Web Analytics
Jump to content

MaGeKniP

Medlem
 • Posts

  56
 • Joined

 • Last visited

About MaGeKniP

Contact Methods

 • Website URL
  http://

Profile Information

 • Gender
  Mann

MaGeKniP's Achievements

Nybegynner

Nybegynner (3/6)

0

Reputation

 1. Brukar sjølv både standard og Skinny Top Heavy Bottom, du treng sannsynlegvis ikkje å justera truss-rodden Gitarar med vibbsystem kompenserar spenninga frå strengane med fjører "bak" i gitaren (den delen som kviler mot magen). Du må stilla på desse for å jevna ut spenninga, slik at brua blir flat igjen. Og ja, det bør også fungera på ein Gibson LP studio, men om du må stilla på truss-rodden i dette tilfellet veit eg ikkje.
 2. Har sjølv kjøpt BK pickups til 7-strengjaren eg held på å byggja (neck-through mahogany), og etter anbefaling frå selskapet fall valget på BKP Painkiller til bridge, og Cold Sweat til neck
 3. Viss gitaren er i eit varmt treslag (a la mahogany og rosewood) har eg høyrt at BKP Painkiller er noko av det beste som finst til prog-metal. Eg held sjølv på å byggja ein gitar, og skal sjølv bruke denne humbuckaren i bridgeposisjon .
 4. Mange interessante forslag! Birk - Pickupen bør vere 8-srengs iom. at han då vert lenger, og eg kan då vinkle han meir enn med ein vanleg 7-strengs railbucker som eg berre kunne ha vinkla om lag det same som ein vanleg pickup med polepiecar. Rocktrond - Vert heile overflata åt EMG-singlecoilen brukt til å plukke opp strengane sin vibrasjon, eller ligg det polepiecar under coveret? Finst single-coilen i 7- og/eller 8-strengsversjon? Ellers, har de nokon anbefalinger til neck-pickups i 7- og 8-strengsland? De kan vel føreslå både single-coil og humbuckers.
 5. Men veit nokon kvar ein kan finne ein 8-strengs rail humbucker? evt. single coil?
 6. Takk for svaret! Jau, når dei mørkaste strengane er der ein vanleg pickup ville ha vore, men diskantsida vert flytta lenger inn mot sentrum av gitaren, kjem det til å verte bedre tilgang dei dei øvste banda. Ja, eg skal synnsynlegvis lage gripbrettet skrått, og ha fleire band ved dei lysaste strengane. Så lenge du meiner at dei to ekstra polepieceane ikkje vil lage ekstra støy eller ulumskheiter, så burde det fungere dersom alle strengane er tette nok til å stå over begge polepiecear på alle 7 strengane. Det kjem sjølvsagt til å prege designet av gitaren, men kva meiner du med at det vil i høg grad verte styrt av det prinsippet? Fint at du skriv på nynorsk forresten!
 7. Heisann Som nokre av de kanskje veit, held eg på å byggja ein 7-strengjar. Eg vil ha mest mogleg tilgang til dei øvste banda, og lurte på om det var ein god idé å kjøpa ein 8-strengs humbucker (til neck), og vinkla han slik at kvar streng brukar den neste strengen sin knott på coil nr. 2. Det vert då ein knott (med knott meinar eg dei små metallrundingane) på kvar side av humbuckaren som vert ståande ubrukt. Kanskje litt vanskeleg å forstå, men vanskeleg å forklare og! Høyrar dette ut som ein god idé? Har det nokon hakar, utanom at dei lysaste strengane vil ha noko meir bright lyd? Takkar på førehand for alle innspel
 8. Hvis dere hadde bodd i Stavanger og søkte gitarist hadde det passet perfekt
 9. Eg brukar ikkje musikk som eit middel til å slappe av.
×
×
 • Create New...

Important Information

By using this site, you agree to our Terms of Use.