Web Analytics
Jump to content

Gibson J-45 , Taylor 814ce eler Taylor GS7?


Igniten
 Share

Recommended Posts

Vet ikke om du har kjøpt deg ny gitar allerede. Men vil gjerne si et par ord om min nye gitar som jeg var i Haugesund og hentet for noen dager siden hos 4sound. Nemlig en Martin D-1E.

Altså en Amerikansk Håndlagd "Billigversjon" av den klassiske Martin gitaren, hvor de definitivt har hatt sin nummer en prioritering i fokus, nemlig tone. Denne gitaren har en listepris på ca 12000 kr i Norge, takk til behjelpelige selgere i butikken fikk jeg den for 9000,-. Og dette synes jeg er en Latterlig lav pris, for en så god gitar. Jeg hadde satt meg et budsjett på ca 15 000 kr. Har vert borti gitarer som Martin D-28, Larrivee LV-03, Gibson J-45 (som du nevner) og diverse Taylor gitarer. Og jeg endte opp på det billigste alternativet. Er jo klart at det å kjøpe gitar går mye på smak og hva man personlig liker. Men om du ikke har prøvd en Martin 1-serie, så anbefaler jeg det. MYE gitar for pengene, det hevdes at Martin ikke tjener mye penger på denne modellen.

Link to comment
Share on other sites

Har vært å testet diverse gitarer på 4sound idag. Må vel si jeg ble litt skuffa av samtlige Taylor gitarene. Testet flere modeller. Personlig syntes jeg lyden var noe daff.

Det var faktisk Baby Tayloren som ga den beste lyden av de Taylor modellene jeg prøvde.

Fikk og klunket litt på et par Martin modeller. De som jeg prøvde hadde klart mer crispere lyd, og virket mye mer lettspilt en Taylor. Strengehøyden var i tillegg satt mye lavere på Martin gitaren.

Link to comment
Share on other sites

Hvilke Martin gitarer var det du prøvde? og hvilke Taylor? Hvilken type tre de er bygget av spiller jo meget stor rolle for lyden. Personlig liker jeg den crispy lyden veldig godt. Og 1-seriene som jeg nevnte tidligere har veldig preg av det, Samtidig som jeg synes at de holder ganske godt i bassene også. Men det kommer jo også fra en natural-finish som de kaller det, hvor lyden har lettere for å komme gjennom enn på evt. en lakka gitar. Dreadnaught gitarene til Martin, lager mye og vanvittig klar og fin lyd, med en urealistisk sustain. Dette vet du vel allerede, hehe. Ikke minst at martin er vel satt og være den ledende fabrikk på akustisk gitar, så i verdi er det jo også positivt.

Link to comment
Share on other sites

Av Taylor så testet jeg 814, 414,410, og Baby Tayloren. Sistnevnte imponerte faktisk med særdeles bra lyd. Men det er ikke helt denne typen gitar jeg er ute etter.

Når det gjelder Martin, så husker jeg ikke modellene. Husker kun de låg på henholdsvis ca 8000,- og 20 000,- i pris.

Skal innom å teste igjen i morgen, og be om å satt ned strengehøyden på Taylor modellene.

Edited by Igniten
Link to comment
Share on other sites

Create an account or sign in to comment

You need to be a member in order to leave a comment

Create an account

Sign up for a new account in our community. It's easy!

Register a new account

Sign in

Already have an account? Sign in here.

Sign In Now
 Share

 • Recently Browsing   0 members

  • No registered users viewing this page.
 • Siste aktive tråder

  • Jeg skjønner godt at det er skrevet for å skape debatt/provosere, men forstår fortsatt ikke poenget med å debattere rundt musikksmak. 
  • er ikke ordet "kåseri" brukt? det betyr vel generelt at det som blir sagt, ikke akkurat skal tas 100% seriøst
  • He he, ja... Nå skal det sies at Epiphone kanskje ikke overpolstrer gitarene i eska når de sender ut fra fabrikk, men den har nå tross alt seilt halve jorda uskadet før den kom hit til landet.
  • Jo, takk for det. Etter å ha spilt på den en god del nå i kveld, må jeg faktisk si at dette er det beste jeg har opplevd fra Epiphone. Ikke det at jeg har et båtlass med erfaring, men en god del forskjellige eksemplarer har jeg tross alt vært borti. Resten virker veldig solid og godt gjennomført, bortsett fra at endene på nøtta kunne vært litt mer avrundet. Antydning til båndskjegg er det også, men ikke verre enn noen av mine andre gitarer uten fret-nibs, så jeg er nok litt vel overfølsom der. Selger fortalte jo at han kjøpte den ny fra Evenstad, og at han sendte tilbake et eksemplar han ikke var fornøyd med, før han fikk denne. Mistenker at den kanskje kan være kontrollert og sjekket litt ekstra fra Evenstad før den ble shippet. Endestykke og bru er veldig Epiphone, og jeg tipper det kan være noe å hente på å oppgradere her, så det kommer nok til å skje. Pickups og elektronikk virker veldig kurant. Er det slik at posten krever at jeg sender gitaren til reparasjon, vet jeg faktisk ikke om jeg gidder.
  • Fikk meg til å tenke på denne saken:  
 • http://www.BILDELERstore.co.no

 • Støtt driften av GitarNorge


 • Https://Www.AutoDELER.co.NO
×
×
 • Create New...

Important Information

By using this site, you agree to our Terms of Use.