Web Analytics
Jump to content

Justering av Hals


TheJoeMachine
 Share

Recommended Posts

Hallais!

Jeg kjøpte en martin 000x1 i USA får rundt et halvt år sia, og har vært drit fornøyd med guitaren, men har et lite problem!

Jeg tenkte jeg sku justere halsen litt men ser eller finner ikke justerings skrua der den det egentlig skal være!!

Jeg lurte på om non kunne gi meg litt mer info om detta??

Jeg veit at guitaren ikke er en kopi jeg kjøpte den i en egen martin forretning men ser nå at alle martin guitarer har det samme problemet!!

Jeg ville vært drit glad hvis noen kunne gi meg litt mer info :P

Joe

Link to comment
Share on other sites

pass på å bruke riktig verktøy!

Tror du trenger et litt spesielt verktøy for å justere truss rod'en på Martin,eller akustiske generelt, et slags "stag" med håndtak :)

Det er bare en umbrako som er litt lengre enn vanlig:

Soundhole_Truss_Rod_Wrenches_Detail.jpg

Hvis du bruker en vanlig umbrakonøkkel må du kanskje fjerne strengene så du får hele hånda oppi hullet (lydhullet altså) Da får du mindre moment og det blir vanskeligere å finjustere.

Edited by Loztboy
Link to comment
Share on other sites

Det var da mye merkelig informasjon de gitarekspertene du snakker med kommer med. Martin har hatt Trussrod siden 1934, så hvis du ikke har fått tak i en som er eldre enn det, så har gitaren din trossrod. Den har riktignok vært justerbar fra 1984, men har du en eldre Martin enn det, regner jeg med at du vet om at det er en relativt gammel gitar?

En trussrod er ikke noe man skrur vilkårlig på fram og tilbake til det blir bra, man bør vite hva man driver med. Det er mange gitarer som er påført uopprettelig skade av ivrige hobbyluthierer væpnet til tennene med unbraconøkkel.

Sånn vennlig ment- hvis du ikke engang finner trussroden, så bør du kanskje overlate dette til en som kan finne den, og så vite hvordan man skrur på den? Det behøver ikke å koste mange kronene, og kan være vel verdt pengene.

Link to comment
Share on other sites

hee he skjønner, nei jeg er en semi guitar reperatør så veit hva som ska til og hvordan det gjøres, men det er veldig rart syns jeg, får alle guitarer pleier å ha det "inni" hvis akustisk og "hode" hvis elektrisk... men akkurat denna har det ikke, den er fra 2002 så er relativ ny og har vært kjempe god og trenger ikke å justere halsen enda, men tenkte jeg sku se på det , men finner ikke skrua...

det eneste er at guitaren er lagd i mexico på martin&Co license... men det ska ikke ha noe å si!!

trenger ikke å poste bilde, jeg veit sånn ca. hva jeg driver med (ikke arrogant ment) men har justeret mange guitarer blandt annet, alle de store merkene gibson akustisk, ibanez og taylor men ikke martin&CO

men hva ska jeg da gjøre??

Link to comment
Share on other sites

OK- så det er ikke jomfutrussroden, nei. Da så. Man kan ikke se det over nettet om folk har skrudd før. :)

Nei, vet ikke helt? Ta et godt og skarpt bilde? Regner med den finnes inne i gitaren. Men hvis du ikke finner noe, så blir trolig ikke vi noe klokere.

Etter et kjapt søk finner jeg info om at andre har justert truss rod, og den er vanskelig å komme til, men da er den nok der.

Link to comment
Share on other sites

Create an account or sign in to comment

You need to be a member in order to leave a comment

Create an account

Sign up for a new account in our community. It's easy!

Register a new account

Sign in

Already have an account? Sign in here.

Sign In Now
 Share

  • Recently Browsing   0 members

    • No registered users viewing this page.
×
×
  • Create New...

Important Information

By using this site, you agree to our Terms of Use.