Web Analytics
Jump to content

Epiphone Les Paul 100


DonGlenn
 Share

Recommended Posts

Hei

Jeg kjøpte en el-gitar for 10 år siden, som nå ikke virker lenger. Det var en billig gitar til rundt 1.500,- og den hadde sikkert holdt den dag i dag, hvis det ikke var for at mikrofonene nå er helt døde.

Jeg er nå på jakt etter en ny gitar, og jeg har ikke 20.000,- kroner å bruke på en "ekte" Gibson gitar. Jeg har sett at flere musikkforhandlere selger en Epiphone Les Paul 100 gitar, til en veldig akseptabel pris (like under 3.000,-). Er det noen som har peiling på hvordan denne gitaren er? Gir den en ok lyd og spilleglede for prisen? Eller får jeg kun det jeg betaler for? Er det andre gitarer for rundt 3-4.000,- som er bedre?

Link to comment
Share on other sites

Hei! jeg har en les paul 100 og har hatt den i to måneder nå...

Er veldig fornøyd jeg, nå er dette min første el.gitar så jeg har ikke så mye å sammenligne med.

Har fått tilbakemeldinger av en som har spillt i lengre tid at gitaren er meget god å spille på, dette er jo en smak sak!

Jeg valgte les paul'n fordi jeg ikke ville ha en squire stratocaster (liker ikke utseende og jeg ville ha humbuckere).

Epiphone har jo også sg'en som faktigst er litt billigere, som jeg tror er stort sett samme gitaren, med samme mikker ihvertfall!

PS! Ligg unna special utgaven som er billigere, den er ingen les paul, Les paul 100 har "buet kropp" special'en er helt flat pluss den har noen begrensninger når det gjelder elektronikken!

Her er et bilde av min!

http://www.home.no/krizfighters/images/myl...paulrezised.jpg

Lykke til med kjøp av gitar!

Link to comment
Share on other sites

Hei takk for svar

Ser jo knall ut den gitaren! Eneste jeg ville gjort var å skru av plekterbrettet på den. :wink:

Hadde vel egentlig gitt opp spillinga mi for et par år siden, helt til jeg kjøpte Mac og prøvde det medfølgende programmet "Garageband". Der får man alle gitareffekter som finnes, chorus, flanger, phazer, fuzz, pluss man kan velge mellom 15 forskjellige forsterkere, legge til trommer, bass, helt rått, helt til gitaren min plutselig døde..

Hvor mye ga du for gitaren?

Link to comment
Share on other sites

Min holder stemminga veldig bra, jeg har ikke bytta strenger etter jeg kjøpte den.. gidder ikke før jeg må og strengene er langt ifra slitte!

Kom dessuten på at les paul 100 har "bolt on neck", det er vel det som gjør at den er rimelig i prisen etter det jeg har forstått!

Hvilken farge har du tenkt på egentlig?

Hadde egentlig ikke tenkt til å kjøpe svart før jeg så den i butikken!

Link to comment
Share on other sites

Jeg har lyst på den som er på bildet fra posten min, Vintage Sunburst eller noe sånt. Sort gitar blir for trist for meg.

Hvis du enda ikke har byttet strenger etter to mnd, skal du prøve å spille før du bytter strenger (clean, ikke noe fuzz), og så spiller du det samme etter du har byttet strenger. Da skjønner du ikke hvorfor du ikke har byttet før :) Klangen i strengene blir jo fort borte, hvis du ikke er en ivrig bruker av strengerens da.

Nei, nå ble jeg skikkelig gira. Du har ikke flere bilder av gitar da? Endelig skal jeg arkivere den billige Stratocaster kopien min, en gang for alle.

Link to comment
Share on other sites

Create an account or sign in to comment

You need to be a member in order to leave a comment

Create an account

Sign up for a new account in our community. It's easy!

Register a new account

Sign in

Already have an account? Sign in here.

Sign In Now
 Share

 • Recently Browsing   0 members

  • No registered users viewing this page.
 • Siste aktive tråder

  • Er det noen som vet hvor man kan få tak i roasted pine emner som kan brukes til el kropp? Det eneste jeg har funnet er amerikanske sider der emne koster ca 1500,- kr men frakter er på 4000,-   Det eneste norske jeg har funnet er terrasse plank med det er for tynt og smalt. 
  • Godt tips, men dette er et kit som sannsynligvis ikke er verdt mer enn varmeverdien om en fyrer den i peisen når alle godbitene er tatt av. De originale stemmeskruene var så dårlige at de ikke var brukbare, og en gikk regelrett i stykker. Verdien i denne vil nok først og fremst være gleden den kan gi meg Regner med det er flere enn meg som som har et lite lager med avplukkede deler. De er kjekke å finne til andre prosjekter. Merkelig nok blir man aldri ferdig....  
  • Lang tid uten lyst - og når den er på vei tilbake ser jeg at alt er på vei til å bli borte ... Trist, men leit og ingenting å gjøre med det. Og i mellomtiden har alle bildene i byggetrådene mine mistet seg selv - usikker på hvorfor det har blitt slik, men nå som forumet også er i ferd med å miste seg selv, er det kanskje ikke verdt å reparere? Jeg skal lete opp det nye forumet og se om jeg finner ett sted å poste oppdateringer i der 🙂 Takk for alt og alle her inne!
  • Jo,jo.Som du sier,det er moro å prøve seg fram. Tips:Ta vare på originale pickuper og annet stash fra gitaren,slik at du kan sette den i original stand når du eventuelt selger den.Folk vil helst ha gitarer i original stand,og er ikke villig til å betale det ekstra som du har kostet på den.
  • Tenker litt av poenget er stor forskjell egentlig. Bør bli interessante muligheter for å diale inn diverse toner i midtstilling, spesielt om jeg legger på en coilsplit av humbuckeren og. Risikoen er vel heller ikke superstor siden det går an å kjøpe til en som matcher bedre og ta den som blir til overs i en annen gitar. Eller selge. Får vel alltids igjen noen kroner for sånt. Har jækla lyst til å prøve altså. Titte på videoen nå EDIT: Må vel innrømme at jeg EGENTLIG tenkte å prøve med noe fra Guitar Fetish, men stadig utsolgt det jeg skal ha og da eser budsjettet fort ut....
 • http://www.BILDELERstore.co.no

 • Støtt driften av GitarNorge


 • Https://Www.AutoDELER.co.NO
×
×
 • Create New...

Important Information

By using this site, you agree to our Terms of Use.