Web Analytics
Jump to content

[Problem] Guitar Rig Session lydkortet


Keith

Recommended Posts

Hey

Får spørre forumet i håp om hjelp før jeg stanger huet i veggen. Har nylig kjøpt meg guitar rig session pakka med medfølgende lydkort. Har hatt dette problemet med at når jeg spiller i guitar rig så brytes plutselig signalet, og dette skjer relativt ofte. IRRITERENDE! :angry2: CPU ligger stabilt på 30% før den bouncer opp til 100% og bryter signalet noen få sekunder. Nå skjer ikke dette bare i guitar rig, men også når jeg bare har lydkort som generell output. Har nyeste driver for lydkortet fra native instruments og alt. Noen som kjenner til problemet?

Link to comment
Share on other sites

Høres ut som om det er en annen prosess på maskinen din som plutselig krever all kraft. To forslag-

Fjern all dritt du ikke trenger til musikkproduksjon, så som itunes, quicktime, java, og alt annet skrot og drit. Apps til kamera, mobiltelefoner og annet fjask har ikke noe på en DAW å gjøre. Det samme gjelder engentlig photoshop, officepakke, spill og så videre. Vekk med skrotet! Problemet er at hvis du har maskinen din full av dette, så er det ikke så uvanlig at når du fjerner programmet, så glemmer produsenten å fjerne "Jegvilsjekkeomjegeroppdaterthverttjuendesekundpåsyre"- prosessen. Dårlig gjort.

Man kan få ryddet noe, med for eksempel crapcleaner. CC er ikke løsningen på verdensproblemene, men det hender det hjelper litt.

Hvis du tror du klarer å finne ut hva ressurstyven er, så er MKN explorer et glimrende verktøy. Gratis. Kjør den, og hold øye med disk- I/O når bruddet skjer.

Har du masse av det jeg nevnte først i DAWen din, har du egentlig fått som fortjent.

Du kan også forsøke å stoppe så mye som mulig i oppstart. Du trenger ikke at tastaturet, musen, kameraet, mobiltelefonen, skriveren, tegneprogrammet osvosv skal sjekke om de er oppdaterte hvert 20. sekund. Det er rart at en PC virker i det hele tatt..

Til slutt- det kan jo være noe helt annet. Dårlig driver, for eksempel. :)

Link to comment
Share on other sites

Takk for innspill, Castor!

Kan nok finne meg skyldig i anklagene om en rekke apps, hehe. Dog, Photoshop trenger man, office trenger man osv. Slikt burde ikke være et problem. Har ikke merket noe til ressursleeching tidligere, og har en relativt ny reformatering av disken, men en opprydding er sikkert verdt forsøket. Jeg skal sjekke ut MKN explorer og se om jeg kan finne ut av det før jeg klager mer ;) Kunne forresten ikke vært mer enig i det du sier om oppdateringer. Enkelte programmer er jo helt spinnville (hinthint apple og adobe)!

Link to comment
Share on other sites

Aight! Etter mye faenskap har jeg funnet problemet :) Ser ut til at det trådløse nettverkskortet skaper problemer med latency. Når jeg deaktiver trådløst går det som en drøm. Har visst også klart å halvere CPU'en i Guitar Rig ved å skru av noen prosseser her og der. Hvis noen evt. skulle ha lignende problemer, last ned DPC latency checker: www.thesycon.de/deu/latency_check.shtml.

Link to comment
Share on other sites

Create an account or sign in to comment

You need to be a member in order to leave a comment

Create an account

Sign up for a new account in our community. It's easy!

Register a new account

Sign in

Already have an account? Sign in here.

Sign In Now
 • Recently Browsing   0 members

  • No registered users viewing this page.
 • Siste aktive tråder

  • Det er ikke lenge siden en 25 - bulk kostet 12-1300,- hos Evenstad. Den svake krona og prisstigning generelt, har sannelig gjort seg gjeldende.
  • Hei søker vokalist til Calzada, vi hører til i Stavanger.  spiller rock for det meste 
  • Det må du forvente, men prisene har vært betydelig lave når de har tilbud, selv med moms og frakt etc. Men det må du undersøke og ta en totalvurdering på. Spesielt nå som dollarkursen er dårlig, mot NOK. Skal du handle i Norge, må du bare følge med på hva de har av tilbud på de forskjellige nettbutikker/butikker og handle deretter. Det hender det er tilbud på f.eks spesifikke merker, eller "bundle packs".  Vi hadde Strenger.no før som leverte gode priser, men de ble lagt ned.  Her er f.eks 65-69kr per pakke, det mener jeg er helt innenfor. Du finner sikkert flere lignende tilbud til tider. https://evenstadmusikk.no/d-addario/1084076/d-addario-exl110-b25-bulkpakke-25-stk-010-046-pakke-med-25-stk-exl-110?gad_source=1&utm_source=daisycon&utm_medium=affiliate&utm_campaign=daisycon_Onlinepriser.no https://www.musikkhuset.no/products/daddario-exl110-b25-010-046-bulk-25-set?gad_source=1&gclid=Cj0KCQjwpNuyBhCuARIsANJqL9Oid7wNzTU4xgLnLVllxOStnwHxS9wGBKVbHsHRQ3-f9rLxRdLZxtoaAmciEALw_wcB   Ellers kan jeg anbefale Ernie Ball strenger. De er ofte rimeligere hvis du benytter standard-størrelser - men har like god kvalitet som andre "gode strenger".  https://evenstadmusikk.no/ernie-ball/1009722/ernie-ball-eb-2221-regular-slinky-010-046?gad_source=1&gclid=Cj0KCQjwpNuyBhCuARIsANJqL9OfpfJAOtjW1PJjdIAvs6CT9CT-A9EJJeulO5OVlYeEllFcn3AGszgaAjfmEALw_wcB
  • Noen som har prøvd på det? Hva gjorde du og hvordan funka det?
  • Da kom pickupen fra Skottland også, en 1956 Höfner 1505 GR som ble solgt som ekstrautstyr fra Höfner i sin tid. Originalt hadde de 3 meter kabel, men her var kabelen kutta, så jeg skjøta den og satte i jack-input i gitarkroppen "nede til høyre." Innebygd volumbryter som ikke skrapa, og fungerer - så det var grunnen til at det ble denne. Så slipper man potter og flere hull og mer lodding. En forsiktig singlecoil, under 5 Ohm, så man må ta ned mastervolumen på Vox'en før man kobler inn en av Ibanezene 😉 Gitaren er fra 1959, det sto håndskrevet inne i lokket (fant det med speil, lommelykt og mobilkameraet) 19.2.59. Litt uheldig med dremelen da jeg kappa ut hakk i plekterbrettet, men men. Tok mål med brettet på, så måtte jeg flytte festene litt for å få spikrene dypere inn i hullene så brettet skulle sitte fast. Men det har sin egen sjarm det også. Da gjenstår det tidsriktig bridge, og samtidig polere opp bånd og rengjøre og muligens olje inn gripebrettet. Bestefars gamle gyngehest som jeg også har overtatt, og kabel fra PA-høyttaleren skjemmer bildet, men man ser helheten med pickupen likevel.
 • http://www.BILDELERstore.co.no

 • Støtt driften av GitarNorge


 • Https://Www.AutoDELER.co.NO
×
×
 • Create New...

Important Information

By using this site, you agree to our Terms of Use.