Web Analytics
Gå til innhold
  • Bli medlem

GK-3 pickups (gitarsynth) + f.eks. GR-20


oyvi93

Anbefalte innlegg

Hei,

jeg er nå i USA (billigere å kjøpe her borte) og har sett litt på GK-3 pickups til gitar. Jeg lurer da på følgende om dette er totalt bortkastet penger eller faktisk fungerer. Er det noen som har det og kan fortelle litt om det? Og hvilken effektboks jeg så bør gå for? Jeg vet det finnes GR-50 også, men har lest at GR-20 har bedre lyder.

Jeg spiller da i et funkband hvor det kunne vært litt kult å brukt en del spesielle lyder som saksofon osv, men hvis denne er utrolig upresis og ikke oppfatter hvilken tone det er, blir det jo rimelig ubrukelig. Har lest veldig mange forskjellige tilbakemeldinger.

Tingen er at gitaren jeg tenker å bruke det på er også en billiggitar som ikke har veldig god sustain, så om det vil påvirke pickupen.

Setter pris på alle innlegg.

Lenke til kommentar
Del på andre sider

Jeg har en sånn. Kortversjon av mine erfaringer.

- Man må bruke en del tid på å justere inn pickupen. Dette tar tid.

- Man må øve med synthen, og lære seg å "spille på lag" med de lydene man skal bruke. Spiller man for eksempel med bends på en pianolyd, blir det jo bare tøys.

- Man må spille veldig reint.

- Litt sånn som sukkerspinn- litt kan være veldig OK, men man blir fort kvalm.

Enig med Earfalas, absolutt brukbart. Husk at det bare er en midikontroller, og du er ikke begrenset til rolandsynthene. Det er flere som lager midigrensesnitt helt uten lyder til pickupen, og du kan bruke hvilken som helst synth med den. det gjelder da i og for seg rolandenhetene også.

Lenke til kommentar
Del på andre sider

Det er kanskje verdt å nevne at det er to hovedmåter å bruke en GK-3 eller annen hexafonisk pickup på. Det ene er som en gitar til MIDI konverter, det andre er til resyntese (kalles gjerne COSM modelling i Roland produktene). Sistnevnte skrev jeg litt om her. Når man bruker den som en gitar til MIDI konverter (med en passende boks) må man, som CastorFiber er inne på, spille på lag med boksen og ganske rent. Dette er en relativt "stiv" greie i forhold til normalt gitarspill. Når resyntese brukes kan man derimot spille helt som vanlig og alle nyanser og fenomener som er en del av det å spille på strenger kommer med. Resyntese-lyder inkluderer gitar og bass modellering og klassiske gitarsynter, samt nyere "abstrakte" synter - der er det altså ingen saksofoner, pianoer osv. der.

GR-55 har begge deler. GR-20 tror jeg ikke har resyntese. VG-99 er den råeste boksen på resyntese. Hvis man primært er interessert i gitar til MIDI så er Axon klar sjef på konvertere, men da må man i tillegg ha en MIDI synth/modul eller en USB-basert lydkilde.

En tredje måte å bruke en hex-pickup på er å spille inn og/eller prosessere strengene hver for seg. Til det trengs en RMC fanout box, StringPort eller en rimeligere V-Guitar Break Out Box.

Man kan ha masse moro med en hex-pickup og de riktige boksene! :)

DJ

--

Endret av DrJustice
Lenke til kommentar
Del på andre sider

tusen takk for gode svar!

dr.justice - bra forklart. jeg skjønte at resyntese var jo klart det beste. Jeg sjekket litt på VG-99, men er jo ikke HELT sånn jeg tenker. Var mye mer lyder kun fra gitarer og det var jo det du sa også. Så vet ikke helt om det er aktuelt, men hvis man kjøper en GR-55 som har begge så har man jo muligheten til begge :)

Likte veldig godt mange av lydene til GR-20, men hvis det ikke funker særlig bra hvis det er vanskelig å spille, så er det lite kjipt å bruke 3000-4000 kroner på det. Håper jeg får lov å prøve det litt og se om det er noe for meg.

Noen kommentarer på å bruke systemet på en billiggitar med litt dårlig sustain i?

Lenke til kommentar
Del på andre sider

Sist jeg testet en slik GK var i 1999. Ekstremt morsomt å spille pornosax...

På den tiden ble det anbefalt å bruke en god gitar. Hvor grensene går er vanskelig å si, de nye modellene er også kjappere, så mulig en middels god gitar er bra nok. :)

Lenke til kommentar
Del på andre sider

Opprett en konto eller logg inn for å kommentere

Du må være et medlem for å kunne skrive en kommentar

Opprett konto

Det er enkelt å melde seg inn for å starte en ny konto!

Start en konto

Logg inn

Har du allerede en konto? Logg inn her.

Logg inn nå
  • Hvem er aktive   0 medlemmer

    • Ingen innloggede medlemmer aktive
×
×
  • Opprett ny...

Viktig informasjon

Dette nettstedet bruker cookies for å gi deg en best mulig brukeropplevelse Bruksvilkår.