Web Analytics
Jump to content

Tips om innstilling av lyd på melodigitarer


Recommended Posts

Er i studio i disse dager med et hardcoreband. Har en del melodilinjer i musikken. Typiske melodier som går oppå rytmegitaren og gjerne panoreres i midten.

Har spilt inn de fleste av disse med vanlig vreng. Ønsker en litt finere lyd på melodiene. Har prøvd med delay, men synes det hørtes litt for mye ut som sololyd. Noen tips på EQ, etc som passer bra på melodigitar for å skille den litt ut?

Ellers tips på hvordan fjerne litt av attacken i anslagene, dvs plekterlyden..

Link to comment
Share on other sites

Prøv å dra vekk endel bunn, og booste mellomtone. :) Ang. attack så kan du jo prøve med en kompressor.

Veldig gode tips. Ville tatt frem den EQ'en. Når melodifrasene kommer inn lager du nye spor for rytme-gitarsporene dine. Kopier alle innstillinger slik at det låter likt. Når Rytmegitar og melodigitaren spiller over hverandre kan du kjøre en boost/cut teknikk der hvor du legger til en ekstra eq (helst linka analogt, eller samme plugin-eq) på melodi og rytmegitarene. Kutt mellom 3-9 dB mellom 120-500 Hz og 2-5 kHz på rytmegitaren, mens du booster frekvensene på de identiske frekvensområdene (med samme dB varriasjon) på melodigitaren.

Bruk kompressor!

Kanskje en mild chorus-effekt hadde vært noe??

En artistisk/produksjonsmessig avgjørelse som kan dytte frem melodispor er å lage harmonier...

Link to comment
Share on other sites

Create an account or sign in to comment

You need to be a member in order to leave a comment

Create an account

Sign up for a new account in our community. It's easy!

Register a new account

Sign in

Already have an account? Sign in here.

Sign In Now
 • Recently Browsing   0 members

  • No registered users viewing this page.
 • Siste aktive tråder

  • Hei. Hvem er dere og hvilke sanger er det snakk om å spille?
  • Hallo. Hver dag tror jeg at jeg har oppnådd noe i dette livet. Ja, jeg har en høyere utdanning og til og med en vitenskapelig grad av en mester, men jeg jobber ikke i min spesialitet. Siden barndommen drømte jeg faktisk om å være psykolog, og derfor begynte jeg å tenke på å motta den andre høyere. Men for dette trenger jeg en meget betalt jobb, så nå leter jeg etter interessante ledige stillinger. Allerede samlet en CV på denne malen https://www.cvmal.no/cv-eksempel/ , og nå må du sende den til flere selskaper. Vi må jobbe noen år til for å endelig begynne å gjøre det du elsker.
  • Hei. Vi søker etter en bassist til et band i Arendal. Vi har tilgang til øvingslokale. Sjanger, rock. Vi er på utkikk etter en bassist som deler lidenskap for musikk og som har god teknikk og samspill. er åpen for å eksperimentere med ulike stilarter og låter, men vi ønsker også å ha et fast repertoar som vi kan øve på og fremføre. Vi er fleksibel når det gjelder øvingstider, men vi håper du er seriøs og engasjert. Hvis dette høres ut som noe for deg, vil vi gjerne høre fra deg snarest. Vi ser frem til å snakke med deg og finne ut mer om din musikkbakgrunn og interesser.
  • Lagde en hals av alm, og holder på med en jazzmaster kropp av samme planken . Underste kroppen er av surnet lønn.
  • Takk for det. Har brukt bjørk i toppen, alm i halsen og er usikker på kropp men tror det kan være sitka gran. Fikk en stor bit fra en arbeidskollega som ikke visste hva det var.
 • http://www.BILDELERstore.co.no

 • Støtt driften av GitarNorge


 • Https://Www.AutoDELER.co.NO
×
×
 • Create New...

Important Information

By using this site, you agree to our Terms of Use.