Web Analytics
Jump to content

Truss rod problemer


philip lauritzen

Recommended Posts

Prøvde å justere truss rodden da strengene skurrer litt på frettene da jeg spiller (jada, jeg har nok press på strengene) men enten hvor hardt jeg strammer den til, eller hvor slarkt skruen sitter er det absolutt ikke noe forskjell på bøyelsen på halsen! Hva kan dette være? Rimelig ny gitar, Morgan cg10 dlx wr. Forresten veldig god gitar for pengene til en nybegynner, enkel og bruke og alt, fin lyd, men jeg må trekke ned på at lakken nærmest detter av bare du er nær den!

Link to comment
Share on other sites

Du kan prøve å slakke trussrodm skruen helt, gjerne løfte broa/vibben noe og la den ligge slik over natta eller noe, og se om det hjelper...

(er du sikker på at halsen har for lite svai, og at det ikke er broa som er for lav?)

Edit. Bomma da jeg trodde det var elgitar. Gjør du det enkelt så bygger du opp strengehøyden ved broa (den plastbiten som strengene ligger over nede på kroppen) med noen plastbiter.

Edited by hkurt
Link to comment
Share on other sites

Trussrodden kan vare skummel den ...

På noen gitarer må man "hjelpe til litt" då man strammer ! Ie. Du "bøier" halsen førsiktigt før du strammer ... Men siden du nevner at strengene skurrer så er det vel snakk om "slakking" av trussrod ...

Noen tips :

- Var tålmodig ! Ie. stramme/slakke litt, vent litt til treverket får "lagt seg" o.s.v ...

- Ikke bruk "glavåld" !!!

- Hvis situsajonen virker helt håpløs : Pakk ned gitarn og ta en pause ! 'In the heat of the battle' kan man fort, i ren desperasjon, forverre tingens tilstand (been there, done that ...)

Hvis gitarn er kjøpt ny hos forhandler så er jo det beste å ta turen innom å få hjelp & tips med justering ...

Link to comment
Share on other sites

Hvis du har løsnet truss-rod skruen/mutteren helt så gir ikke halsen etter mer enn hva den gjør nå. Det er det veldig lite å gjøre med og egentlig ikke så unormalt på en gitar som ikke har relativt tykke stålstrenger.

Hvor stor avstand har du mellom toppen av det syvende båndet og undersiden av den mørke E strengen når du fretter første og siste bånd? (bruk en capo på første bånd f.eks)

Link to comment
Share on other sites

Hvis du bokstavelig talt har 0,0mm mellomrom mellom streng og 7'ende bånd når du fretter første og siste bånd kan ikke halsen justeres til en veldig svak bue, slik den bør.

Jeg vil si du har grunn til å bytte gitaren, men la en flink teknikker se på saken først. Det kan jo tenkes at du har leifet litt her..

Synd du ikke hørte på rådene om å handle lokalt, samt å få gitaren justert i din tidligere post. Da hadde det vært enklere å få god og ikke minst gratis hjelp nå. Men Morten og Co på Backstage er jo utpreget hyggelige folk, så hjelpen er vel innen rekkevidde tenker jeg.

Link to comment
Share on other sites

Create an account or sign in to comment

You need to be a member in order to leave a comment

Create an account

Sign up for a new account in our community. It's easy!

Register a new account

Sign in

Already have an account? Sign in here.

Sign In Now
 • Recently Browsing   0 members

  • No registered users viewing this page.
 • Siste aktive tråder

  • Jeg liker ferske strenger og bytter gjerne når jeg må, til Ernie Ball eller DA som er reimeligere.  Spiller ikke live eller i band lenger, men vet om et par som spiller mye mer enn meg og verdsetter den ekstra kosten med Elixir for å slippe å bytte så ofte. Går litt på bekostning av lyd, da Elixir har "mindre klang" i seg men til gjengjeld varer lenger.
  • Takk. Mener å huske at Elixir ble regnet som å være best blant mange.. Men hvordan er synes å dette nå? Og dersom man f.eks spiller en del live og bytter strenger ofte så har det vel mindre å si eller?
  • Det er ikke lenge siden en 25 - bulk kostet 12-1300,- hos Evenstad. Den svake krona og prisstigning generelt, har sannelig gjort seg gjeldende.
  • Hei søker vokalist til Calzada, vi hører til i Stavanger.  spiller rock for det meste 
  • Det må du forvente, men prisene har vært betydelig lave når de har tilbud, selv med moms og frakt etc. Men det må du undersøke og ta en totalvurdering på. Spesielt nå som dollarkursen er dårlig, mot NOK. Skal du handle i Norge, må du bare følge med på hva de har av tilbud på de forskjellige nettbutikker/butikker og handle deretter. Det hender det er tilbud på f.eks spesifikke merker, eller "bundle packs".  Vi hadde Strenger.no før som leverte gode priser, men de ble lagt ned.  Her er f.eks 65-69kr per pakke, det mener jeg er helt innenfor. Du finner sikkert flere lignende tilbud til tider. https://evenstadmusikk.no/d-addario/1084076/d-addario-exl110-b25-bulkpakke-25-stk-010-046-pakke-med-25-stk-exl-110?gad_source=1&utm_source=daisycon&utm_medium=affiliate&utm_campaign=daisycon_Onlinepriser.no https://www.musikkhuset.no/products/daddario-exl110-b25-010-046-bulk-25-set?gad_source=1&gclid=Cj0KCQjwpNuyBhCuARIsANJqL9Oid7wNzTU4xgLnLVllxOStnwHxS9wGBKVbHsHRQ3-f9rLxRdLZxtoaAmciEALw_wcB   Ellers kan jeg anbefale Ernie Ball strenger. De er ofte rimeligere hvis du benytter standard-størrelser - men har like god kvalitet som andre "gode strenger".  https://evenstadmusikk.no/ernie-ball/1009722/ernie-ball-eb-2221-regular-slinky-010-046?gad_source=1&gclid=Cj0KCQjwpNuyBhCuARIsANJqL9OfpfJAOtjW1PJjdIAvs6CT9CT-A9EJJeulO5OVlYeEllFcn3AGszgaAjfmEALw_wcB
 • http://www.BILDELERstore.co.no

 • Støtt driften av GitarNorge


 • Https://Www.AutoDELER.co.NO
×
×
 • Create New...

Important Information

By using this site, you agree to our Terms of Use.