Web Analytics
Jump to content

Epiphone Special VS Studio VS Standard


muchalucha27
 Share

Recommended Posts

Hei, jeg lurer på hvilken av de overstående gitarene jeg burde kjøpe, og om dere kan gi deres objektive meninger om dette kjøpet. Her vil jeg som dere kan gjette ikke bruke for mye penger, så på penge-fronten er jeg allerede solgt på special. Men jeg håper noen av dere kan få meg på andre tanker.

Link to comment
Share on other sites

Hva med en brukt Standard? Det er nok utvilsomt den beste av de tre :)

Vet ikke om du har lagt merke til det, men:

- Studio har ikke kantlist/binding rundt kroppen, som Standarden

- Special har heller ikke dette, og har i tillegg flat topp!

Standarden har vel bedre treverk og pickuper også. Å kjøpe brukt lønner seg nesten alltid! :)

Link to comment
Share on other sites

Tremolo kan du montere på ja, det finnes blant annet noe som heter Les Trem, som kan monteres uten noe modifikasjon. Det samme gjelder vel Stetsbar, som er dyrere og ser ganske stygg ut :P

Også har du jo Bigsby, men da er det plutselig snakk om å måtte bore ekstra hull osv...

Link to comment
Share on other sites

ojoj, nå kom jeg akkurat på at hvis jeg kjøper brukt vil det muligens bli litt leveringstid, og det orker jeg ikke, må ha gitaren i hende ganske snabbt:P

men den les tremen ser egentlig ganske stygg ut og:S Kanskje jeg bør gå for en special-II gt?

Edited by muchalucha27
Link to comment
Share on other sites

Studio og Standard har limt hals og er laget i mahogny slik en Les Paul skal være. Begge er helt ok gitarer, men Standard er noe mer påkostet rent utseendemessig.

Special har påskrudd hals (fy-fy på en Les Paul) Kropp i lett og mykt asiatisk treverk.. Dårligere båndarbeide, dårligere pickups, dårlig videresalgsverdi... tja..

Som allerede nevnt; kjøp en brukt Standard. Skal du handle den billigst mulig må du uansett fort kjøpe den på nett og da vil en privat selger sende den like fort som et firma. Dessuten snakker vi om 3-5 dager her.. Hvis du ikke finner en lokal selger.

Trem på LP er selvsagt helt feil, med mindre det er en Bigsby :) Men hvis du absolutt må og faktisk kan spille (slik at du vet at du har bruk for den) så eksisterer det jo løsninger. 90% av alle monterte tremolo system blir aldri brukt til noe som helst.

Link to comment
Share on other sites

Du liker bare LP, Ibanez og LTD? Det var jo en interessant kombinasjon.

Ellers så finnes det jo brukte Epi Standarder i omtrent hele Norge, så med mindre du bor langt utenfor allfarvei så bør det gå an å finne en brukt Std ikke så altfor langt unna. Og om du bor langt utenfor allfarvei så er det vel neppe noen musikksjappe der heller, så da får du jo leveringstid uansett.

Og uansett om du må vente en uke på gitaren så er det MYE mer verdt å vente en uke på en brukt Std enn en ny Special/Studio når det koster det samme.

Men forresten.. Om du trenger tremolo og synes Ibanez og LTD ser bra ut.. Du har ikke vurdert å kjøpe f.eks...Ibanez eller LTD? Får gode Ibanezer i samme prisklasse som EPI Std.

Link to comment
Share on other sites

Kompisene dine ? er det de som skal spille på gitaren ? Merkeligste jeg har hørt, men jeg ville ikke ha kjøpt Ibanez uansett, da jeg ikke liker den typen gitarer så godt.

På Finn.no og vårt kjøp/salg forum finner du masse brukte gitarer.

Link to comment
Share on other sites

"og for det andre vil ikke kompisene mine like at jeg kjøper noe slikt."

Du kan ikke være seriøs nå? lar du virkelig kompisene dine bestemme så mye over deg eller noe?

jeg sier bare: kjøp epiphone standard les paul. du finner mange av de brukt på finn.no

og leveringstid = 3-4 dager via posten :)

Link to comment
Share on other sites

Create an account or sign in to comment

You need to be a member in order to leave a comment

Create an account

Sign up for a new account in our community. It's easy!

Register a new account

Sign in

Already have an account? Sign in here.

Sign In Now
 Share

 • Recently Browsing   0 members

  • No registered users viewing this page.
 • Siste aktive tråder

  • Funker bra. Ingen problem med den. Gratis en bag. Ring : 98473994 Pris 2000kr Yamaha Dreadnought Cutaway elektroakustiske gitar. Solid Gran topp. Nato ryggen og sidene. Yamaha Piezo Pickup med 3 Band EQ FGX720SC er den elektroakustiske versjonen av FG720S, og kombinerer klassiske FG-stil med moderne elektronikk for en utmerket kombinasjon av tradisjonelle utseende og opp til minutt ytelsen. FGX720SC har en dreadnought stil kropp med en solid Sitka gran topp og Nato rygg og sider som gir det en velbalansert tone med en sterk mellomnivå. Selve cutaway tilbyr enkel tilgang til høyere frets på gitar mens FGX720SC er også utstyrt med en piezo pickup og Yamaha Custom forforsterker for en nøyaktig, kontrollerbar akustiske lyden Pickup System Kontrollerer for den under broen er montert piezo pickup montert på instrumentets side for optimal tilgang. Batterirommet er også plassert på siden av nakken, å gi enkelt bytte. Preamp systemet Enveis system inkluderer en 3-fret equalizer med justerbar mellomtone frekvens kontroll og master volum.
  • Høres helt sykt ut. Men takk for infoen. Ser jeg har litt lesning å gjøre nå.    Ha en fin kveld videre. 😊
  • Det er vel en ting midt imellom;Hva selgeren forventer(kan jo være litt fantasi) og hva en kjøper er villig til å betale.
  • Nesten 13000 dollar for en mint condition Wandre BB. Er dette réelle priser eller fullstendig fantasi tall? 
 • http://www.BILDELERstore.co.no

 • Støtt driften av GitarNorge


 • Https://Www.AutoDELER.co.NO
×
×
 • Create New...

Important Information

By using this site, you agree to our Terms of Use.