Web Analytics
Jump to content

Strengeskifte / Floyd Rose


LuckyLuke

Recommended Posts

Hmm..

En bruker påstår at strengene har fått ulik avstand (!) til gripebrettet etter dette, og at høyden på strengene varierer ettersom sadlene på stolen flyttes frem og tilbake (ved intonering).

Jeg mener da strengene ikke kan passe i sadelen ved hodet, noe jeg likevel synes er merkelig ved 010 -strenger. Vet jo ikke dimmen på de andre strengene, men 6/E strengen kan jo være ganske tykk selv med 010 - kanskje 052. Hva tror dere?

Jeg mener også at stolen ikke kan være strammet/justert slik at den ligger (vann)rett hvis strengehøyden endrer seg ved justering av intonasjon. Andre forklaringer ?

Link to comment
Share on other sites

Her må vi oppklare litt:

"En bruker påstår at strengene har fått ulik avstand (!) til gripebrettet etter dette, og at høyden på strengene varierer ettersom sadlene på stolen flyttes frem og tilbake (ved intonering)."

- Hvis man setter på tykkere strenger, må disse strammes mer for å oppnå samme tonehøyde som tynnere strenger hadde. Viben gir da etter fordi draget på fjærene øker. Press vibratoarma di nedover mot gitarkroppen, så ser du at vibstolen løfter seg (det den egentlig gjør er å rotere rundt vippepunktet på skruene som den hviler mot). Strengehøyden vil også variere dersom man justerer intoneringsskruene frem og tilbake, fordi dette vil endre vinkelen mellom gripebrettet og strengen, men det er ikke snakk om så veldig mange tusendels millimeter, akkurat. De som har lyst kan jo regne ut forskjellen?

"Jeg mener da strengene ikke kan passe i sadelen ved hodet, noe jeg likevel synes er merkelig ved 010 -strenger. Vet jo ikke dimmen på de andre strengene, men 6/E strengen kan jo være ganske tykk selv med 010 - kanskje 052. Hva tror dere?"

10-52-strenger passer lett inn i sadelen. Hvis du ser på hakkene som strengene skal ligge i, ser du at det er god plass. Jeg skjønner ikke helt hvordan du har resonnert deg fram til at strengene ikke passer inn når de ligger høyere?

"Jeg mener også at stolen ikke kan være strammet/justert slik at den ligger (vann)rett hvis strengehøyden endrer seg ved justering av intonasjon. Andre forklaringer ?"

Jo da, det kan den. Men det tar tid! Hele poenget med å justere/intonere en Floyd er å sikre likevekt - mellom drag i strengene og drag i fjærene. Så derfor må man intonere, så justere fjærene, og så sannsynligvis intonere igjen, så stramme fjærene o.s.v. Selvfølgelig må man også stemme gitaren etter hver justering, så dette kan være tålmodighetsarbeid... Men det er fullt mulig å komme frem til et "perfekt" resultat der stolen flyter parallellt med gitarkroppen, alle strengene er intonert perfekt og gitaren er stemt. Det tar bare litt tid!

Link to comment
Share on other sites

Til Tstone;

Brukeren, alstå ikke meg, påstår at det innbyrdes høydeforholdet mellom strengene er endret vesentlig. Jeg forstår heller ikke hvordan dette skal kunne skje, med mindre sadelen ved hodet/nutten har for trange spor til noen av strengene slik at de ikke går nedi. Usannsynlig ja, men vi må ta utgangspunkt i brukerens opplevelse av forholdet.

Jeg forstår ikke hvordan selve stolen skal kunne endre forholdet innbyrdes, derfor spørsmålet.

M.h.t. vinklingen av vibstolen er vi jo enige. Igjen påstår brukeren at strengehøyden endres vesentlig ved intonering. Da må jo stolen antas å stå i en skarp vinkel eller hva?

Link to comment
Share on other sites

Jeg tror jeg har en teoretisk forklaring på det han observerer: Hvis noen av strengestolene er justert langt bakover, og andre langt frem, og Floyden *samtidig* står bøyd kraftig opp, vil dette selvfølgelig føre til at noen strenger (de som er justert bakover ved intonering) kommer høyere over gripebrettet enn de andre. Dette burde imidlertid forsvinne når stolen justeres plant med gitaren. Han bør nok også sjekke om ikke truss roden må strammes litt nå som han har skiftet strengedimensjon.

Link to comment
Share on other sites

Create an account or sign in to comment

You need to be a member in order to leave a comment

Create an account

Sign up for a new account in our community. It's easy!

Register a new account

Sign in

Already have an account? Sign in here.

Sign In Now
 • Recently Browsing   0 members

  • No registered users viewing this page.
 • Siste aktive tråder

  • Hadde Guitar Rig 3(?) for mange år siden. Prøve alt mulig - ink Amplitube, men syns GR var desidert best og enklest i bruk. Skal teste det nye også   Jeg bruker mest Bias FX of Bias FX2, men sliter litt med latency. Hvilken type PC bruker du, og hvordan er forsinkelsene?  
  • For et år siden kom jeg over programmet Guitar rig 6. De hadde en demo med alle funksjoner bare at man ikke kunne lagre, men fullt brukbar til opptak. Den varte i 30 min, så må man starte programmet på nytt. Jeg hadde demoen i tre måneder før jeg så at de hadde sommersalg og jeg fikk hele programmet til halv pris. 1000.- kroner som var latterlig billig med tanke på hvor mange amps, rack, pedaler og muligheter som var der. Det var over 1200 ferdig innstilte lyder i forskjellige sjangere og man kan lagre de i forskjellige filer. Man kan selvsagt justere de å lagre nye, eller lage egne med alt som finnes. Den har også instillinger for vokal, trommer og mye annet. Nå har Guitarrig 7 kommet med cubersalgspris, men jeg venter til Black Friday eller Cybermonday i håp om å få oppgradert billigere. Det er masse nytt. Her er en video   Her er nettsiden: Native Instruments Guitar rig 7 Og her kan du laste ned demoen: Note: The demo version runs 30 minutes per session, and can then be reopend to try again. Save and Total Recall functions disabled. Du klarer deg lenge med den PS. Dette er ikke ment som reklame, men et godt tips. Jeg tjener ikke noe på det, men den demoen er gratis og verdt å teste...
  • Söker rock projekt i Norge att vara med i och framför allt live gig. All rock/metal är intressant.  Smakprov: www.linkedin.com/in/emlu-music-production-983a92296    
  • Heisann! er det noen som vet verdien på denne?  serienummer: US20048978
 • http://www.BILDELERstore.co.no

 • Støtt driften av GitarNorge


 • Https://Www.AutoDELER.co.NO
×
×
 • Create New...

Important Information

By using this site, you agree to our Terms of Use.