Web Analytics
Jump to content

Skifte strenger på Jackson rr24


Kennyboy

Recommended Posts

Hei, eg eiger en Jackson rr24 (6strenger).. Eg har veldig lyst til å bytte strenger som en 8strenger har, tuningen som er ønsket ser sånn ut ( F - Bb - Eb - Ab - Db - Gb ) Vertfall.. Er det mulig å ha så tykke strenger på denne gitaren og at det går an å bruke den? Det må vell vere noe som skjer med halsen? :unsure:

Siden eg ikkje har råd til å kjøpe 8strenger og har allerede 3 gitarer i standard tuning, tenker eg at dette ville bli den billigste utveien.. :)

Noen som har prøvd dette før?

Link to comment
Share on other sites

Då synest eg du burde spare pengane til du har råd til en 8strengs gitar, for det der kjem nok kun til å backfire.

Det hadde vært vanskelig nok om du faktisk skulle prøvd på å ta ein vanlig gitar, og stemme den som en sju-strenger..

eller... kjøp deg heller ein bariton gitar.

Standard-tuning for dei pleier å være A. http://evenstadmusik...oducts_id=15222

Har prøvd denne, og den låter greit, men det er heilt noke anna å spille på baryton (eller 7/8-strengere), kontra en vanlig gitar.

Edited by xshorteyx
Link to comment
Share on other sites

Du kommer nok ikke til å få noe særlig andre problemer enn at du må justere intonasjon og truss-rodden. Det er vanlig å bruke gitarer med lengre skala-lengde enn bariton-gaterer til dette, slik som Fender sin Bass-VI.

For all del kan du jo prøve. Har selv hatt standard gitarer nede i D1, så det funker, så lenge du ikke forventer noe særlig klar tone.

Du kan jo alltids sjekke ut noen rimelige åttestrengere fra Rondo Music her: http://www.rondomusic.com/

Eller eventuelt prøve å få tak i en grei baryton å teste ut bstemmingen på.

Link to comment
Share on other sites

Create an account or sign in to comment

You need to be a member in order to leave a comment

Create an account

Sign up for a new account in our community. It's easy!

Register a new account

Sign in

Already have an account? Sign in here.

Sign In Now
 • Recently Browsing   0 members

  • No registered users viewing this page.
 • Siste aktive tråder

  • Hadde Guitar Rig 3(?) for mange år siden. Prøve alt mulig - ink Amplitube, men syns GR var desidert best og enklest i bruk. Skal teste det nye også   Jeg bruker mest Bias FX of Bias FX2, men sliter litt med latency. Hvilken type PC bruker du, og hvordan er forsinkelsene?  
  • For et år siden kom jeg over programmet Guitar rig 6. De hadde en demo med alle funksjoner bare at man ikke kunne lagre, men fullt brukbar til opptak. Den varte i 30 min, så må man starte programmet på nytt. Jeg hadde demoen i tre måneder før jeg så at de hadde sommersalg og jeg fikk hele programmet til halv pris. 1000.- kroner som var latterlig billig med tanke på hvor mange amps, rack, pedaler og muligheter som var der. Det var over 1200 ferdig innstilte lyder i forskjellige sjangere og man kan lagre de i forskjellige filer. Man kan selvsagt justere de å lagre nye, eller lage egne med alt som finnes. Den har også instillinger for vokal, trommer og mye annet. Nå har Guitarrig 7 kommet med cubersalgspris, men jeg venter til Black Friday eller Cybermonday i håp om å få oppgradert billigere. Det er masse nytt. Her er en video   Her er nettsiden: Native Instruments Guitar rig 7 Og her kan du laste ned demoen: Note: The demo version runs 30 minutes per session, and can then be reopend to try again. Save and Total Recall functions disabled. Du klarer deg lenge med den PS. Dette er ikke ment som reklame, men et godt tips. Jeg tjener ikke noe på det, men den demoen er gratis og verdt å teste...
  • Söker rock projekt i Norge att vara med i och framför allt live gig. All rock/metal är intressant.  Smakprov: www.linkedin.com/in/emlu-music-production-983a92296    
  • Heisann! er det noen som vet verdien på denne?  serienummer: US20048978
 • http://www.BILDELERstore.co.no

 • Støtt driften av GitarNorge


 • Https://Www.AutoDELER.co.NO
×
×
 • Create New...

Important Information

By using this site, you agree to our Terms of Use.