Web Analytics
Jump to content

Jentetronica


Torh

Recommended Posts

Får sikkert mye tyn fra breibeinte råkkere her, men samma det. Er ikke her for å skåre kredpoints. ^_^

Imogen Heap: talentfull dame, som kanskje har den mest interessante musikken av de tre jentene jeg presenterer her. Har samarbeidet litt med Jeff Beck (du ser henne og JB live at Ronnie Scott's. Hun synger bl.a. på den råkule og skitne blueslåta Rollin' & Tumblin'). Såvidt jeg veit skriver hun det meste, hvis ikke alt, av musikken sin. Mye loopbasert, med vokalen som et viktig instrument. Headlock er kanskje ikke den mest interessante, men sjegg ud albumet hennes på spotifyen; Speak for Yourself er en god start. Det siste albumet hennes har også mye for seg.

Ellie Goulding er en freshwoman i musikkverdenen. Er visst ganske hypa i England, men det spiler ingen rolle såklart; er musikken bra, så er det godt nok for meg. Digger aksenten hennes (!) og det folkinspirerte hun drar inn (hun er låtskriver selv) i musikken. Litt for søtt for noen muligens, men jeg synes det blir sånn sjarmerende søtt, så da funker det - veldig feelgood. Kanskje litt vel popdesigna - skulle gjerne sett at hun kunne vist litt mer variasjon i sangstrukturen og at hun kunne være litt mer dynamisk med tanke på intensitet. Der kan hun lære litt fra Imogen Heap som er relativt eksperimentell av seg. Ellie kjører mye på full guffe ved refreng 1, og det blir ikke så mye nytt i refreng 3 igjen. Litt kjedelig etter mange gjennomlyttinger, men for all del, til å være på min alder er jeg superimponert. Mye kult! Henne finner dere også på spotifyen. :)

Imogen er vel mest electronica, mens Goulding nærmer seg dance-genren. La Roux tar'n helt ut i dancen, men gjør det med bravur, mener nå jeg. Erik Hamréns kjepphest, "attityd", blir demonstrert til fulle av denne jenta. Hu ser helt freaky ut, men jaffal, hu spyttsynger teksta på en grådig kul måte. En gjennomlytting av albumet fra den kanten kan anbefales. Ikke alle spor som leverer, men det er noen godbiter her og der!

Andre jenter i samme kategori?

Edited by Torh
Link to comment
Share on other sites

La Roux er vel det nærmeste jeg kommer til å like noe av det der, pga chiptilnærminga.

Hvis du er interessert i sånn electropop-opplegg, så foreslår jeg at du sjekker ut Tim Exile:

Fantastiske lydlanskap på fyren. Ikke tidenes stemme, men spennende lyrikk.

Er vel ikke helt i samsvar med tråden, men det er så jævlig fett at jeg måtte bare. : )

Link to comment
Share on other sites

Digger det! Bare dumt at det ikke er på spotifyen. Kule greier!

Mulig jeg kunne lagt til Susanne Sundfør til tråden her, men jeg har ikke hørt henne før i dag, så jeg må lytte mer.

Link to comment
Share on other sites

Create an account or sign in to comment

You need to be a member in order to leave a comment

Create an account

Sign up for a new account in our community. It's easy!

Register a new account

Sign in

Already have an account? Sign in here.

Sign In Now
 • Recently Browsing   0 members

  • No registered users viewing this page.
 • Siste aktive tråder

  • Det er ikke lenge siden en 25 - bulk kostet 12-1300,- hos Evenstad. Den svake krona og prisstigning generelt, har sannelig gjort seg gjeldende.
  • Hei søker vokalist til Calzada, vi hører til i Stavanger.  spiller rock for det meste 
  • Det må du forvente, men prisene har vært betydelig lave når de har tilbud, selv med moms og frakt etc. Men det må du undersøke og ta en totalvurdering på. Spesielt nå som dollarkursen er dårlig, mot NOK. Skal du handle i Norge, må du bare følge med på hva de har av tilbud på de forskjellige nettbutikker/butikker og handle deretter. Det hender det er tilbud på f.eks spesifikke merker, eller "bundle packs".  Vi hadde Strenger.no før som leverte gode priser, men de ble lagt ned.  Her er f.eks 65-69kr per pakke, det mener jeg er helt innenfor. Du finner sikkert flere lignende tilbud til tider. https://evenstadmusikk.no/d-addario/1084076/d-addario-exl110-b25-bulkpakke-25-stk-010-046-pakke-med-25-stk-exl-110?gad_source=1&utm_source=daisycon&utm_medium=affiliate&utm_campaign=daisycon_Onlinepriser.no https://www.musikkhuset.no/products/daddario-exl110-b25-010-046-bulk-25-set?gad_source=1&gclid=Cj0KCQjwpNuyBhCuARIsANJqL9Oid7wNzTU4xgLnLVllxOStnwHxS9wGBKVbHsHRQ3-f9rLxRdLZxtoaAmciEALw_wcB   Ellers kan jeg anbefale Ernie Ball strenger. De er ofte rimeligere hvis du benytter standard-størrelser - men har like god kvalitet som andre "gode strenger".  https://evenstadmusikk.no/ernie-ball/1009722/ernie-ball-eb-2221-regular-slinky-010-046?gad_source=1&gclid=Cj0KCQjwpNuyBhCuARIsANJqL9OfpfJAOtjW1PJjdIAvs6CT9CT-A9EJJeulO5OVlYeEllFcn3AGszgaAjfmEALw_wcB
  • Noen som har prøvd på det? Hva gjorde du og hvordan funka det?
  • Da kom pickupen fra Skottland også, en 1956 Höfner 1505 GR som ble solgt som ekstrautstyr fra Höfner i sin tid. Originalt hadde de 3 meter kabel, men her var kabelen kutta, så jeg skjøta den og satte i jack-input i gitarkroppen "nede til høyre." Innebygd volumbryter som ikke skrapa, og fungerer - så det var grunnen til at det ble denne. Så slipper man potter og flere hull og mer lodding. En forsiktig singlecoil, under 5 Ohm, så man må ta ned mastervolumen på Vox'en før man kobler inn en av Ibanezene 😉 Gitaren er fra 1959, det sto håndskrevet inne i lokket (fant det med speil, lommelykt og mobilkameraet) 19.2.59. Litt uheldig med dremelen da jeg kappa ut hakk i plekterbrettet, men men. Tok mål med brettet på, så måtte jeg flytte festene litt for å få spikrene dypere inn i hullene så brettet skulle sitte fast. Men det har sin egen sjarm det også. Da gjenstår det tidsriktig bridge, og samtidig polere opp bånd og rengjøre og muligens olje inn gripebrettet. Bestefars gamle gyngehest som jeg også har overtatt, og kabel fra PA-høyttaleren skjemmer bildet, men man ser helheten med pickupen likevel.
 • http://www.BILDELERstore.co.no

 • Støtt driften av GitarNorge


 • Https://Www.AutoDELER.co.NO
×
×
 • Create New...

Important Information

By using this site, you agree to our Terms of Use.