Web Analytics
Jump to content

EMG pickup, jording?


jonta
 Share

Recommended Posts

På Emg sine kobl. skjemaer står det at man IKKE SKAL jorde til brua. Dette er allikevel gjort på min gitar, en LTD M-1000 fra 2002. Men, loddinga ser litt amatørmessig ut, den kan ha vert utført i etterkant. Men hvorfor?

Noen som er opplyst på emmnet???

Forresten: noen som vet hvor jeg kan få kjøpt ny ramme til EMG micken?

Edited by jonta
Link to comment
Share on other sites

EMG og jording er etter det jeg har erfart en egen sak, og man kan ikke bruke "triksene" man kan fra andre pickups. Blant annet virker det som at ett felles jordpunkt er helt avgjørende for å unngå støy. EMG- pickups er etter sigende "internt jordet". Det stemmer at man ikke skal jorde strengene. Kanskje den som loddet ikke visste om dette? Ikke vet jeg, men altså, aktive EMGs skal ikke jordes til strenger. Prøver man seg med to jordpunkter fordi lengden på kabler innbyr til det, får man uforutsigbare og merkelige feil. Ett jordpunkt er det som teller. Vet ikke hvorfor.

Link to comment
Share on other sites

Ja, nettopp, de er skjermet innternt, skriver de. Jording til strengene kan også forårsake støt står det videre.

Men, det er også loddet på en "flat lysebrun dings" med to ben 104 p1 eller d1 står det på den(ser hverken ut som en trad. motstand eller kondensator) som er koblet mellom ytre kontakt og jord, på tonekontrollen. På kobl. skjemaet på EMG er denne derimot tegnet inn imellom midtre punkt på tone og yttre punkt på volum. Bare la den være som den er?

Jeg driver å roter med dette fordi jeg har demontert halsmicken, for å bytte den med Metalbrains 81TWE, alltså med coilsplit og push/pull volumpot.

Edited by jonta
Link to comment
Share on other sites

Den kondensatoren er også koblet opp på ene jordingspunktet på ene potten, mens andre beinet er koblet opp på en av pinnene på den andre potten.

Fungerer gitaren, så er det vel ikke så mye man trenger å gjøre med det?

Er jordingen for å få vekk støy eller har det noe med strøm og sikkerhet å gjøre?

Link to comment
Share on other sites

Jeg aner ikke hvorfor noen har jordet til strenger. B.l.a. skal det ikke jordes p.g.a. sikkerhet. Men det jeg tenkte var at, siden gitaren er 8 år gammel, så var det kanskje annerledes koblings regler. Men det virker som om ikke noe er forandret med EMG81.

Gitaren fungerte helt til jeg pellte ut halsmicen. Nå håper jeg klarer å få det hele på plass igjen med push/pull........kabler.

Edited by jonta
Link to comment
Share on other sites

Jeg brukte samme kabler på mine EMG uten pushpull, selv om det stod noen tykke og tynne.. Har gått fint så langt :P

På noen skjema er det tykke kabler som kommer fra pickupene.

Du brukte tynne kabler alltså?

Tykke kabler fra picupene,ja men på skjemaet for push/pull er det egne kabler (tykke?) mellom pot og switch.

Edited by jonta
Link to comment
Share on other sites

Det at kablene er tegnet tykkere- hvordan har du tenkt å bry deg om det? Eller ev. ikke bry deg om det?

Hva med å linke til disse mytiske skjemaene? Det er fint, og litt fantastisk at du tror vi er tankelesere, men jeg må for min del skuffe deg. Det er jeg ikke, selv om jeg skulle ønske det. :) Jeg vil gjerne hjelpe likevel.

Link to comment
Share on other sites

Det at kablene er tegnet tykkere- hvordan har du tenkt å bry deg om det? Eller ev. ikke bry deg om det?

Hva med å linke til disse mytiske skjemaene? Det er fint, og litt fantastisk at du tror vi er tankelesere, men jeg må for min del skuffe deg. Det er jeg ikke, selv om jeg skulle ønske det. :) Jeg vil gjerne hjelpe likevel.

Bruke,,,tykkere? kabler....

Beklager, jeg surrer fælt.....

http://www.emginc.com/content/wiringdiagrams/EMG-81TW-89.pdf Side3....2pickups 1vol 1tone w3way Toggle Switch.1tone

Edited by jonta
Link to comment
Share on other sites

Jeg :blink: klarte det.............

Allt på plass. Jordinga til brua er fjernet. Jeg fulgte kobl. skjem. bortsett fra et par avvik, som var fra før (81/81 oppsettet, nå har jeg alltså montert 81TW splitcoil) Alltså, istede for den lysebrune, flate kondensatoren? som står mellom midtre feste på tone og midtre feste på vol. har jeg nå montert en kabel. Kondensatoren derimot, er festa til nedre feste på tone og til jord. Og den sorte kablen fra jack er ikke innom dette nedre feste på tone, bare rett på jord. Valgte å gjøre det slik fordi det fungerte helt fint før, pluss at det ble litt mindre jobb.

Vet du hva denne "kondensatoren gjør?

Det virker nå, som om allt er i orden, bortsett fra at det er litt volumtap (ca fra 10 til 8) når skifter til singelcoil, men dette er vel normalt? Og vol pot'n er litt treg, ikke særlig lillefingervennlig.

Det var et artig prosjekt dette her (fikk litt hjelp av "hvordan lodde" tråden). Hadde alltid lyst på splitcoil før :unsure: Og lyden? Det virker som i dual pos er det en minst like hissig 81 som før. Og singel pos har jeg ikke prøvet så mye enda, men gitaren har iallefall blitt enda noen titalls gram tyngre :ninja:

Jeg var innom 5 sjapper i Oslo sentrum for å jakte på picup rammer. Hos Myhrbråthen hadde de en som var 10mm tykk, ellers hadde de fleste kileformede Gibsontyper. Så jeg kjøpte denne og skar av drøye 5 mm og planslipte. Det ble veldig bra.

Edited by jonta
Link to comment
Share on other sites

Create an account or sign in to comment

You need to be a member in order to leave a comment

Create an account

Sign up for a new account in our community. It's easy!

Register a new account

Sign in

Already have an account? Sign in here.

Sign In Now
 Share

 • Recently Browsing   0 members

  • No registered users viewing this page.
 • Siste aktive tråder

  • Godt tenkt! Ofte fint å bli kvitt en del ting "rimelig" så lenge andre kan gi det et nytt liv  
  • Jeg studerer nå på lyd og musikkproduksjons-linjen i Oslo. Jeg har en del ting å si om linjen, men hovedsakelig er det det at: - Nivået på de andre elevene suger, som er veldig dumt når ALT man får er gruppeoppgaver. (altså ingen en til en undervisning.) Dette har jo selvsagt å gjøre med at det ikke er noen krav for å kunne gå der (Noe jeg syns de burde endret på). Du ender mest sansynelig opp med å gå klasse med mange kriminelle som stjeler utstyr og så stikker av når skolepengene skal betales en måned etter at du starter - anbefaler IKKE å gå der om du gikk musikklinjen, da lærer man ikke noe nytt (unntatt tekniske greier). Det er ille fordi man kan ende opp med å vite mer teori enn lærerne der. Igjen også, ikke verdens beste lærere. Når du først har en god lærer, så trår de til permisjon fordi dems egt. jobb ble viktigere og de ditcher på Noroff i et halvt år. - Det er DYRT! Å ta en bachelor der krever at du ender opp med 400k i lån. Dette er ikke i beregning med de 120k EXTRA  hvert år for å ha et sted å bo og penger til å leve. Jeg tenker nå bare å ta ett, men ender fortsatt opp med 120k i lån, pluss 120k i å ha bodd ett sted. - Lokalene er fine og lyd-utstyret du får leid er ganske nice, så det er nå det. Hvis du er flink til å bruke studiene selv og lærer deg selv mye på tiden, som ikke har undervisning, så kan man få noe ut av det. Men igjen- nå tror jeg egt. ikke Noroff er så veldig imponerende å ha på CV-en sin, grunnet det ugudelige ryktet skolen har. Jeg så mye reklame om at skolen garanterer jobb før ferdig skolegang, men ingen av disse kan gjelde lyd og musikkproduksjon. Det kan bare ikke være. - Man kan utnytte lokalene og ta betalt for å spille inn for enkelt personer. Noroff lærerne bryr seg ikke litt, for de oppfordrer deg faktisk til å ta med andre musikere til å spille inn musikk. Men dette innebærer at du klarer å få kontakter og folk som kan tenke seg dette. Jeg sliter med kontakter, nå som Oslo er en helt ny by for meg. Kjenner jo ingen her. Jeg satser på ordentlig studier neste år, på musikkhøgskolen eller UIO. Begynte bare så jeg hadde noe å gjøre på dette året, ettersom jeg var får sen å bestemme med på høyere studier etter fristen gikk ut.  Konklusjon- Noroff lyd og musikk- er bare sykt dyre lokaler man alltid har tilgang på, og lite til ingen læring- hvis du gikk musikklinjen.
  • Ok. Tusen takk før svare. Legger den ut for 800kr så får den forhåpentligvis et nytt hjem😁
  • Du bør nok ikke ha veldig høye forventninger. Ser det ligger et par ute på danske sider, samt noen nettauksjonssider har solgt. Prisene ligger på godt under 1000 danske.
  • Hei. Er ny her inne så det er mulig jeg legger dette ut i feil forum. Men det jeg lurer på er hva verdien på en gitar jeg har arvet er.  Merket er Santana å model nr er 1570 laget i Japan. Ingen synlige skader så pent brukt. Kan absolutt ingen ting om gitarer sjenerelt så ønsker å selge den til noen som kan ha bruk for denne istedenfor at den skal samle støv legger ved et bilde av den.
 • http://www.BILDELERstore.co.no

 • Støtt driften av GitarNorge


 • Https://Www.AutoDELER.co.NO
×
×
 • Create New...

Important Information

By using this site, you agree to our Terms of Use.