Web Analytics
Jump to content

Dr. Jekyll & Mr. Hyde


katarsis
 Share


Recommended Posts

Var en tur på en av de to lokale Vedvik-sjappene (Bor midt imellom Sandefjord og Tønserg) i dag, og hva skuet mitt øye : En Peavy Wolfgang Special, dette måtte jo bare prøves. Etter litt prøving satt jeg igjen med kun to meninger :

1: Ekstremt god strenge-"action"

2: Verdens mest elendige hals! (Med andre ord, ekkel å holde, alt for tykk, stort sett alt jeg personlig hater med en hals)

Dette syntes jeg var så paradoksalt og morsomt (altså å både like og mislike en hals) at jeg nesten bare måtte "dele" det med noen, så jeg postet der herved her.

Jeg vet meget godt at gitarer er høyst personlige, og "denne er ikke for meg" argumenter. Jeg prøver ikke å si at jeg har rett på noen som helst måte... på en måte kan man kalle denne posten for en digresjon ;-)

La derfor også inn en liten Poll, bare for artighets skyld. Hva foretrekker du: Tykke eller tynne halser?

Link to comment
Share on other sites

Avhenger av hva slags gitar det er, men liker ikke halser tykkere enn Fender sin Strat halser. Les Paul halsen blir litt for tykk for min smak.

BTW; trodde dette emnet handlet om det dristilige Jekkyl & Hyde vrengboksen :lol:

Link to comment
Share on other sites

Synes tynne halser er greit nok jeg, men de litt tykkere er bedre.

Fender sine halser er selve idealet for min smak.

Når halser blir for tynne blir de litt ekle å ta akkorder på synes jeg, uansett må jeg ha noe å ta i.

Synes du LP halsene er for tykke Integrum?

Da skulle du prøvd morfars gitar...hehe

Link to comment
Share on other sites

Leo: Jeg tror neppe din morfars gitar har bredere hals enn min Hagstrøm akkustiske; Jeg fikk slett ikke den nye capoen min inn på halsen. Halsen er rett og slett for tykk (målt fra gripbrettet og til der man plasserer tommelen, bak på halsen). Alt i alt er det den verste halsen jeg noensinne har spilt på. Ja til slik hals som Michael har på sin Epi Les Paul!

Link to comment
Share on other sites

Hehe...Morfar hadde store hender skjønner du..hehe

Godt mulig at Hagstrømen din har større hals, har faktisk ikke prøvd med en av mine capoer.

Kan f.eks nevne at Zakk Wylde har skåret vekk bøyningen bak på halsen, alt av lakk er også borte "I have to feel the wood" sier han selv..hehe

Link to comment
Share on other sites

Stokke ligger midt i mellom, jo men bor ikke i Stokke sentrum, men hører nok til kommunen ja, ett sted... ;-)

Bor for det meste i Lillehammer (student), men har jo barndomsheimen i Stokke.

Link to comment
Share on other sites

Create an account or sign in to comment

You need to be a member in order to leave a comment

Create an account

Sign up for a new account in our community. It's easy!

Register a new account

Sign in

Already have an account? Sign in here.

Sign In Now
 Share

 • Recently Browsing   0 members

  No registered users viewing this page.

 • Siste aktive tråder

  • Jeg oppbevarer mine heltregitarer (archtop og kasse) nesten uten unntak i gitarkassene. Rommet jeg oppbevarer gitarene i har «bedre» (for gitarer om ikke annet) luft enn resten av huset, men jeg har et hygrometer for å følge med på fuktighet og temperatur. Så langt har det stort sett vært innafor i rommet (35-60% fuktighet). I enkelte perioder om vinteren har jeg satt inn en bolle med vann for å tilføre fuktighet. Det funker, men jeg skal vurdere å anskaffe en liten luftfukter.
  • Brum brum. Neida, skaff deg et hygrometer (hundrelapp eller to), så følger du med utover vinteren. Ingen grunn til å fukte lufta så lenge du har inneklima innafor "normalen". Men absolutt lurt å ha forholdsregler: Jeg har en heltre granlokk Ayers stålstrenger som ikke greide seg gjennom den tørreste og kaldeste vinteren i trøndelag på lenge (10-12 år siden?) uten betydelige sprekker i lokket. Den hang på veggen i stua, og jeg hadde ikke begrep om luftfuktighet da. Den låter og spiller nydelig, så det er foreløpig kun kosmetisk, men så kosta den bare omkring 5000,-, så ikke noe stort tap. Ellers, hvorere du borhena? Innland/kyst/fjell? Har litt å si.
  • Takker!  Hvor mye legger dere i luftfuktighet og slikt for kassegitarer? Fikk med en pakke d'addario humipak, men tenkte det er lurest å vente til vinteren med å poppe den? Gitaren kommer til å ligge i kassen når den ikke er i bruk. Er første heltre kassegitar jeg eier, so bear with me
  • Takk, ingen ``blemmer`` så langt. Kroppen er av et treslag kalt silkwood, lett i vekt og lett å arbeide med, fresen  kutter som i smør. Kjøpte det av Roy Bang i RB Guitars . Teak i halsen derimot, chipper lett og her må man være forsiktig, forrige gang slo det ut en feit flis på hjørnet av headstock, da jeg kom for brått inn mot fresestålet. trodde det var kjørt der ,men den lot seg fint lime på plass, og umulig å se nå. Men jeg synes det passer bra i hals. 
 • http://www.BILDELERstore.co.no

 • Støtt driften av GitarNorge


 • Https://Www.AutoDELER.co.NO
×
×
 • Create New...

Important Information

By using this site, you agree to our Terms of Use.