Web Analytics
Jump to content

Custom bygget gitar S-S-H?


jaybird

Recommended Posts

Har planlagt å få en lokal kar til å lage en customgitar, da jeg liker veldig godt noen av de han har laget. Jeg kommer til å spille for det meste blues og prog.metal/rock. Så jeg lurte på om S-S-H kunne vært et greit pickup oppsett? Noe ala denne på neck/bridge, for å få en dugende blueslyd, og en humbucker nederst til å få en litt mer metal sound? kanskje en DiMarzio ellerno =>

Blir vel en kropp av mahogny eller lignende, i en shape lignende John Petrucci's signaturgitar.

Innspill?

Takker for svar (:

Link to comment
Share on other sites

Hm, dette var kanskje litt uklart. Det det virker som du mener er at du skal ha en hummer i halspos, og singlecoils i bridge og middle. er det riktig?

Det er ihvertfall ikke en vanlig pickupkonfigurasjon, uten at jeg vet helt hvorfor, bortsett fra at jeg personlig mener at humbucker i neckpos. ofte git litt grøtete lyd. Det er sikkert en grunn til at det gjøres motsatt på andre gitarer, som div. superstrats...

singlecoil i neckpos. gjør seg ihvertfall i godt til soloer, og med en humbucker i bridge har man dekket et ganske vidt lydspekter... menmen, en spesiell grunn til at du vil ha humbucker i neckposisjon???

Link to comment
Share on other sites

Okey :) Men lurer på pickups, sikkert usaklig lange diskusjoner om dette andre plasser, men kanskje ikke til akuratt mitt bruk. Det jeg er intressert i, er å ha en varm fet blueslyd, der det også er relativt god cleanlyd. Linka en i det øverste inlegget, som såg intressang ut til det.(?) Så vil jeg ha en heftig humbucker som skal brukes til mer (prog)metal, basicly heavy riffing.

Innspill? (Ser helst at det kommer fra folk med erfaring)

Link to comment
Share on other sites

Humbucker vs. singlecoil blir mer hva slags lyd man liker enn hvor mye forskjellig musikk man spiller, egentlig. Du kan spille sørstatsrock, jazz og metal med både singlecoils og humbuckere. Men HSS er et godt utgangspunkt ja! Da mangler jo riktignok neck-lyden fra en Les Paul da... ;)

Link to comment
Share on other sites

SRV-lyd ,ja.Den ligger nok ikke bare i pickupene,men også i oppsettet av gitaren m.m.,men et bra utgangspunkt er Fender custom shop sine Texas specials. (jeg bruker disse selv i neck og middle pos.)

Ser for meg at de vil få en fantastisk varm og fin lyd i en mahognykropp.

Jeg snakker da om clean og lett vreng,skal du spille med full distortion i neck og middle,er ikke dette pickupene for deg.

I bridge pos. er det ikke så enkelt å velge humbuckerpickup,skal den hovedsakelig brukes med full distortion er utvalget enormt. Men det vil ikke bli feil med hverken Seymour Duncan Hot rails eller JB.

Vel,dette var mine forslag.

mvh Jan Tore

Ang. Texas Specials, vet du om noen plasser i Norge det går ann å få kjøpt dem? Rekner med at de funker greit nok til litt pop-rock og? Ikke heavy greier^

Link to comment
Share on other sites

Create an account or sign in to comment

You need to be a member in order to leave a comment

Create an account

Sign up for a new account in our community. It's easy!

Register a new account

Sign in

Already have an account? Sign in here.

Sign In Now
 • Recently Browsing   0 members

  • No registered users viewing this page.
 • Siste aktive tråder

  • Jeg har en Peavey Valveking røramp. men plutselig virker ingen knapper, hverken volum eller tone kontroller. Men det er fortsatt lyd i den? Hva er feil? noen tips fra dere mottaes med takk. mvh Jan .  
  • Dette ble omsider greit, bestefars gamle (1958?) Höfner 455/S. Fikk lima halsen i vinter, har fått på ei midlertidig bridge, og den er rett i halsen og lettspilt. 010 Flatwoundstrenger. Venter nå på en 1956-modell floating pickup fra de britiske øyer, en 1505 GR med volumkontroll som spikres fast i gripebrettet. Plekterbrettet er også britisk og kosta sitt, men ble pent. Prøver å få tak på en bridge som ser ut som den originale, men det er lengre mellom de. Denne bridgen var dog lett å intonere, da det er bånd-biter som sitter i smale spor, og de kan tas løs og flyttes.
  • Hei, Jeg har ett Line 6 Relay G50 system men har klart å miste senderen. Line 6 TBP12 Noen som har en de vil kvitte seg med?
  • Men blir det ikke moms, toll, osv på dette da?
 • http://www.BILDELERstore.co.no

 • Støtt driften av GitarNorge


 • Https://Www.AutoDELER.co.NO
×
×
 • Create New...

Important Information

By using this site, you agree to our Terms of Use.