Web Analytics
Jump to content

Custom bygget gitar S-S-H?


jaybird
 Share

Recommended Posts

Har planlagt å få en lokal kar til å lage en customgitar, da jeg liker veldig godt noen av de han har laget. Jeg kommer til å spille for det meste blues og prog.metal/rock. Så jeg lurte på om S-S-H kunne vært et greit pickup oppsett? Noe ala denne på neck/bridge, for å få en dugende blueslyd, og en humbucker nederst til å få en litt mer metal sound? kanskje en DiMarzio ellerno =>

Blir vel en kropp av mahogny eller lignende, i en shape lignende John Petrucci's signaturgitar.

Innspill?

Takker for svar (:

Link to comment
Share on other sites

Hm, dette var kanskje litt uklart. Det det virker som du mener er at du skal ha en hummer i halspos, og singlecoils i bridge og middle. er det riktig?

Det er ihvertfall ikke en vanlig pickupkonfigurasjon, uten at jeg vet helt hvorfor, bortsett fra at jeg personlig mener at humbucker i neckpos. ofte git litt grøtete lyd. Det er sikkert en grunn til at det gjøres motsatt på andre gitarer, som div. superstrats...

singlecoil i neckpos. gjør seg ihvertfall i godt til soloer, og med en humbucker i bridge har man dekket et ganske vidt lydspekter... menmen, en spesiell grunn til at du vil ha humbucker i neckposisjon???

Link to comment
Share on other sites

Okey :) Men lurer på pickups, sikkert usaklig lange diskusjoner om dette andre plasser, men kanskje ikke til akuratt mitt bruk. Det jeg er intressert i, er å ha en varm fet blueslyd, der det også er relativt god cleanlyd. Linka en i det øverste inlegget, som såg intressang ut til det.(?) Så vil jeg ha en heftig humbucker som skal brukes til mer (prog)metal, basicly heavy riffing.

Innspill? (Ser helst at det kommer fra folk med erfaring)

Link to comment
Share on other sites

Humbucker vs. singlecoil blir mer hva slags lyd man liker enn hvor mye forskjellig musikk man spiller, egentlig. Du kan spille sørstatsrock, jazz og metal med både singlecoils og humbuckere. Men HSS er et godt utgangspunkt ja! Da mangler jo riktignok neck-lyden fra en Les Paul da... ;)

Link to comment
Share on other sites

SRV-lyd ,ja.Den ligger nok ikke bare i pickupene,men også i oppsettet av gitaren m.m.,men et bra utgangspunkt er Fender custom shop sine Texas specials. (jeg bruker disse selv i neck og middle pos.)

Ser for meg at de vil få en fantastisk varm og fin lyd i en mahognykropp.

Jeg snakker da om clean og lett vreng,skal du spille med full distortion i neck og middle,er ikke dette pickupene for deg.

I bridge pos. er det ikke så enkelt å velge humbuckerpickup,skal den hovedsakelig brukes med full distortion er utvalget enormt. Men det vil ikke bli feil med hverken Seymour Duncan Hot rails eller JB.

Vel,dette var mine forslag.

mvh Jan Tore

Ang. Texas Specials, vet du om noen plasser i Norge det går ann å få kjøpt dem? Rekner med at de funker greit nok til litt pop-rock og? Ikke heavy greier^

Link to comment
Share on other sites

Create an account or sign in to comment

You need to be a member in order to leave a comment

Create an account

Sign up for a new account in our community. It's easy!

Register a new account

Sign in

Already have an account? Sign in here.

Sign In Now
 Share

 • Recently Browsing   0 members

  • No registered users viewing this page.
 • Siste aktive tråder

  • Funker bra. Ingen problem med den. Gratis en bag. Ring : 98473994 Pris 2000kr Yamaha Dreadnought Cutaway elektroakustiske gitar. Solid Gran topp. Nato ryggen og sidene. Yamaha Piezo Pickup med 3 Band EQ FGX720SC er den elektroakustiske versjonen av FG720S, og kombinerer klassiske FG-stil med moderne elektronikk for en utmerket kombinasjon av tradisjonelle utseende og opp til minutt ytelsen. FGX720SC har en dreadnought stil kropp med en solid Sitka gran topp og Nato rygg og sider som gir det en velbalansert tone med en sterk mellomnivå. Selve cutaway tilbyr enkel tilgang til høyere frets på gitar mens FGX720SC er også utstyrt med en piezo pickup og Yamaha Custom forforsterker for en nøyaktig, kontrollerbar akustiske lyden Pickup System Kontrollerer for den under broen er montert piezo pickup montert på instrumentets side for optimal tilgang. Batterirommet er også plassert på siden av nakken, å gi enkelt bytte. Preamp systemet Enveis system inkluderer en 3-fret equalizer med justerbar mellomtone frekvens kontroll og master volum.
  • Høres helt sykt ut. Men takk for infoen. Ser jeg har litt lesning å gjøre nå.    Ha en fin kveld videre. 😊
  • Det er vel en ting midt imellom;Hva selgeren forventer(kan jo være litt fantasi) og hva en kjøper er villig til å betale.
  • Nesten 13000 dollar for en mint condition Wandre BB. Er dette réelle priser eller fullstendig fantasi tall? 
 • http://www.BILDELERstore.co.no

 • Støtt driften av GitarNorge


 • Https://Www.AutoDELER.co.NO
×
×
 • Create New...

Important Information

By using this site, you agree to our Terms of Use.