Web Analytics
Jump to content

[Problem] Guitar Rig Session lydkortet


Keith
 Share

Recommended Posts

Hey

Får spørre forumet i håp om hjelp før jeg stanger huet i veggen. Har nylig kjøpt meg guitar rig session pakka med medfølgende lydkort. Har hatt dette problemet med at når jeg spiller i guitar rig så brytes plutselig signalet, og dette skjer relativt ofte. IRRITERENDE! :angry2: CPU ligger stabilt på 30% før den bouncer opp til 100% og bryter signalet noen få sekunder. Nå skjer ikke dette bare i guitar rig, men også når jeg bare har lydkort som generell output. Har nyeste driver for lydkortet fra native instruments og alt. Noen som kjenner til problemet?

Link to comment
Share on other sites

Høres ut som om det er en annen prosess på maskinen din som plutselig krever all kraft. To forslag-

Fjern all dritt du ikke trenger til musikkproduksjon, så som itunes, quicktime, java, og alt annet skrot og drit. Apps til kamera, mobiltelefoner og annet fjask har ikke noe på en DAW å gjøre. Det samme gjelder engentlig photoshop, officepakke, spill og så videre. Vekk med skrotet! Problemet er at hvis du har maskinen din full av dette, så er det ikke så uvanlig at når du fjerner programmet, så glemmer produsenten å fjerne "Jegvilsjekkeomjegeroppdaterthverttjuendesekundpåsyre"- prosessen. Dårlig gjort.

Man kan få ryddet noe, med for eksempel crapcleaner. CC er ikke løsningen på verdensproblemene, men det hender det hjelper litt.

Hvis du tror du klarer å finne ut hva ressurstyven er, så er MKN explorer et glimrende verktøy. Gratis. Kjør den, og hold øye med disk- I/O når bruddet skjer.

Har du masse av det jeg nevnte først i DAWen din, har du egentlig fått som fortjent.

Du kan også forsøke å stoppe så mye som mulig i oppstart. Du trenger ikke at tastaturet, musen, kameraet, mobiltelefonen, skriveren, tegneprogrammet osvosv skal sjekke om de er oppdaterte hvert 20. sekund. Det er rart at en PC virker i det hele tatt..

Til slutt- det kan jo være noe helt annet. Dårlig driver, for eksempel. :)

Link to comment
Share on other sites

Takk for innspill, Castor!

Kan nok finne meg skyldig i anklagene om en rekke apps, hehe. Dog, Photoshop trenger man, office trenger man osv. Slikt burde ikke være et problem. Har ikke merket noe til ressursleeching tidligere, og har en relativt ny reformatering av disken, men en opprydding er sikkert verdt forsøket. Jeg skal sjekke ut MKN explorer og se om jeg kan finne ut av det før jeg klager mer ;) Kunne forresten ikke vært mer enig i det du sier om oppdateringer. Enkelte programmer er jo helt spinnville (hinthint apple og adobe)!

Link to comment
Share on other sites

Aight! Etter mye faenskap har jeg funnet problemet :) Ser ut til at det trådløse nettverkskortet skaper problemer med latency. Når jeg deaktiver trådløst går det som en drøm. Har visst også klart å halvere CPU'en i Guitar Rig ved å skru av noen prosseser her og der. Hvis noen evt. skulle ha lignende problemer, last ned DPC latency checker: www.thesycon.de/deu/latency_check.shtml.

Link to comment
Share on other sites

Create an account or sign in to comment

You need to be a member in order to leave a comment

Create an account

Sign up for a new account in our community. It's easy!

Register a new account

Sign in

Already have an account? Sign in here.

Sign In Now
 Share

 • Recently Browsing   0 members

  • No registered users viewing this page.
 • Siste aktive tråder

  • Jeg skjønner godt at det er skrevet for å skape debatt/provosere, men forstår fortsatt ikke poenget med å debattere rundt musikksmak. 
  • er ikke ordet "kåseri" brukt? det betyr vel generelt at det som blir sagt, ikke akkurat skal tas 100% seriøst
  • He he, ja... Nå skal det sies at Epiphone kanskje ikke overpolstrer gitarene i eska når de sender ut fra fabrikk, men den har nå tross alt seilt halve jorda uskadet før den kom hit til landet.
  • Jo, takk for det. Etter å ha spilt på den en god del nå i kveld, må jeg faktisk si at dette er det beste jeg har opplevd fra Epiphone. Ikke det at jeg har et båtlass med erfaring, men en god del forskjellige eksemplarer har jeg tross alt vært borti. Resten virker veldig solid og godt gjennomført, bortsett fra at endene på nøtta kunne vært litt mer avrundet. Antydning til båndskjegg er det også, men ikke verre enn noen av mine andre gitarer uten fret-nibs, så jeg er nok litt vel overfølsom der. Selger fortalte jo at han kjøpte den ny fra Evenstad, og at han sendte tilbake et eksemplar han ikke var fornøyd med, før han fikk denne. Mistenker at den kanskje kan være kontrollert og sjekket litt ekstra fra Evenstad før den ble shippet. Endestykke og bru er veldig Epiphone, og jeg tipper det kan være noe å hente på å oppgradere her, så det kommer nok til å skje. Pickups og elektronikk virker veldig kurant. Er det slik at posten krever at jeg sender gitaren til reparasjon, vet jeg faktisk ikke om jeg gidder.
  • Fikk meg til å tenke på denne saken:  
 • http://www.BILDELERstore.co.no

 • Støtt driften av GitarNorge


 • Https://Www.AutoDELER.co.NO
×
×
 • Create New...

Important Information

By using this site, you agree to our Terms of Use.