Web Analytics
Jump to content

Hvordan inkorporere innflytelser fra andre genre inn i musikken din?


Chondrin

Recommended Posts

Hei!

Med bandet mitt er vi nå midt i sangskrivningsprosessen, men jeg føler vi mangler noe. Jeg har tenkt tanken på å inkorporere elementer fra type folkemusikk, siden jeg alltid har hatt en kjærlighet til metalband som har folkemusikkinnflytelser (eksempelvis Ensiferum og Eluveitie). Problemet mitt er: Hvordan få det til?

Mine teoretiske kunnskaper strekker seg ikke akkurat langt, så kan det være derfor jeg sliter med å få det til?

Link to comment
Share on other sites

Du må ha hørt en del på folkemusikk for å kunne skrive det selv. Begynn med å studere grep, skalaer og melodi i folkemusikk, lag små meloditemaer og inkorporer temaer, typiske grepsrekker og melodier i låtene. Du vil finne ut at europeisk folkemusikk har svært mange fellestrekk. Irsk, norsk og svensk folkemusikk er vel de letteste å ta til seg.

En av mine favorittlåter er "Berserkergang" med Einherjer, svært sterke elementer av norsk folkemusikk i den låten. Fantastisk musikk! Blant andre av mine favoritter med folkemusikkinspirasjon er In Extremo og Nordman. Hør og lær! :D

Link to comment
Share on other sites

 • 1 month later...

Eksperimenter med høy og lav septim i både dur og moll. Prøv å bruk kvinter og kvarter mye, feks som pedaltoner.

Septim er det syvende trinnet i skalaen / akkorden. I en C-dur skala vil en høy septim være en H, mens en lav er en B. I A-dur vil en høy være G#, og en lav G osv.

Link to comment
Share on other sites

 • 3 weeks later...

To innfallsvinkler:

1) Kitsjfolk, dvs. bruk ting som folk som ikke hører på folkemusikk assosierer med folkemusikk. Orgelpunkt («pedal»), kvinter, lydisk skala (forstørra kvart), tung downbeat, pauker og litt småhyling, så er du i gang.

2) Folkefolk, dvs. bruk noe som faktisk er folkemusikk. Aller først, velg en type folkemusikk. Setesdalen, Gudbrandsdalen, Värmland eller Dalarna? Tysk, irsk, russisk, polsk? Galisisk, rumensk, siciliansk? Gambisk, afghansk, japansk? Bruk så et par år på å skjønne den valgte typen og forsøk å spille noe sjøl. Når det er gjort, kan du lage metallegeringa.

Link to comment
Share on other sites

Den beste metoden for å få til dette er å plukke de tingene du liker. Ta låter fra banda du liker og lær dem med dine egne ører. Å plukke mer tradisjonell folkemusikk er nok også smart. Det finnes ingen hokus pokus snarvei ved å lære skalaer osv. Bare vær tålmodig så kommer du til å finne ut av det.

Link to comment
Share on other sites

Create an account or sign in to comment

You need to be a member in order to leave a comment

Create an account

Sign up for a new account in our community. It's easy!

Register a new account

Sign in

Already have an account? Sign in here.

Sign In Now
 • Recently Browsing   0 members

  • No registered users viewing this page.
 • Siste aktive tråder

  • Det er ikke lenge siden en 25 - bulk kostet 12-1300,- hos Evenstad. Den svake krona og prisstigning generelt, har sannelig gjort seg gjeldende.
  • Hei søker vokalist til Calzada, vi hører til i Stavanger.  spiller rock for det meste 
  • Det må du forvente, men prisene har vært betydelig lave når de har tilbud, selv med moms og frakt etc. Men det må du undersøke og ta en totalvurdering på. Spesielt nå som dollarkursen er dårlig, mot NOK. Skal du handle i Norge, må du bare følge med på hva de har av tilbud på de forskjellige nettbutikker/butikker og handle deretter. Det hender det er tilbud på f.eks spesifikke merker, eller "bundle packs".  Vi hadde Strenger.no før som leverte gode priser, men de ble lagt ned.  Her er f.eks 65-69kr per pakke, det mener jeg er helt innenfor. Du finner sikkert flere lignende tilbud til tider. https://evenstadmusikk.no/d-addario/1084076/d-addario-exl110-b25-bulkpakke-25-stk-010-046-pakke-med-25-stk-exl-110?gad_source=1&utm_source=daisycon&utm_medium=affiliate&utm_campaign=daisycon_Onlinepriser.no https://www.musikkhuset.no/products/daddario-exl110-b25-010-046-bulk-25-set?gad_source=1&gclid=Cj0KCQjwpNuyBhCuARIsANJqL9Oid7wNzTU4xgLnLVllxOStnwHxS9wGBKVbHsHRQ3-f9rLxRdLZxtoaAmciEALw_wcB   Ellers kan jeg anbefale Ernie Ball strenger. De er ofte rimeligere hvis du benytter standard-størrelser - men har like god kvalitet som andre "gode strenger".  https://evenstadmusikk.no/ernie-ball/1009722/ernie-ball-eb-2221-regular-slinky-010-046?gad_source=1&gclid=Cj0KCQjwpNuyBhCuARIsANJqL9OfpfJAOtjW1PJjdIAvs6CT9CT-A9EJJeulO5OVlYeEllFcn3AGszgaAjfmEALw_wcB
  • Noen som har prøvd på det? Hva gjorde du og hvordan funka det?
  • Da kom pickupen fra Skottland også, en 1956 Höfner 1505 GR som ble solgt som ekstrautstyr fra Höfner i sin tid. Originalt hadde de 3 meter kabel, men her var kabelen kutta, så jeg skjøta den og satte i jack-input i gitarkroppen "nede til høyre." Innebygd volumbryter som ikke skrapa, og fungerer - så det var grunnen til at det ble denne. Så slipper man potter og flere hull og mer lodding. En forsiktig singlecoil, under 5 Ohm, så man må ta ned mastervolumen på Vox'en før man kobler inn en av Ibanezene 😉 Gitaren er fra 1959, det sto håndskrevet inne i lokket (fant det med speil, lommelykt og mobilkameraet) 19.2.59. Litt uheldig med dremelen da jeg kappa ut hakk i plekterbrettet, men men. Tok mål med brettet på, så måtte jeg flytte festene litt for å få spikrene dypere inn i hullene så brettet skulle sitte fast. Men det har sin egen sjarm det også. Da gjenstår det tidsriktig bridge, og samtidig polere opp bånd og rengjøre og muligens olje inn gripebrettet. Bestefars gamle gyngehest som jeg også har overtatt, og kabel fra PA-høyttaleren skjemmer bildet, men man ser helheten med pickupen likevel.
 • http://www.BILDELERstore.co.no

 • Støtt driften av GitarNorge


 • Https://Www.AutoDELER.co.NO
×
×
 • Create New...

Important Information

By using this site, you agree to our Terms of Use.