Web Analytics
Jump to content

Wegen vs Dugain vs Red Bear


Sorg

Recommended Posts

Kommer til å bestille men skal en først bruke så mye på et plekter tenkte jeg å hvertfall sjekke de ulike tilbyderne av dette. Noen som kjenner til hva som har fått bedre kritikk enn andre ting? Og vet folk hvilket av disse plektrene som er regnet for å holde lengst? Ikke hypp på å bli vant til og like godt et plekter som er så dyrt hvis det må skiftes ut ofte..

Link to comment
Share on other sites

Bruker dugain plekter mye. (bein)

Ligger godt mellom fingrene pga. sporene som er laget.

De er også ganske slitesterke og kan godt files når de blir slitt.

Gir også en kul "tsjugga tsjugga :lol: " lyd :)

Og glir lett over strengene.

Edited by hkurt
Link to comment
Share on other sites

Bruker dugain plekter mye. (bein)

Ligger godt mellom fingrene pga. sporene som er laget.

De er også ganske slitesterke og kan godt files når de blir slitt.

Gir også en kul "tsjugga tsjugga :lol: " lyd :)

Og glir lett over strengene.

Men er ikke de til kassegitar, jazz, etc hovedsaklig? Plekter a 2mm-5mm blir litt for tykt for meg til el-gitar.

Link to comment
Share on other sites

Som en annen nevnte har man jo også http://www.v-picks.com/picks

Ser at disse er veldig billige. Jeg vil dog gå for de som holder lengst. Jeg liker godt mine Ultex jazz 3 men det irriterer meg at en må spille de inn, så at de er på the sweet spot en liten stund, før de blir for slitte. Ser etter plekter som holder seg likt lenge. Klart det er marginalt, men jeg tror en får bedre teknikkøving med et slik plekter også.

Link to comment
Share on other sites

Men er ikke de til kassegitar, jazz, etc hovedsaklig? Plekter a 2mm-5mm blir litt for tykt for meg til el-gitar.

Selfølgelig en smaksak, plekteret bøyer seg jo ikke men føler selv det glir godt over strengene.

Synes selv at for tynne plekter kan føles at de henger litt da de bøyes litt for lett.

Link to comment
Share on other sites

Create an account or sign in to comment

You need to be a member in order to leave a comment

Create an account

Sign up for a new account in our community. It's easy!

Register a new account

Sign in

Already have an account? Sign in here.

Sign In Now
 • Recently Browsing   0 members

  • No registered users viewing this page.
 • Siste aktive tråder

  • Det er ikke lenge siden en 25 - bulk kostet 12-1300,- hos Evenstad. Den svake krona og prisstigning generelt, har sannelig gjort seg gjeldende.
  • Hei søker vokalist til Calzada, vi hører til i Stavanger.  spiller rock for det meste 
  • Det må du forvente, men prisene har vært betydelig lave når de har tilbud, selv med moms og frakt etc. Men det må du undersøke og ta en totalvurdering på. Spesielt nå som dollarkursen er dårlig, mot NOK. Skal du handle i Norge, må du bare følge med på hva de har av tilbud på de forskjellige nettbutikker/butikker og handle deretter. Det hender det er tilbud på f.eks spesifikke merker, eller "bundle packs".  Vi hadde Strenger.no før som leverte gode priser, men de ble lagt ned.  Her er f.eks 65-69kr per pakke, det mener jeg er helt innenfor. Du finner sikkert flere lignende tilbud til tider. https://evenstadmusikk.no/d-addario/1084076/d-addario-exl110-b25-bulkpakke-25-stk-010-046-pakke-med-25-stk-exl-110?gad_source=1&utm_source=daisycon&utm_medium=affiliate&utm_campaign=daisycon_Onlinepriser.no https://www.musikkhuset.no/products/daddario-exl110-b25-010-046-bulk-25-set?gad_source=1&gclid=Cj0KCQjwpNuyBhCuARIsANJqL9Oid7wNzTU4xgLnLVllxOStnwHxS9wGBKVbHsHRQ3-f9rLxRdLZxtoaAmciEALw_wcB   Ellers kan jeg anbefale Ernie Ball strenger. De er ofte rimeligere hvis du benytter standard-størrelser - men har like god kvalitet som andre "gode strenger".  https://evenstadmusikk.no/ernie-ball/1009722/ernie-ball-eb-2221-regular-slinky-010-046?gad_source=1&gclid=Cj0KCQjwpNuyBhCuARIsANJqL9OfpfJAOtjW1PJjdIAvs6CT9CT-A9EJJeulO5OVlYeEllFcn3AGszgaAjfmEALw_wcB
  • Noen som har prøvd på det? Hva gjorde du og hvordan funka det?
  • Da kom pickupen fra Skottland også, en 1956 Höfner 1505 GR som ble solgt som ekstrautstyr fra Höfner i sin tid. Originalt hadde de 3 meter kabel, men her var kabelen kutta, så jeg skjøta den og satte i jack-input i gitarkroppen "nede til høyre." Innebygd volumbryter som ikke skrapa, og fungerer - så det var grunnen til at det ble denne. Så slipper man potter og flere hull og mer lodding. En forsiktig singlecoil, under 5 Ohm, så man må ta ned mastervolumen på Vox'en før man kobler inn en av Ibanezene 😉 Gitaren er fra 1959, det sto håndskrevet inne i lokket (fant det med speil, lommelykt og mobilkameraet) 19.2.59. Litt uheldig med dremelen da jeg kappa ut hakk i plekterbrettet, men men. Tok mål med brettet på, så måtte jeg flytte festene litt for å få spikrene dypere inn i hullene så brettet skulle sitte fast. Men det har sin egen sjarm det også. Da gjenstår det tidsriktig bridge, og samtidig polere opp bånd og rengjøre og muligens olje inn gripebrettet. Bestefars gamle gyngehest som jeg også har overtatt, og kabel fra PA-høyttaleren skjemmer bildet, men man ser helheten med pickupen likevel.
 • http://www.BILDELERstore.co.no

 • Støtt driften av GitarNorge


 • Https://Www.AutoDELER.co.NO
×
×
 • Create New...

Important Information

By using this site, you agree to our Terms of Use.