Web Analytics
Gå til innhold
Jens-K

Ikea-casteren skal bli Dele-Tele

Anbefalte innlegg

Det siste eg gjorde før eg reiste på sjøen, var å kjøpe ny kropp til DIY-Tele`n min. Det blei ein kvit Mighty-Mite som skal få svart plekterbrett. Trur det skal bli kanontøft! Men eg lurer på ein ting... Korleis finn eg nøyaktig plassering av bridge? Kan ikkje sjå for meg korleis eg skal finne midten på gitaren (noko som vel er litt essesnielt?), den har jo ingen rette kantar... Kroppen har ferdig utbora hol til strenge-gjennomføring, så desse må jo stemme med plassering av bridge... Anyone?

Del dette innlegget


Lenke til innlegg
Del på andre sider

Du måler fra senter av gitarhalsen, eller du "strenger opp" med for eksempel en fiskesene som 1. og 6 streng.

Hvis du kikker litt på Glorocastertråden, er det litt tekst og et bilde om hvordan jeg gjorde halsjusteringen, hvis jeg ikke husker feil.

Den andre avstanden måler du fra 12. bånd. Det skal være nøyaktig langt fra 12. bånd til bridge som det er fra 12. bånd til sadel.

Del dette innlegget


Lenke til innlegg
Del på andre sider

De hullene som går gjennom kroppen passer nok eksakt på en telebro. Du har ikke mye valg når det gjelder plassering. Vil tro dette gjelder de fleste broer du kan skaffe. Halsen og kroppen er vel laget for samme mensur, så du slipper å måle opp noe eget. :)

Del dette innlegget


Lenke til innlegg
Del på andre sider

Tenker meir på "sidevegs" plassering av bridgen, vil det ikkje då vere praktisk å ha senterlinja på gitaren for å få bridge plassert midt på? Eller kan dette gjerast enklast ved å bruke "fiskesenemetoden" som du kallar det Castor?

Tenkte sjølv tanken om at ein original tele-bridge antagelig enkelt og greitt kan plasserast rett over hola for strengegjennomføring, men blir dette nøyaktig nok? For at dette skal bli nøyaktig bør vel hola i bridge og hola i kroppen ha samme dimensjon? Har dei det kanskje? Er på jobb midt i Adriaterhavet så har ikkje anledning til å sjekke dette sjølv på ei stund :)

Del dette innlegget


Lenke til innlegg
Del på andre sider

Som The Euphor nevner, plasserer bridge seg nesten av seg selv. Så bruker du fiskesenemetoden når du skal justere inn halsen. "Alt er lagd for å passe sammen" er en sannhet med modifikasjoner. Kontrollmåling kan spare deg for ubehagelige overraskelser.

Del dette innlegget


Lenke til innlegg
Del på andre sider

Har bestemt meg for å gjere dette veldig enkelt: eg sender hals og kropp til eit gitar-verksted for å få plassert bridge, denne gongen vil eg ha eit perfekt resultat... Noko eg er sikker på eg ikkje hadde oppnådd sjølv... Blir litt mindre DIY, men det får so vere... Takk for svar her forresten... :)

Del dette innlegget


Lenke til innlegg
Del på andre sider

Om du kjøper en tele-bridge med mikkhull går vel plasseringen av seg selv. Noe justering må man regne med, uansett hvor godt man måler. Jeg måtte justere bridge på straten etter "oppstrenging", da press på skruene dro bridgen litt.

Del dette innlegget


Lenke til innlegg
Del på andre sider

Opprett en konto eller logg inn for å kommentere

Du må være et medlem for å kunne skrive en kommentar

Opprett konto

Det er enkelt å melde seg inn for å starte en ny konto!

Start en konto

Logg inn

Har du allerede en konto? Logg inn her.

Logg inn nå

  • Hvem er aktive   0 medlemmer

    Ingen innloggede medlemmer aktive

×
×
  • Opprett ny...

Viktig informasjon

Dette nettstedet bruker cookies for å gi deg en best mulig brukeropplevelse Bruksvilkår.