Web Analytics
Jump to content

Gibson LP - hva bør inspiseres/sjekkes ved testing?


DoktorB
 Share

Recommended Posts

Sett deg litt inn i de ulike LP modellene som er.

Det kan du gjøre ved å se litt på www.gibson.com.

Sjekk om gitaren er hel og fin. Om du kjøper brukt, kan det være lurt å sjekke typiske LP skade-steder som f.eks. neckjointen. Er det en gammel gitar kan det være smart å spørre om gitaren tidligere har hatt skader, brister osv. En sprukket neckjoint eller hals som har blitt limt skikkelig av en ordentlig repratør burde ikke være noe problem, så sant jobben er utført bra.

Om den har skader som er sjenerende visuelt, bør du tenke på det med henhold til pris.

Link to comment
Share on other sites

Spør om sjappa har sjekka om den er satt ordentlig opp. Om ikke så gjør de som regel glatt det på en gitar som koster så mye uten esktra tillegg... Om de ikke gjør det så prut!

En LP er så solid satt sammen at mandagsmodeller finnes omtrent ikke!!! Er den satt ordentlig opp så gjør du aldri feil dersom du vet at det er en LP du vil ha! Jeg har enda ikke kommet over en ny LP som har vært satt opp som har vært noe anna en DRITRÅ! Men som tidligere sagt her: sjekk;sjekk;sjekk!

Men LP er dønnsolide gitarer med ikke en eneste idiosynkromatisk feil. Jeg har prøvd mange nok standarer til at jeg ville følt meg helt komfortabel på å legge ut for en ny en uten å prøve den først...

Link to comment
Share on other sites

www.dritfetegitarer.com blir det solgt mange FETE gibson/les paul gitarer. Aldri kjøpt derfra, men har vært på nippet til det en god del ganger.

Faktisk så virka den Les Paul Deluxe gitarern fra 75 i goldtop finish VELDIG fristende. Litt usikker på det med halsbruddet, men tviler på at det har noe å si på spillbarheten(?)

Mange andre gode gitarer der.

Edit (nettrom): fikset linken

Link to comment
Share on other sites

Stemmer... En godt limt hals er som regel mer solid akkurat i bruddpunktet og vil ved ekstreme belastninger bryte alle andre steder en akkurat der!

Lykke til med eventuelt kjøp :D Husk å poste bilder dersom du kjøper deg et så vakkert beist!

Link to comment
Share on other sites

Sånn reint generelt hvis du skal kjøpe brukt gitar skal du sjekke følgende: Ser gitaren fin ut - er det mange hakk i lakken o.l? Sjekk også bak på gitaren, er den veldig skrapa på baksiden er den godt brukt. Hvordan er båndene? Se spesielt etter hakk og nedslitte bånd på 1-5 bånd på de 3 lyse strengene. Hvis det er slitt her, kan det tenkes at gitaren trenger båndfiling for å slutte å klirre. Er halsen noenlunde rett? Er den reparert? I så fall, HVEM reparerte den og når og hvorfor? Fungerer all elektronikk i alle posisjoner? Er det skrapelyd i volum/tonekontrollene? Hvis du ikke føler deg komfortabel med å sjekke dette selv, ta med en kompis med peiling. Ta deg tid med gitaren, det kan lønne seg å teste den noen timer så du vet hva du får:-)

Link to comment
Share on other sites

Du kan godt legge den inn i guiden, med følgende tillegg: Sjekk stemmeskruene - roterer de jevnt eller hakkete? Sitter strengen(e) fast i strengesadelen (nut på engelsk) når du stemmer gitaren, slik at den stemmes i rykk og napp? Sjekk etter rust på metalldeler, og se om gitarkabelen sitter godt fast i pluggen på gitaren. Er skulderreimfestene solide? Hvis det er mye plektermerker på lakken under strengene er dette et tegn på mye bruk, men dette kan pusses/poleres bort med våtsliping o.l. Hvordan fungerer evt. vibsystem? Holder gitaren stemmingen ved bruk av vib?

Sist, men ikke minst, og dette er vanskelig: IKKE se deg blind på den såkalt fantastiske gitaren du har foran deg, om den er ny eller brukt. Prøv å beholde overblikket, vær objektiv og kritisk. Ikke kjøp en gitar du ikke er 100% fornøyd med, det finnes masse gitarer på markedet.

Nettrom: Du kan godt lage en mer punktvis listeoversikt over dette, som en slags sjekkliste for bruktkjøp.

Link to comment
Share on other sites

Create an account or sign in to comment

You need to be a member in order to leave a comment

Create an account

Sign up for a new account in our community. It's easy!

Register a new account

Sign in

Already have an account? Sign in here.

Sign In Now
 Share

 • Recently Browsing   0 members

  • No registered users viewing this page.
 • Siste aktive tråder

  • Har ikke oppgradert elektronikken, her er alt originalt. Husker det er fullsize pots inni der, men ikke så rent lite rotete satt sammen. Mer som et kråkereir i forhold til Gibson`en du deler bilde av. Kan ta et bilde senere og poste, så har du fasiten. Burde sikkert gjort noe, for det er et eller annet funky med måten volum/tonekontroller fungerer sammen. Bare ikke kommet så langt, de siste par dagene har den gamle DBZ`en fått tafsefingrene på seg. Kjøpt i i 2010 hos Powerguitar i Kristiansund. Kinaversjon, men mye å like. Grover tunere, ekte rosewood, en anstendig lønnetopp, perfekt kuttet oversaden (men sikkert plast?), jumbobånd, fullsize pots, coilsplit osv. Pickuper som er til å leve med. Tyngre enn den nevnte HB`en som har masse weight relief. Lav action uten buzzing, noe som er utrolig siden jeg finner fler bånd som er uenige med de andre....blir vel å tape den ned og planslipe i morgen Ville ikke vært redd for å kjøpe HB som et eksperiment, for halsene er som regel veldig bra men trenger ofte båndjobb for å bli skikkelig gode. Geniale moddeplattformer, men for min del er det mest for å få litt "feel" med ulike gitartyper uten å bruke 10-20K for hver en. Og ikke minst øve meg på diverse ting som involverer verktøy.  Har siktet meg inn på 1-2 litt mer "premium" gitarer som skal i samlingen etterhvert  
  • Interessant lesning.Jeg er nysjerrig på Harley Benton og kvaliteten på disse.Ikke at jeg har tenkt å kjøpe en selv,hehe,jeg har vel de gitarene jeg skal ha og er fornøyd med det.Men jeg har skrudd på en del billiggitarer oppigjennom tidene,og har vel dannet meg et bilde av hvordan det ser ut under den skinnende overflaten.Vet ikke om du tok noe bilde av elektronikken før du oppgraderte,men det hadde vært interressant å se hvordan det ser ut. Her er forøvrig et bilde av elektronikken på en Gibson:
  • Ser ut som det er kun i USA du kan få tak i dette.
  • Var redd den SC550-II ` en måtte kasseres etter å ha konstantert at halsen hadde en svak s-form når den ble forsøkt justert rett, men til min store overraskelse ble den veldig bra. Oversadelen var bare slengt nedi hakket uten å renske opp først, deretter hadde de kutta slottene. Tok den av, rensket og satte den i på ny. Da ble den marginalt lavere og et hakk under det jeg ville turt å file selv, men det fungerer helt perfekt. Og da kan det ikke bli bedre Båndene var så ujevne at gitaren ikke var spillbar uten ekstremt mye relief og kjempehøy action. Et bånd var mye høyere enn de andre til tross for at det tilsynelatende var forsøkt slipt allerede. Halsen ble ikke helt rett, som nevnt, ved å justere trussroden, så jeg satset på å kompensere med sliping av båndene. Her var det heldigvis masse å a av, og de er til og med rustfri. Holdt pusten etter at strengene var på, og kunne konstantere at den hadde fått ørlite relief av lasten strengene påførte. Action var svært lav, men - tadaa- ingen choking, unormal buzzing eller noe som helst. Det var ikke nødvendig å justere trussroden tilbake, halsen kom rett i stilling når strengene var spent opp. Justerte broa slik at action ved 1. streng havnet et sted mellom 1,25 og 1,5 og ca 1,75+ ved 6. Fungerte med lavere og, så jeg er veldig fornøyd med denne båndjobben - spesielt med et litt skremmende utgangspunkt. Tittet under pickup`ene og her hadde de på typisk Harley Benton-vis bomma med en skru slik at den stod nede i selve utsparingen. Får vel lime på en beta og bore et skikkelig hull. Ellers så pickupene forseggjorte ut med skikkelig strekkavlastning på kabel og 4 ledere til hver. Så her kan man sette opp coilsplitting om ønskelig. Alle hulrom er skjermet, og pot`ene er fullsize. Lønnetoppen ser ut til å være fullsize, men det er nok en veneer på toppen der igjen selv om den merkelig nok har en slående 3d-effekt. Gitaren låter bra akustisk og jeg høres sikkert dust ut når jeg påstår at disse Tesla-pickup`ene låter grisebra. Utrolig at denne gjengen klarer å selge en sånn haug med det som egentlig er kremdeler til den prisen - men det er dessverre ikke en ferdig gitar uten mye jobb når det er satt sammen på en sånn måte. Spesielt med tanke på at dette var erstatningen for et totalt vrak som ikke kunne reddes og gikk i retur. Vi vet jo at de får det til rett som det er - T-stylen jeg nevner over var nær perfekt i så måte (gitt bort til en ung musikkstudent som måtte flykte fra hjemlandet for et par måneder siden) og en TE40 Redblast (Filtertronsak)  hadde strøken hals og alle bånd sånn de skulle være. Nå må jeg bare få skaffet med en original Strat til samlingen. Og noe kult med floyd som den Solar`en nevnt over. Og få solgt den Big Muff Pi`en. Vi skjønner alle hvor dette bærer, ikke sant?          
  • Må innrømme at det har blitt noen flere Harley Benton siden åpningsinnlegget i denne tråden. Geniale gitarer å lære seg båndsliping og oppsett på, ikke så veldig stor risiko om noe skulle gå galt. Og man kan faktisk ha flaks å ende opp med et knallbra instrument etter litt jobb -  de fleste er ikke klare for bruk ut av esken. Paradoksalt nok er de dyreste jeg har kjøpt også de som kom mest uferdige. En Fusion II var ikke mulig å justere opp pga flere veldig ujevne bånd. Fikk tilbake en femhundrelapp og la ned litt arbeid på hals/bånd, og nå har den  veldig lav action uten noen problemer. Holder på med en SC550 II nå og her var første stopp å ta ut oversadelen, renske opp og montere den skikkelig. Noen fryktelig høye bånd, og har prøvd å justere halsen rett for å planslipe båndene men den er rett og slett litt s-formet når den rettes ut. Får bare slipe i vei og se hvor det bærer, kan vel kompensere mye med høyden på båndene tenker jeg. Målet er lav action og bittelitt relief, og jeg tror S-formen forsvinner da. Den låter ihvertfall overraskende bra, disse Tesla-pickup`ene er ikke til å kimse av. Med 5 HB-gitarer og en bass i samlingen tenker jeg det holder med det merket. Nå tør jeg ta for meg dyrere instrumenter om det skulle bli nødvendig   Sikler  på Solar, spesielt  A1.6FRC. Har ikke noe med floyd og aktiv elektronikk i samlingen, så det må bli neste. Kommer til å prøve å unngå å kjøpe gitarer uten rustfri bånd i fremtiden og Solar kommer med det. Alternativt må jeg lære meg å skifte bånd. Har jo noen HB med nikkelbånd jeg kan øve meg på  
 • http://www.BILDELERstore.co.no

 • Støtt driften av GitarNorge


 • Https://Www.AutoDELER.co.NO
×
×
 • Create New...

Important Information

By using this site, you agree to our Terms of Use.