Web Analytics
Jump to content

Utight lyd i Ibanez S7320


Troll

Recommended Posts

Begynner å bli litt misfornøyd med at min Ibanez S7320 er ganske utight i lyden på den 7 strengen. Høres og fort litt grumsete ut.

Noen som tror på at et pickupbytte kan gjøre underverket, eller bør jeg se etter en ny gitar?

Lyden er liksom ganske tam, utight og grumsete når jeg drar på powerchord på de to øverste strengene samtidig.

Sånn ellers liker jeg gitaren ganske godt. God å spille på, god og greit behagelig hals. Har en mistanke om at strengene er en smule for tykke for standard tuning, kan jo være det som gjør at lyden blir noe utight også i tillegg til pickupene?

Edited by Troll
Link to comment
Share on other sites

hehe, sendte en PM for Trond for en liten stund siden for å forhøre meg med han. Han anbefalte også Painkiller.

Skal ikke ha pidckups ennå, må vente litt til pengene rekker. Men vil bare vite om jeg skal selge gitaren og satse på en ny, eller gi den en sjanse med nye pickups. Mest sannsynlig det siste ;p

Painkillers står ihvertfall ganske høyt på listen. I og med at de er splittbare er et pluss.

Skal prøve med tynnere strenger. Har gitaren for det meste i Standard, men av og til Bb. Strengene er 58-12 tror jeg, haha. Altfor tykt imo.

Edited by Troll
Link to comment
Share on other sites

Kjører 10-62 på syvstrengeren min. Stemmer stort sett i B eller drop A.

Har aldri opplevd at lyden på de tykkeste strengene blir tam, snarere tvert imot cool.gif

Aner ikke hvordan mikkene på S7320 er i forhold til RG1527, men etter litt justering klarte jeg å få brukbar lyd i mine.

Ikke de beste mikkene i verden, men jeg har absolutt spilt på verre..

Link to comment
Share on other sites

Create an account or sign in to comment

You need to be a member in order to leave a comment

Create an account

Sign up for a new account in our community. It's easy!

Register a new account

Sign in

Already have an account? Sign in here.

Sign In Now
 • Recently Browsing   0 members

  • No registered users viewing this page.
 • Siste aktive tråder

  • Det er ikke lenge siden en 25 - bulk kostet 12-1300,- hos Evenstad. Den svake krona og prisstigning generelt, har sannelig gjort seg gjeldende.
  • Hei søker vokalist til Calzada, vi hører til i Stavanger.  spiller rock for det meste 
  • Det må du forvente, men prisene har vært betydelig lave når de har tilbud, selv med moms og frakt etc. Men det må du undersøke og ta en totalvurdering på. Spesielt nå som dollarkursen er dårlig, mot NOK. Skal du handle i Norge, må du bare følge med på hva de har av tilbud på de forskjellige nettbutikker/butikker og handle deretter. Det hender det er tilbud på f.eks spesifikke merker, eller "bundle packs".  Vi hadde Strenger.no før som leverte gode priser, men de ble lagt ned.  Her er f.eks 65-69kr per pakke, det mener jeg er helt innenfor. Du finner sikkert flere lignende tilbud til tider. https://evenstadmusikk.no/d-addario/1084076/d-addario-exl110-b25-bulkpakke-25-stk-010-046-pakke-med-25-stk-exl-110?gad_source=1&utm_source=daisycon&utm_medium=affiliate&utm_campaign=daisycon_Onlinepriser.no https://www.musikkhuset.no/products/daddario-exl110-b25-010-046-bulk-25-set?gad_source=1&gclid=Cj0KCQjwpNuyBhCuARIsANJqL9Oid7wNzTU4xgLnLVllxOStnwHxS9wGBKVbHsHRQ3-f9rLxRdLZxtoaAmciEALw_wcB   Ellers kan jeg anbefale Ernie Ball strenger. De er ofte rimeligere hvis du benytter standard-størrelser - men har like god kvalitet som andre "gode strenger".  https://evenstadmusikk.no/ernie-ball/1009722/ernie-ball-eb-2221-regular-slinky-010-046?gad_source=1&gclid=Cj0KCQjwpNuyBhCuARIsANJqL9OfpfJAOtjW1PJjdIAvs6CT9CT-A9EJJeulO5OVlYeEllFcn3AGszgaAjfmEALw_wcB
  • Noen som har prøvd på det? Hva gjorde du og hvordan funka det?
  • Da kom pickupen fra Skottland også, en 1956 Höfner 1505 GR som ble solgt som ekstrautstyr fra Höfner i sin tid. Originalt hadde de 3 meter kabel, men her var kabelen kutta, så jeg skjøta den og satte i jack-input i gitarkroppen "nede til høyre." Innebygd volumbryter som ikke skrapa, og fungerer - så det var grunnen til at det ble denne. Så slipper man potter og flere hull og mer lodding. En forsiktig singlecoil, under 5 Ohm, så man må ta ned mastervolumen på Vox'en før man kobler inn en av Ibanezene 😉 Gitaren er fra 1959, det sto håndskrevet inne i lokket (fant det med speil, lommelykt og mobilkameraet) 19.2.59. Litt uheldig med dremelen da jeg kappa ut hakk i plekterbrettet, men men. Tok mål med brettet på, så måtte jeg flytte festene litt for å få spikrene dypere inn i hullene så brettet skulle sitte fast. Men det har sin egen sjarm det også. Da gjenstår det tidsriktig bridge, og samtidig polere opp bånd og rengjøre og muligens olje inn gripebrettet. Bestefars gamle gyngehest som jeg også har overtatt, og kabel fra PA-høyttaleren skjemmer bildet, men man ser helheten med pickupen likevel.
 • http://www.BILDELERstore.co.no

 • Støtt driften av GitarNorge


 • Https://Www.AutoDELER.co.NO
×
×
 • Create New...

Important Information

By using this site, you agree to our Terms of Use.