Web Analytics
Jump to content

Jentetronica


Torh

Recommended Posts

Får sikkert mye tyn fra breibeinte råkkere her, men samma det. Er ikke her for å skåre kredpoints. ^_^

Imogen Heap: talentfull dame, som kanskje har den mest interessante musikken av de tre jentene jeg presenterer her. Har samarbeidet litt med Jeff Beck (du ser henne og JB live at Ronnie Scott's. Hun synger bl.a. på den råkule og skitne blueslåta Rollin' & Tumblin'). Såvidt jeg veit skriver hun det meste, hvis ikke alt, av musikken sin. Mye loopbasert, med vokalen som et viktig instrument. Headlock er kanskje ikke den mest interessante, men sjegg ud albumet hennes på spotifyen; Speak for Yourself er en god start. Det siste albumet hennes har også mye for seg.

Ellie Goulding er en freshwoman i musikkverdenen. Er visst ganske hypa i England, men det spiler ingen rolle såklart; er musikken bra, så er det godt nok for meg. Digger aksenten hennes (!) og det folkinspirerte hun drar inn (hun er låtskriver selv) i musikken. Litt for søtt for noen muligens, men jeg synes det blir sånn sjarmerende søtt, så da funker det - veldig feelgood. Kanskje litt vel popdesigna - skulle gjerne sett at hun kunne vist litt mer variasjon i sangstrukturen og at hun kunne være litt mer dynamisk med tanke på intensitet. Der kan hun lære litt fra Imogen Heap som er relativt eksperimentell av seg. Ellie kjører mye på full guffe ved refreng 1, og det blir ikke så mye nytt i refreng 3 igjen. Litt kjedelig etter mange gjennomlyttinger, men for all del, til å være på min alder er jeg superimponert. Mye kult! Henne finner dere også på spotifyen. :)

Imogen er vel mest electronica, mens Goulding nærmer seg dance-genren. La Roux tar'n helt ut i dancen, men gjør det med bravur, mener nå jeg. Erik Hamréns kjepphest, "attityd", blir demonstrert til fulle av denne jenta. Hu ser helt freaky ut, men jaffal, hu spyttsynger teksta på en grådig kul måte. En gjennomlytting av albumet fra den kanten kan anbefales. Ikke alle spor som leverer, men det er noen godbiter her og der!

Andre jenter i samme kategori?

Edited by Torh
Link to comment
Share on other sites

La Roux er vel det nærmeste jeg kommer til å like noe av det der, pga chiptilnærminga.

Hvis du er interessert i sånn electropop-opplegg, så foreslår jeg at du sjekker ut Tim Exile:

Fantastiske lydlanskap på fyren. Ikke tidenes stemme, men spennende lyrikk.

Er vel ikke helt i samsvar med tråden, men det er så jævlig fett at jeg måtte bare. : )

Link to comment
Share on other sites

Digger det! Bare dumt at det ikke er på spotifyen. Kule greier!

Mulig jeg kunne lagt til Susanne Sundfør til tråden her, men jeg har ikke hørt henne før i dag, så jeg må lytte mer.

Link to comment
Share on other sites

Create an account or sign in to comment

You need to be a member in order to leave a comment

Create an account

Sign up for a new account in our community. It's easy!

Register a new account

Sign in

Already have an account? Sign in here.

Sign In Now
 • Recently Browsing   0 members

  • No registered users viewing this page.
 • Siste aktive tråder

  • Hei. Hvem er dere og hvilke sanger er det snakk om å spille?
  • Hallo. Hver dag tror jeg at jeg har oppnådd noe i dette livet. Ja, jeg har en høyere utdanning og til og med en vitenskapelig grad av en mester, men jeg jobber ikke i min spesialitet. Siden barndommen drømte jeg faktisk om å være psykolog, og derfor begynte jeg å tenke på å motta den andre høyere. Men for dette trenger jeg en meget betalt jobb, så nå leter jeg etter interessante ledige stillinger. Allerede samlet en CV på denne malen https://www.cvmal.no/cv-eksempel/ , og nå må du sende den til flere selskaper. Vi må jobbe noen år til for å endelig begynne å gjøre det du elsker.
  • Hei. Vi søker etter en bassist til et band i Arendal. Vi har tilgang til øvingslokale. Sjanger, rock. Vi er på utkikk etter en bassist som deler lidenskap for musikk og som har god teknikk og samspill. er åpen for å eksperimentere med ulike stilarter og låter, men vi ønsker også å ha et fast repertoar som vi kan øve på og fremføre. Vi er fleksibel når det gjelder øvingstider, men vi håper du er seriøs og engasjert. Hvis dette høres ut som noe for deg, vil vi gjerne høre fra deg snarest. Vi ser frem til å snakke med deg og finne ut mer om din musikkbakgrunn og interesser.
  • Lagde en hals av alm, og holder på med en jazzmaster kropp av samme planken . Underste kroppen er av surnet lønn.
  • Takk for det. Har brukt bjørk i toppen, alm i halsen og er usikker på kropp men tror det kan være sitka gran. Fikk en stor bit fra en arbeidskollega som ikke visste hva det var.
 • http://www.BILDELERstore.co.no

 • Støtt driften av GitarNorge


 • Https://Www.AutoDELER.co.NO
×
×
 • Create New...

Important Information

By using this site, you agree to our Terms of Use.