Web Analytics
Jump to content

Gibson LP - hva bør inspiseres/sjekkes ved testing?


DoktorB

Recommended Posts

Sett deg litt inn i de ulike LP modellene som er.

Det kan du gjøre ved å se litt på www.gibson.com.

Sjekk om gitaren er hel og fin. Om du kjøper brukt, kan det være lurt å sjekke typiske LP skade-steder som f.eks. neckjointen. Er det en gammel gitar kan det være smart å spørre om gitaren tidligere har hatt skader, brister osv. En sprukket neckjoint eller hals som har blitt limt skikkelig av en ordentlig repratør burde ikke være noe problem, så sant jobben er utført bra.

Om den har skader som er sjenerende visuelt, bør du tenke på det med henhold til pris.

Link to comment
Share on other sites

Spør om sjappa har sjekka om den er satt ordentlig opp. Om ikke så gjør de som regel glatt det på en gitar som koster så mye uten esktra tillegg... Om de ikke gjør det så prut!

En LP er så solid satt sammen at mandagsmodeller finnes omtrent ikke!!! Er den satt ordentlig opp så gjør du aldri feil dersom du vet at det er en LP du vil ha! Jeg har enda ikke kommet over en ny LP som har vært satt opp som har vært noe anna en DRITRÅ! Men som tidligere sagt her: sjekk;sjekk;sjekk!

Men LP er dønnsolide gitarer med ikke en eneste idiosynkromatisk feil. Jeg har prøvd mange nok standarer til at jeg ville følt meg helt komfortabel på å legge ut for en ny en uten å prøve den først...

Link to comment
Share on other sites

www.dritfetegitarer.com blir det solgt mange FETE gibson/les paul gitarer. Aldri kjøpt derfra, men har vært på nippet til det en god del ganger.

Faktisk så virka den Les Paul Deluxe gitarern fra 75 i goldtop finish VELDIG fristende. Litt usikker på det med halsbruddet, men tviler på at det har noe å si på spillbarheten(?)

Mange andre gode gitarer der.

Edit (nettrom): fikset linken

Link to comment
Share on other sites

Stemmer... En godt limt hals er som regel mer solid akkurat i bruddpunktet og vil ved ekstreme belastninger bryte alle andre steder en akkurat der!

Lykke til med eventuelt kjøp :D Husk å poste bilder dersom du kjøper deg et så vakkert beist!

Link to comment
Share on other sites

Sånn reint generelt hvis du skal kjøpe brukt gitar skal du sjekke følgende: Ser gitaren fin ut - er det mange hakk i lakken o.l? Sjekk også bak på gitaren, er den veldig skrapa på baksiden er den godt brukt. Hvordan er båndene? Se spesielt etter hakk og nedslitte bånd på 1-5 bånd på de 3 lyse strengene. Hvis det er slitt her, kan det tenkes at gitaren trenger båndfiling for å slutte å klirre. Er halsen noenlunde rett? Er den reparert? I så fall, HVEM reparerte den og når og hvorfor? Fungerer all elektronikk i alle posisjoner? Er det skrapelyd i volum/tonekontrollene? Hvis du ikke føler deg komfortabel med å sjekke dette selv, ta med en kompis med peiling. Ta deg tid med gitaren, det kan lønne seg å teste den noen timer så du vet hva du får:-)

Link to comment
Share on other sites

Du kan godt legge den inn i guiden, med følgende tillegg: Sjekk stemmeskruene - roterer de jevnt eller hakkete? Sitter strengen(e) fast i strengesadelen (nut på engelsk) når du stemmer gitaren, slik at den stemmes i rykk og napp? Sjekk etter rust på metalldeler, og se om gitarkabelen sitter godt fast i pluggen på gitaren. Er skulderreimfestene solide? Hvis det er mye plektermerker på lakken under strengene er dette et tegn på mye bruk, men dette kan pusses/poleres bort med våtsliping o.l. Hvordan fungerer evt. vibsystem? Holder gitaren stemmingen ved bruk av vib?

Sist, men ikke minst, og dette er vanskelig: IKKE se deg blind på den såkalt fantastiske gitaren du har foran deg, om den er ny eller brukt. Prøv å beholde overblikket, vær objektiv og kritisk. Ikke kjøp en gitar du ikke er 100% fornøyd med, det finnes masse gitarer på markedet.

Nettrom: Du kan godt lage en mer punktvis listeoversikt over dette, som en slags sjekkliste for bruktkjøp.

Link to comment
Share on other sites

Create an account or sign in to comment

You need to be a member in order to leave a comment

Create an account

Sign up for a new account in our community. It's easy!

Register a new account

Sign in

Already have an account? Sign in here.

Sign In Now
 • Recently Browsing   0 members

  • No registered users viewing this page.
 • Siste aktive tråder

  • Hadde Guitar Rig 3(?) for mange år siden. Prøve alt mulig - ink Amplitube, men syns GR var desidert best og enklest i bruk. Skal teste det nye også   Jeg bruker mest Bias FX of Bias FX2, men sliter litt med latency. Hvilken type PC bruker du, og hvordan er forsinkelsene?  
  • For et år siden kom jeg over programmet Guitar rig 6. De hadde en demo med alle funksjoner bare at man ikke kunne lagre, men fullt brukbar til opptak. Den varte i 30 min, så må man starte programmet på nytt. Jeg hadde demoen i tre måneder før jeg så at de hadde sommersalg og jeg fikk hele programmet til halv pris. 1000.- kroner som var latterlig billig med tanke på hvor mange amps, rack, pedaler og muligheter som var der. Det var over 1200 ferdig innstilte lyder i forskjellige sjangere og man kan lagre de i forskjellige filer. Man kan selvsagt justere de å lagre nye, eller lage egne med alt som finnes. Den har også instillinger for vokal, trommer og mye annet. Nå har Guitarrig 7 kommet med cubersalgspris, men jeg venter til Black Friday eller Cybermonday i håp om å få oppgradert billigere. Det er masse nytt. Her er en video   Her er nettsiden: Native Instruments Guitar rig 7 Og her kan du laste ned demoen: Note: The demo version runs 30 minutes per session, and can then be reopend to try again. Save and Total Recall functions disabled. Du klarer deg lenge med den PS. Dette er ikke ment som reklame, men et godt tips. Jeg tjener ikke noe på det, men den demoen er gratis og verdt å teste...
  • Söker rock projekt i Norge att vara med i och framför allt live gig. All rock/metal är intressant.  Smakprov: www.linkedin.com/in/emlu-music-production-983a92296    
  • Heisann! er det noen som vet verdien på denne?  serienummer: US20048978
 • http://www.BILDELERstore.co.no

 • Støtt driften av GitarNorge


 • Https://Www.AutoDELER.co.NO
×
×
 • Create New...

Important Information

By using this site, you agree to our Terms of Use.