Web Analytics
Jump to content

hjeelp :P


Lenetupp
 Share

Recommended Posts

Hei!

Har et spørsmål til dere som har litt mer greie på gitar enn meg, noe det virker som alle her har :P

Kjøpte en Ayers for ca 1 år siden, og synes den alltid har hatt fin klang og vært lett å spille på. For et halvt år siden ble halsen strammet eller slakket(vet ikke hvilke av delene, var ikke meg som gjorde det) fordi den lyseste strengen lå nedpå båndene. Etter at det ble fikset ble den selvfølgelig grei igjen. Men nå synes jeg at det høres ut som om det er en "feil" på flere av strengene når jeg spiller. Det klirrer og "skrell" en del når jeg spiller, og jeg føler jeg må sette fingrene mye hardere nedpå enn jeg måtte før, for at det skal høres fint ut.

Er det bare halsen som må reguleres nå også? Eller, hva tror dere?

Mulig jeg har forklart dette helt merkelig, men hva skal man si når man ikke kan det fancy gitarspråket ennå? :P jajaa..

Håper på svar!

Jente 21

Link to comment
Share on other sites

okei :)

ja, jeg vet, men jeg har spilt noen år, så det er ikke derfor ; )

Høres tvilsomt ut. Hvis det er så jævlig mye hardere, så har du gått opp til mye tykkere strenger, eller stemt skikkelig feil.

Edited by Kjutte
Link to comment
Share on other sites

Hvis du ikke har byttet til tykkere strenger eller stemt skikkelig feil... så hjelper det nok å få justert gitaren igjen :)

Antar at dette er noe som har skjedd gradvis? Kan du se noen forandringer på gitaren? (tenker spesielt på halsen og stolen+området rundt) Det kan nok være flere grunner til at det kjennes tyngre å spille. Hvis strengene ligger høyere enn før, er det tyngre å presse dem ned. Ligger de for lavt, kan det være at du presser hardere på strengene for å forsøke å minske klirringen. Har halsen vridd seg, kan det være en kombinasjon...

Vanskelig å si hva problemet er uten å ha sett på gitaren. Er du usikker på hvordan du kan fikse det, er det bare å ta den med til noen som kan ordne det for deg. Din lokale gitarforhandler f eks:)

Link to comment
Share on other sites

Create an account or sign in to comment

You need to be a member in order to leave a comment

Create an account

Sign up for a new account in our community. It's easy!

Register a new account

Sign in

Already have an account? Sign in here.

Sign In Now
 Share

  • Recently Browsing   0 members

    • No registered users viewing this page.
×
×
  • Create New...

Important Information

By using this site, you agree to our Terms of Use.