Web Analytics
Jump to content

Hvordan inkorporere innflytelser fra andre genre inn i musikken din?


Chondrin
 Share

Recommended Posts

Hei!

Med bandet mitt er vi nå midt i sangskrivningsprosessen, men jeg føler vi mangler noe. Jeg har tenkt tanken på å inkorporere elementer fra type folkemusikk, siden jeg alltid har hatt en kjærlighet til metalband som har folkemusikkinnflytelser (eksempelvis Ensiferum og Eluveitie). Problemet mitt er: Hvordan få det til?

Mine teoretiske kunnskaper strekker seg ikke akkurat langt, så kan det være derfor jeg sliter med å få det til?

Link to comment
Share on other sites

Du må ha hørt en del på folkemusikk for å kunne skrive det selv. Begynn med å studere grep, skalaer og melodi i folkemusikk, lag små meloditemaer og inkorporer temaer, typiske grepsrekker og melodier i låtene. Du vil finne ut at europeisk folkemusikk har svært mange fellestrekk. Irsk, norsk og svensk folkemusikk er vel de letteste å ta til seg.

En av mine favorittlåter er "Berserkergang" med Einherjer, svært sterke elementer av norsk folkemusikk i den låten. Fantastisk musikk! Blant andre av mine favoritter med folkemusikkinspirasjon er In Extremo og Nordman. Hør og lær! :D

Link to comment
Share on other sites

  • 1 month later...

Eksperimenter med høy og lav septim i både dur og moll. Prøv å bruk kvinter og kvarter mye, feks som pedaltoner.

Septim er det syvende trinnet i skalaen / akkorden. I en C-dur skala vil en høy septim være en H, mens en lav er en B. I A-dur vil en høy være G#, og en lav G osv.

Link to comment
Share on other sites

  • 3 weeks later...

To innfallsvinkler:

1) Kitsjfolk, dvs. bruk ting som folk som ikke hører på folkemusikk assosierer med folkemusikk. Orgelpunkt («pedal»), kvinter, lydisk skala (forstørra kvart), tung downbeat, pauker og litt småhyling, så er du i gang.

2) Folkefolk, dvs. bruk noe som faktisk er folkemusikk. Aller først, velg en type folkemusikk. Setesdalen, Gudbrandsdalen, Värmland eller Dalarna? Tysk, irsk, russisk, polsk? Galisisk, rumensk, siciliansk? Gambisk, afghansk, japansk? Bruk så et par år på å skjønne den valgte typen og forsøk å spille noe sjøl. Når det er gjort, kan du lage metallegeringa.

Link to comment
Share on other sites

Den beste metoden for å få til dette er å plukke de tingene du liker. Ta låter fra banda du liker og lær dem med dine egne ører. Å plukke mer tradisjonell folkemusikk er nok også smart. Det finnes ingen hokus pokus snarvei ved å lære skalaer osv. Bare vær tålmodig så kommer du til å finne ut av det.

Link to comment
Share on other sites

Create an account or sign in to comment

You need to be a member in order to leave a comment

Create an account

Sign up for a new account in our community. It's easy!

Register a new account

Sign in

Already have an account? Sign in here.

Sign In Now
 Share

  • Recently Browsing   0 members

    • No registered users viewing this page.
×
×
  • Create New...

Important Information

By using this site, you agree to our Terms of Use.