og som diagramet er basert på. En "vanlig" switch vil ha kontakt mellom a0 og a1 i pos 1 likt med B, være av i pos 2 og ha kontakt mellom a0 og a2, samt mellom b0 og b2

Du skal ha en dobbel vender med bare to posisjoner, og så følge skjemaet til SD.

Link to comment
Share on other sites

Står jo vitterlig on/on/on toggle på diagrammet (eller kun serie/ parallell med push/ pull pot). Hvordan får jeg to splitter og en serie med en toveisswitch?

Fant også et likt diagram hos Guitar Electronics og henvisning til switchen, en standard 3-veis DP3T med samme koblinger som i posisjonene vist ovenfor. Forstår framdeles ikke logikken bak flowen, men jeg får bare å prøve å koble det slik. :D

Link to comment
Share on other sites

Create an account or sign in to comment

You need to be a member in order to leave a comment

Create an account

Sign up for a new account in our community. It's easy!

Register a new account

Sign in

Already have an account? Sign in here.

Sign In Now
  • Recently Browsing   0 members

    • No registered users viewing this page.
  • Siste aktive tråder

  • http://www.BILDELERstore.co.no

  • Støtt driften av GitarNorge


  • Https://Www.AutoDELER.co.NO
×
×
  • Create New...

Important Information

By using this site, you agree to our Terms of Use.