Web Analytics
Jump to content

Stereo-opptak av akustisk gitar


Gjertsen
 Share

Recommended Posts

Jeg trenger sårt en bedre løsning for å ta opp akustisk gitar... den eneste mikrofonen jeg har nå er en enkel kondensatormikrofon, så hvis jeg skal få til sånn digg stereolyd fra akustisk gitar ender jeg opp med å bare ta opp det samme to ganger. Men det funker jo ikke alltid like bra og man må ha ståldisiplin for å spille klin likt to ganger. Dessuten klarer jeg ikke å finne noen stilling i forhold til mikrofonen som både er komfortabel og ikke mister all bassen. Har også en Dean Markley-pickup men den låter skuffende.

Jeg har egentlig ikke noe budsjett for mikrofoner akkurat nå men hvis dere har noen fornuftige løsninger rundt lavbudsjettsonen hadde det vært kult. Det hadde også vært greit å slippe a bruke to mikrofoner og heller bruke en kombinert stereomikrofon eller no slikt

Link to comment
Share on other sites

Budsjett- http://www.behringer.com/EN/Products/C-2.aspx

Disse låter aldeles fortreffelig, og særlig til prisen

Selv pleier jeg gjerne å bruke en av disse, og den innebygde pickupen i kassegitaren. Blir en fin stereolyd med litt EQ, men det spørs jo litt på lydideal.

Hvis gitaren din har innebygget mikrofon, så forsøke den sammen med den mikken du har. Du kan få gode resultater med det.

Link to comment
Share on other sites

Ser at du er interessert i stereo-opptak, og har derfor følgende forslag (kun ett lite innkjøp er nødvendig):

Vet ikke hvilken mikrofon du har, men satser på at den har alminnelig nyre- eller supernyre-karakteristikk.

Hvis du da investerer i en extra mikrofon med 8tall-karakteristikk, kan du lage fine og justerbare stereopptak med et Midt-Side (MS) oppsett.

En svært billig kondensatormik med variabel karakteristikk (bl a 8tall) er Behringer B2 Pro. Er litt usikker på kvaliteten, men prisen er i hvertfall god :)

Sett opp mikrofonene så nær hverandre som mulig. La nyre-miken peke rett mot lydkilden, dette blir midt-signalet. Plasser 8tall-miken rett bak denne og dreid 90 grader slik at lobene peker ut mot sidene, dette blir side-signalet.

Du kan nå skape et stereo-signal ved å mixe: Venstre kanal = Midt + Side. Høyre kanal = Midt - Side. Differansen lager du ved å fasevende side-signalet ;)

Den store fordelen med denne teknikken er at du kan justere på stereo-bildet (bredden) i ettertid ved kun å justere volumet mellom midt- og side-signalet :D

Uovertruffent etter min mening

Lykke til med stereo-opptak !

Link to comment
Share on other sites

Create an account or sign in to comment

You need to be a member in order to leave a comment

Create an account

Sign up for a new account in our community. It's easy!

Register a new account

Sign in

Already have an account? Sign in here.

Sign In Now
 Share

  • Recently Browsing   0 members

    • No registered users viewing this page.
×
×
  • Create New...

Important Information

By using this site, you agree to our Terms of Use.