Web Analytics
Jump to content

Strat med floyd blir ustemt fort som fy.


LesMarshall92

Recommended Posts

Hei! har tatt en litt "halvveis" løsning på 80's-straten. :P

når jeg skulle montere nuten så fylte jeg kun de gamle skruehullene med sagflis og trelim.

Den er satt opp helt nydelig, men holder ikke stemminga. Jeg tror dette er pga nuten. Den hvis jeg f.eks skal ta trembaren inn mot kroppen, blir den ustemt flat, og hvis jeg drar den langt ut fra kroppen etterpå, kommer den nogenlunde tilbake i stemmingen jeg hadde stemt den i. Dårlig forklart, men håper dere forstår :D

Det jeg lurer på da, er hvor jeg får tak i heltre-plugger jeg kan modde til å passe nedi de hullene? hvordan slags tresort hadde vært lurest å bruke? Har noen på forumet slike plugger jeg kan kjøpe? :)

Link to comment
Share on other sites

Jeg tviler på at hullene utgjør den store forskjellen.. Hvis oversdel (nut) sitter fast, så er vel saken grei. Med mindre du mener at halsen bøyes i hodet/hals punktet da. Men det tror jeg ikke jeg da.

Angående treplugger så er det bare å handle noen tynne møbelplugger i eik. De koster vel noen øre pr stykk.

Hvis tremoloen din ikke er stabil, er nok "pinnene" i kroppen og kniv-eggen, samt tremoloens vinkel det første jeg ville sjekket.

Link to comment
Share on other sites

hmm.

joa, den sitter jo fast. men er redd for at den ikke sitter godt nok?

hullene var ganske store iforhold til skruen, så jeg fylte den med sagflis og trelim. Tenkte at dette kanskje ble såpass mykt og elastisk at nutta bevegde seg når jeg brukte tremoloen?

floyden ligger helt vannrett med gitaren også! hmm.. :unsure:

Link to comment
Share on other sites

Create an account or sign in to comment

You need to be a member in order to leave a comment

Create an account

Sign up for a new account in our community. It's easy!

Register a new account

Sign in

Already have an account? Sign in here.

Sign In Now
 • Recently Browsing   0 members

  • No registered users viewing this page.
 • Siste aktive tråder

  • Noen som har prøvd på det? Hva gjorde du og hvordan funka det?
  • Da kom pickupen fra Skottland også, en 1956 Höfner 1505 GR som ble solgt som ekstrautstyr fra Höfner i sin tid. Originalt hadde de 3 meter kabel, men her var kabelen kutta, så jeg skjøta den og satte i jack-input i gitarkroppen "nede til høyre." Innebygd volumbryter som ikke skrapa, og fungerer - så det var grunnen til at det ble denne. Så slipper man potter og flere hull og mer lodding. En forsiktig singlecoil, under 5 Ohm, så man må ta ned mastervolumen på Vox'en før man kobler inn en av Ibanezene 😉 Gitaren er fra 1959, det sto håndskrevet inne i lokket (fant det med speil, lommelykt og mobilkameraet) 19.2.59. Litt uheldig med dremelen da jeg kappa ut hakk i plekterbrettet, men men. Tok mål med brettet på, så måtte jeg flytte festene litt for å få spikrene dypere inn i hullene så brettet skulle sitte fast. Men det har sin egen sjarm det også. Da gjenstår det tidsriktig bridge, og samtidig polere opp bånd og rengjøre og muligens olje inn gripebrettet. Bestefars gamle gyngehest som jeg også har overtatt, og kabel fra PA-høyttaleren skjemmer bildet, men man ser helheten med pickupen likevel.
  • Jeg har en Peavey Valveking røramp. men plutselig virker ingen knapper, hverken volum eller tone kontroller. Men det er fortsatt lyd i den? Hva er feil? noen tips fra dere mottaes med takk. mvh Jan .  
  • Dette ble omsider greit, bestefars gamle (1958?) Höfner 455/S. Fikk lima halsen i vinter, har fått på ei midlertidig bridge, og den er rett i halsen og lettspilt. 010 Flatwoundstrenger. Venter nå på en 1956-modell floating pickup fra de britiske øyer, en 1505 GR med volumkontroll som spikres fast i gripebrettet. Plekterbrettet er også britisk og kosta sitt, men ble pent. Prøver å få tak på en bridge som ser ut som den originale, men det er lengre mellom de. Denne bridgen var dog lett å intonere, da det er bånd-biter som sitter i smale spor, og de kan tas løs og flyttes.
 • http://www.BILDELERstore.co.no

 • Støtt driften av GitarNorge


 • Https://Www.AutoDELER.co.NO
×
×
 • Create New...

Important Information

By using this site, you agree to our Terms of Use.