Web Analytics
Jump to content

Jamming!


Aleksander

Recommended Posts

Hei, eg har veldig problem med å skjønne hvordan dette fungerer!

Ser for eksempel han fyren her!

Kan godt vær han bare gjør det etter øret! Men hva er det egentlig han gjør der ? Trenger igrunn forklaring for alt på dette området!

Link to comment
Share on other sites

Som sagt eg er veldig grønn i dette her! Hva slags skala er B-Moll skala ? Skal eg brukte f.eks B Minor Pentatonic!

Kan du også forklare meg hvordan du kom fram till dette ?

Det eg egentlig vill vite er hvordan han kan spille det di synger, slik som han gjør i f.eks denne sangen :

??
Link to comment
Share on other sites

Jeg satt på sangen og tok fram gitaren og fant meget fort ut at det var den skalaen som passet best. Ja du du kan bruke B Minor Pentaton skala til å improvisere over den sangen. Jeg tipper at han har øvd inn litt før han spilte inn videoen slik at han kan sangen på gitar, men dette har også mye med gehør og gjøre. Altså at du kan høre at neste tone i sangen er en og en halv tone over din nåværende tone også videre.

Du nevner Pentaton Moll skalaen og den er faktisk veldig fin. Du kan nesten spille solo over hva som helst med den skalaen, du må bar vite hvilken toneart sangen går i. Jeg anbefaler deg å ta noen gitartimer å spørre om dette spesifikt, altså hvordan du kan lære å improvisere. Jeg gikk den vansklige veien, altså jeg leste på internett og lånte bøker og lærte skalene og improvisasjon den veien. Men nå har jeg begynt å ta timer å lærer jazz, og du verden det er lettere å lære når du sitter face-to-face med en gitarlærer.

OBS, dette er slik jeg gjorde det og ikke nødvendigvis riktig vei. Tror at 3/4 av forumet her kan mer/spiller bedre enn meg, så dere får bare rette meg hvis jeg sier noe helt galt, meen:

Hvis du ikke tar gitartimer anbefaler jeg deg først å lære Pentaton skalaen, feks E-moll Pentaton skalaen. (Pentaton moll innholder bare toner som også er i vanlig moll skaler, bare at det kun er 5 toner ikke 7)

Jeg pleide å dele inne skalaen i 3 sett eller baser, altså jeg lærte meg skalaen på 3 forskjellige steder på gitaren.

Sett 1:

Starter skalaen med grunntone E på mørkeste strengen (E-strengen)

E-12--15

A-12--14

D-12--14

G-12--14

B-12--15

E-12--15

Sett 2:

Starter skalaen med grunntone A på mørkeste strengen (E-strengen)

E-5--7

A-5--7

D-5--7

G-4--7

B-5--8

E-5--7

Sett 3:

Starter Skalaen med grunntone E på nest mørkete strenge (A-strengen)

E-----

A-7-10

D-7-9

G-7-9

B-8-10

E-7-10

Det over er Tabulatur(Tabs) og det håper jeg du kan fra før. Når du har lærte deg dette kan du spille det over feks dette backingtracket:

Lykke til :)

Edited by Erling
Link to comment
Share on other sites

Takk, for dette her! Eg har aldri tatt noen gitartimer, må si att familien min er veldig musikalsk... Tror eg har sånn passe gehør ettersom broren min testet meg litt på, Major, Minor, Major7 og 7 grep, eg hadde rett på alle utenom en på både hvilket grep det var og om det var Major, minor......

Eg skjønner eg har mye og lære her, men eg lurer fortsatt på hvordan det er muligt for meg å finne ut akkurat hva han spiller på f.eks den andre sangen eg sendte og den første...

Link to comment
Share on other sites

Create an account or sign in to comment

You need to be a member in order to leave a comment

Create an account

Sign up for a new account in our community. It's easy!

Register a new account

Sign in

Already have an account? Sign in here.

Sign In Now
 • Recently Browsing   0 members

  • No registered users viewing this page.
 • Siste aktive tråder

  • Noen som har prøvd på det? Hva gjorde du og hvordan funka det?
  • Da kom pickupen fra Skottland også, en 1956 Höfner 1505 GR som ble solgt som ekstrautstyr fra Höfner i sin tid. Originalt hadde de 3 meter kabel, men her var kabelen kutta, så jeg skjøta den og satte i jack-input i gitarkroppen "nede til høyre." Innebygd volumbryter som ikke skrapa, og fungerer - så det var grunnen til at det ble denne. Så slipper man potter og flere hull og mer lodding. En forsiktig singlecoil, under 5 Ohm, så man må ta ned mastervolumen på Vox'en før man kobler inn en av Ibanezene 😉 Gitaren er fra 1959, det sto håndskrevet inne i lokket (fant det med speil, lommelykt og mobilkameraet) 19.2.59. Litt uheldig med dremelen da jeg kappa ut hakk i plekterbrettet, men men. Tok mål med brettet på, så måtte jeg flytte festene litt for å få spikrene dypere inn i hullene så brettet skulle sitte fast. Men det har sin egen sjarm det også. Da gjenstår det tidsriktig bridge, og samtidig polere opp bånd og rengjøre og muligens olje inn gripebrettet. Bestefars gamle gyngehest som jeg også har overtatt, og kabel fra PA-høyttaleren skjemmer bildet, men man ser helheten med pickupen likevel.
  • Jeg har en Peavey Valveking røramp. men plutselig virker ingen knapper, hverken volum eller tone kontroller. Men det er fortsatt lyd i den? Hva er feil? noen tips fra dere mottaes med takk. mvh Jan .  
  • Dette ble omsider greit, bestefars gamle (1958?) Höfner 455/S. Fikk lima halsen i vinter, har fått på ei midlertidig bridge, og den er rett i halsen og lettspilt. 010 Flatwoundstrenger. Venter nå på en 1956-modell floating pickup fra de britiske øyer, en 1505 GR med volumkontroll som spikres fast i gripebrettet. Plekterbrettet er også britisk og kosta sitt, men ble pent. Prøver å få tak på en bridge som ser ut som den originale, men det er lengre mellom de. Denne bridgen var dog lett å intonere, da det er bånd-biter som sitter i smale spor, og de kan tas løs og flyttes.
 • http://www.BILDELERstore.co.no

 • Støtt driften av GitarNorge


 • Https://Www.AutoDELER.co.NO
×
×
 • Create New...

Important Information

By using this site, you agree to our Terms of Use.