Web Analytics
Jump to content

Ikea-casteren skal bli Dele-Tele


Recommended Posts

Det siste eg gjorde før eg reiste på sjøen, var å kjøpe ny kropp til DIY-Tele`n min. Det blei ein kvit Mighty-Mite som skal få svart plekterbrett. Trur det skal bli kanontøft! Men eg lurer på ein ting... Korleis finn eg nøyaktig plassering av bridge? Kan ikkje sjå for meg korleis eg skal finne midten på gitaren (noko som vel er litt essesnielt?), den har jo ingen rette kantar... Kroppen har ferdig utbora hol til strenge-gjennomføring, så desse må jo stemme med plassering av bridge... Anyone?

Link to comment
Share on other sites

Du måler fra senter av gitarhalsen, eller du "strenger opp" med for eksempel en fiskesene som 1. og 6 streng.

Hvis du kikker litt på Glorocastertråden, er det litt tekst og et bilde om hvordan jeg gjorde halsjusteringen, hvis jeg ikke husker feil.

Den andre avstanden måler du fra 12. bånd. Det skal være nøyaktig langt fra 12. bånd til bridge som det er fra 12. bånd til sadel.

Link to comment
Share on other sites

De hullene som går gjennom kroppen passer nok eksakt på en telebro. Du har ikke mye valg når det gjelder plassering. Vil tro dette gjelder de fleste broer du kan skaffe. Halsen og kroppen er vel laget for samme mensur, så du slipper å måle opp noe eget. :)

Link to comment
Share on other sites

Tenker meir på "sidevegs" plassering av bridgen, vil det ikkje då vere praktisk å ha senterlinja på gitaren for å få bridge plassert midt på? Eller kan dette gjerast enklast ved å bruke "fiskesenemetoden" som du kallar det Castor?

Tenkte sjølv tanken om at ein original tele-bridge antagelig enkelt og greitt kan plasserast rett over hola for strengegjennomføring, men blir dette nøyaktig nok? For at dette skal bli nøyaktig bør vel hola i bridge og hola i kroppen ha samme dimensjon? Har dei det kanskje? Er på jobb midt i Adriaterhavet så har ikkje anledning til å sjekke dette sjølv på ei stund :)

Link to comment
Share on other sites

Har bestemt meg for å gjere dette veldig enkelt: eg sender hals og kropp til eit gitar-verksted for å få plassert bridge, denne gongen vil eg ha eit perfekt resultat... Noko eg er sikker på eg ikkje hadde oppnådd sjølv... Blir litt mindre DIY, men det får so vere... Takk for svar her forresten... :)

Link to comment
Share on other sites

Create an account or sign in to comment

You need to be a member in order to leave a comment

Create an account

Sign up for a new account in our community. It's easy!

Register a new account

Sign in

Already have an account? Sign in here.

Sign In Now
 Share

  • Recently Browsing   0 members

    No registered users viewing this page.

×
×
  • Create New...

Important Information

By using this site, you agree to our Terms of Use.